Connect with us

Actualitate

Doi bărbați prinși la pescuit, cu plase monofilament pe râul Siret de jandarmii băcăuani

Published

on

Vremea mult mai caldă decât normalul perioadei din calendar îi îndeamnă pe amatorii de pescuit la ieșiri pe „baltă”, în habitatele piscicole naturale ale județului Bacău.

Nu ar fi nicio problemă dacă partidele de pescuit s-ar desfășura cu respectarea prevederilor legale pe linie piscicolă, instituite tocmai pentru a proteja fauna acvatică, dar nu întotdeauna este chiar așa.

Din acest motiv, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău împreună cu reprezentanții Centrului Regional de Ecologie Bacău au executat ieri noapte, o acțiune de control pe râul Siret în dreptul localității Gioseni.

Jandarmii băcăuani au ajuns în zonă exact în momentul în care doi bărbați, folosindu-se de o barcă, introduceau în apă 10 plase monofilament interzise de lege, cu lungimea totală de aproximativ 1000 de metri. La vederea jandarmilor, cei doi bărbați au abandonat barca și plasele de pescuit şi au fugit, dar în scurt timp au fost prinși de jandarmi.
Plasele monofilament, interzise la deţinere au fost ridicate în vederea confiscării.
Jandarmii le-au întocmit bărbaților actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,deţinere şi folosire de plase monofilament”.

De asemenea, alți doi bărbați au fost depistați în timp ce pe pescuiau în perioada de prohibiție și fără permis de pescuit, fiind aplicate două amenzi în valoare totală de 900 de lei.

Acțiunile de acest gen, împreună cu partenerii instituționali, sunt organizate suplimentar față de misiunile pentru menținerea sau asigurarea ordinii și siguranței publice, iar prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul piscicol reprezintă o direcție importantă de acțiune a Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și în acest an, atenția jandarmilor fiind îndreptată asupra modului de respectare a normelor în vigoare pentru conservarea și protecţia faunei piscicole.

Reamintim tuturor că prohibiția pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe apele interioare este activă pentru perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar pentru apele de frontieră, unde perioada este de 45 de zile, în intervalul 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu unele excepții, potrivit Ordinului nr. 561/2023/11/2024.

Comunicat de presă

Continue Reading

Actualitate

Evaluare Națională clasa a IV-a 2024

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Percheziții domiciliare în Onești, la mai multe persoane cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, pe teritoriul Belgiei.

Published

on

Comunicat de presă IPJ Bacău

La data de 21 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale Bacău, însoțiți de criminaliști, luptători de la acțiuni speciale, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au pus în aplicare 11 mandate de percheziție, în municipiul Onești, la domiciliile mai multor persoane cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, pe teritoriul Belgiei.

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții unei societăți comerciale internaționale despre faptul că, în luna decembrie 2023, persoane necunoscute ar fi sustras, de pe teritoriul Belgiei, două semi-remorci, una din ele fiind încărcată cu produse alimentare.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 51 de ani, cercetați pentru comiterea faptei, doi dintre aceștia fiind depistați și arestați pe teritoriul Belgiei.

La data de 21 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale Bacău, însoțiți de criminaliști, luptători pentru acțiuni speciale, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au efectuat 11 percheziții, la domiciliile celor în cauză.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un cap tractor, produse alimentare, 25.000 de lei, 4.200 de euro și 28.000 de lire sterline.

Cercetările sunt continuate în cooperare cu autoritățile belgiene, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading

Actualitate

Evaluare Națională clasa a II-a 2024, proba la matematică

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau