Connect with us

Actualitate

Descinderi la o grupare care vindea droguri tinerilor din Bacău. Au fost arestate 7 persoane

Published

on

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane bănuite de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

Astfel, în perioada 22 – 31 august a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău, Neamț, Suceava, Botoșani, Bistrița-Năsăud și Târgu-Mureș au efectuat 15 percheziții, la domiciliile persoanelor bănuite, care ar fi avut preocupări în alimentarea pieței drogurilor de risc către consumatori, din județul Bacău.

De asemenea, bănuiții ar fi distribuit în județul Bacău, pe parcursul anului 2023, droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, hașiș, amfetamină, comprimate extasy, 3 CMC, precum și produse susceptibile a avea efect psihoactiv către consumatori, în principal din rândul tinerilor din municipiul Bacău, dar și din localitățile învecinate.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 110 grame de cannabis, 37 de comprimate MDMA, 140 de grame de rezină de cannabis, 20 grame de substanțe psihoactive (NSP), precum și alte mijloace materiale de probă, respectiv telefoane, dispozitive folosite la consumul de droguri, ustensile folosite la prepararea substanțelor psihoactive, obiecte de ambalare și cântărire.

După efectuarea audierilor de către procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău și prezentarea bănuiților Tribunalului Bacău, în cauză, a fost dispusă arestarea preventivă, pentru 7 persoane și a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de o persoană.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Activităţile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comunicat de presă

Continue Reading

Actualitate

Elevii din județul Bacău au intrat în vacanță

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Reparații pe podul de la Șerbănești

Published

on

Începând de luni, 26 februarie, au loc lucrări de întreținere pentru punerea în siguranță a traficului rutier pe Podul Șerbănești.

Circulația rutieră va fi restricționată temporar pe Podul Șerbănești din municipiul Bacău, în perioada 26.02.2024- 29.03.2024, ca urmare a acestor intervenții.

Lucrările se vor desfășura doar pe un sens de mers (2 benzi de circulație), urmând ca pe timpul execuției acestora traficul rutier în zonă să fie dirijat conform legislației și normelor legale în vigoare.

Se vor executa lucrări de primă urgență: frezare, asfaltare, înlocuirea rosturilor de dilatație, geigere, sablarea și vopsirea părților metalice.

Șoferii sunt rugați să circule cu prudență.

Comunicat de presă

Continue Reading

Actualitate

Tăieri ilegale de arbori depistate de jandarmii băcăuani

Published

on

Comunicat de presă

Doi bărbați care tăiau în mod ilegal arbori din aria protejată a râului Siret în apropierea satului Orbeni au fost prinși de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Stefan Cel Mare ” Bacău.

Intervenția jandarmilor a avut loc ieri după-amiază, la sesizarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate printr-un apel 112, care i-a direcționat în aria protejată a râului Siret în apropierea satului Orbeni, unde au fost depistați doi bărbați care au tăiat mai mulți arbori de esență plop, de mari dimensiuni, încarcați în două remorci și pe care intenționau să le transporte la domiciliu.

Bărbatii au recunoscut doborârea a 10 arbori cu diametrele între 35 şi 60 de cm, după care au indicat zona cioatelor rămase la locul tăierii.
În urma constatării făcute în colaborare cu specialiști din cadrul Direcției Silvice Bacău, jandarmii le-au întocmit bărbaților actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de” tăiere de material lemnos din aria protejată”, precum și pentru „furtul de material lemnos din aria protejată „, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Silvic.
Actele procedurale întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale, iar cantitatea de aproximativ 6,6 metri cubi de lemn esență plop a fost ridicată în vederea confiscării.

Pentru a descuraja astfel de fapte, jandarmii vor intensifica acţiunile de prevenire şi combatere a delictelor silvice în perioada următoare.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau