Connect with us

Actualitate

Bărbat reținut de polițiștii de investigații criminale, bănuit de tâlhărie calificată

Published

on

Comunicat de presă

La data de 14 martie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bacău, împreună cu luptătorii pentru acțiuni speciale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, au efectuat o percheziţie domiciliară, la imobilul unei persoane bănuite de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Bănuitul a fost reținut și introdus în Arestul I.P.J.Bacău.

Din cercetări a reieșit că, la data de 19 februarie a.c., un bărbat de 44 de ani, din județul Vaslui, ar fi fost deposedat de un telefon mobil, prin acte de violență, de către un tânăr de 32 de ani.

Poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției mun.Bacău au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza localității, la imobilul persoanei bănuite de comiterea faptei, unde au găsit şi ridicat mai multe mijloace materiale de probă.

         Tânărul a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Bacău pentru audieri, iar, în urma administrării probatoriului, acesta a fost reținut de poliţişti pentru 24 de ore. Ulterior, a fost prezentat Judecătoriei Bacău care a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

          Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Brigăzii Operaţiuni Speciale Bacău și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Bacău.

Continue Reading

Actualitate

Evaluare Națională clasa a IV-a 2024

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Percheziții domiciliare în Onești, la mai multe persoane cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, pe teritoriul Belgiei.

Published

on

Comunicat de presă IPJ Bacău

La data de 21 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale Bacău, însoțiți de criminaliști, luptători de la acțiuni speciale, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au pus în aplicare 11 mandate de percheziție, în municipiul Onești, la domiciliile mai multor persoane cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, pe teritoriul Belgiei.

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții unei societăți comerciale internaționale despre faptul că, în luna decembrie 2023, persoane necunoscute ar fi sustras, de pe teritoriul Belgiei, două semi-remorci, una din ele fiind încărcată cu produse alimentare.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 51 de ani, cercetați pentru comiterea faptei, doi dintre aceștia fiind depistați și arestați pe teritoriul Belgiei.

La data de 21 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale Bacău, însoțiți de criminaliști, luptători pentru acțiuni speciale, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au efectuat 11 percheziții, la domiciliile celor în cauză.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un cap tractor, produse alimentare, 25.000 de lei, 4.200 de euro și 28.000 de lire sterline.

Cercetările sunt continuate în cooperare cu autoritățile belgiene, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading

Actualitate

Evaluare Națională clasa a II-a 2024, proba la matematică

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau