Connect with us

Actualitate

Intervențiile pompierilor băcăuani în contextul avertizării meteorologice Cod Portocaliu

Published

on

Comunicat de presă

În urma fenomenelor meteorologice manifestate în cursul zilei de ieri, pompierii militari au desfășurat misiuni pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative.

            Astfel, în intervalul de 04-05 aprilie a.c., echipajele operative din cadrul subunităților din județ, precum și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit în 32 misiuni pentru degajarea arborilor căzuți. Din fericire, în niciuna dintre situații nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale (autoturisme avariate). Pentru limitarea posibilelor pagube generate de ninsorile abundente, recomandăm ca parcarea autoturismelor să se realizeze în zone ferite, la distanțe sigure față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.

            De asemenea, în cursul nopții trecute, forțele de intervenție au efectuat recunoașteri în teren, în urma unor apeluri primite pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență care semnalau faptul că mai multe autoturisme au rămas înzăpezite (43).

            Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău vă solicită să respectați următoarele recomandări:

  • Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);
  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților;
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Pompierii salvatori băcăuani rămân la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase, pregătiți să intervină în sprijinul comunităților.

Continue Reading

Actualitate

Simulare Bac 2024, proba la română

Published

on

Continue Reading

Actualitate

În „ vizită” la jandarmii băcăuani

Published

on

Comunicat de presă

În „vizită” la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, așa s-a numit evenimentul dedicat copiilor din Comănești.

Cei 50 de copii au avut parte de multe activități: ateliere interactive, standuri expoziționale cu autospecialele, materialele și tehnica din dotare, iar jandarmii le-au vorbit despre cât este de important să se comporte civilizat, să fie prudenți în alegerile pe care le fac, atenți la grupul de prieteni și să ceară ajutorul unui adult atunci când se confruntă cu probleme pe care nu știu cum să le gestioneze singuri.
Fiecare participant a primit câte o legitimație de acces ,,Jandarm pentru o zi”, care le-a ,,permis” să viziteze biserica jandarmilor cu hramul ,,Sfânta Treime” și Sala Tradițiilor, punct muzeistic care înglobează istoria Jandarmeriei Române pe meleaguri băcăuane.

„Ne bucurăm că fost o zi plină, interesul arătat de copii dovedind că nu s-au plictisit în compania noastră și le-am promis că ne vom revedea curând, în apropierea școlii, pe stradă, la evenimentele publice și pe munte, pentru mai multă siguranță.”

Continue Reading

Actualitate

28 februarie, „Miercurea Alarmelor”: exercițiu de alarmare în Bacău

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau