Connect with us

Termeni si conditii

COD DE CONDUITĂ PROFESIONALĂ ÎN CADRUL PLUS TV BACĂU

Prezentul cod deontologic se situeaza în contextul creat de cadrul reglementativ existent, respectiv legea audiovizualului, codul audiovizualului, codul civil, Conventia europeana a drepturilor omului, jurisprudenta CEDO.

 Aceste reglementari sunt asumate ca reguli de conduita editoriala, atât în virtutea caracterului lor de obligatie legala, cât si cu convingerea ca misiunea de interes public a radiodifuzorilor trebuie sa se construiasca în materia oferita de comunicarea audiovizualarealizata prin respectarea legii. 

Prezentul cod nu dubleaza reglementarile existente, ci le presupune ca elemente externe de referință pentru adiționarea de reguli sau principii suplimentare, care constituie în fapt materia sa.

Angajaţii/colaboratorii postului Plus TV Bacău trebuie să se asigure că prin activitatea lor respectă legislaţia audio-vizuală, dar şi celelalte legi ale ţării.

Angajaţii/colaboratorii postului Plus TV Bacău nu au voie să fie membri ai vreunei formaţiuni politice. 

Angajaţilor/colaboratorilor postului Plus TV Bacău le este interzisă exprimarea discriminatorie la adresa unor persoane sau grupuri de persoane.

Redactorii şi reporterii Plus TV Bacău nu au voie să facă uz de calitatea de angajaţi ai postului în situaţiile care nu au legătură cu activitatea lor profesională.

Plus TV Bacău trebuie să satisfacă în mod optim dreptul la informare.

Plus TV Bacău trebuie să încurajeze şi să promoveze diversitatea de opinii.

Angajaţii/ colaboratorii Plus TV Bacău trebuie să aibă grijă ca dezbaterile găzduite de Plus TV Bacău să nu treacă dincolo de graniţele dialogului civilizat şi argumentat.

Integritatea şi independenţa editorială trebuie păstrate indiferent de presiunile externe şi de natura acestora: comercială, politică, etc.

Exprimarea va fi liberă, dar în limitele decenţei şi respectând normele lingvistice în vigoare.

Plus TV Bacău nu promovează violenţa, indiferent de forma acesteia.

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau