Actualitate
Acțiune Speed în Bacău, până pe 11 august

Comunicat de presă
În perioada 5 – 11 august 2024, conform Programului Operațiunilor Europene 2024 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), va fi desfășurată acțiunea Speed, destinată verificării respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.
Polițiștii rutieri vor acționa cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Poliției Române.
În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2024, la nivelul județului Bacău, din cauza vitezei neregulamentare, au avut loc 9 accidente rutiere grave, în urma cărora 4 persoane au decedat și 9 au fost rănite grav.
Astfel, 14% din totalul accidentelor grave a avut viteza drept cauză generatoare.
În România, viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi.
Recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză aplicabil pe tronsonul de drum pe care circulă, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să circule cu prudență și să respecte semnalele polițiștilor rutieri.
Actualitate
Cei 5 tineri din Dărmănești care au agresat un copil de 12 ani, au fost reținuți de polițiști

Comunicat de presă
Polițiștii au continuat cercetările în cazul celor 5 minori, bănuiți de comiterea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.
În urma probatoriului administrat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a celor în cauză, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Bacău.
Pentru a fi feriți de probleme, polițiștii le recomandă tinerilor:
- fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii – evitaţi compania persoanelor violente, delincvente şi conflictuale.
- analizaţi riscurile la care vă expuneţi, înainte de a da curs îndemnurilor unor persoane care nu vă vor întotdeauna binele.
- învăţaţi să spuneţi „nu” atunci când consideraţi că este cazul – trebuie să aveţi tăria să vă susţineţi părerile.
- respingeţi propunerile de a participa la anumite „distracţii”: consum de alcool, de droguri, jocuri de noroc, distrugeri, violenţe verbale şi fizice.
- nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă – apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinţi, profesori, poliţişti.
- pe rețelele de socializare, împrieteniți-vă doar cu persoane pe care le cunoașteți, iar dacă vă simțiți în pericol, cereți sprijinul apropiaților.