Actualitate

Intervențiile pompierilor băcăuani în contextul avertizării meteorologice Cod Portocaliu

Published

on

Comunicat de presă

În urma fenomenelor meteorologice manifestate în cursul zilei de ieri, pompierii militari au desfășurat misiuni pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative.

            Astfel, în intervalul de 04-05 aprilie a.c., echipajele operative din cadrul subunităților din județ, precum și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit în 32 misiuni pentru degajarea arborilor căzuți. Din fericire, în niciuna dintre situații nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale (autoturisme avariate). Pentru limitarea posibilelor pagube generate de ninsorile abundente, recomandăm ca parcarea autoturismelor să se realizeze în zone ferite, la distanțe sigure față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.

            De asemenea, în cursul nopții trecute, forțele de intervenție au efectuat recunoașteri în teren, în urma unor apeluri primite pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență care semnalau faptul că mai multe autoturisme au rămas înzăpezite (43).

            Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău vă solicită să respectați următoarele recomandări:

  • Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);
  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților;
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Pompierii salvatori băcăuani rămân la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase, pregătiți să intervină în sprijinul comunităților.

Exit mobile version