Connect with us

Actualitate

Doi bărbați prinși la pescuit, cu plase monofilament pe râul Siret de jandarmii băcăuani

Published

on

Vremea mult mai caldă decât normalul perioadei din calendar îi îndeamnă pe amatorii de pescuit la ieșiri pe „baltă”, în habitatele piscicole naturale ale județului Bacău.

Nu ar fi nicio problemă dacă partidele de pescuit s-ar desfășura cu respectarea prevederilor legale pe linie piscicolă, instituite tocmai pentru a proteja fauna acvatică, dar nu întotdeauna este chiar așa.

Din acest motiv, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău împreună cu reprezentanții Centrului Regional de Ecologie Bacău au executat ieri noapte, o acțiune de control pe râul Siret în dreptul localității Gioseni.

Jandarmii băcăuani au ajuns în zonă exact în momentul în care doi bărbați, folosindu-se de o barcă, introduceau în apă 10 plase monofilament interzise de lege, cu lungimea totală de aproximativ 1000 de metri. La vederea jandarmilor, cei doi bărbați au abandonat barca și plasele de pescuit şi au fugit, dar în scurt timp au fost prinși de jandarmi.
Plasele monofilament, interzise la deţinere au fost ridicate în vederea confiscării.
Jandarmii le-au întocmit bărbaților actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,deţinere şi folosire de plase monofilament”.

De asemenea, alți doi bărbați au fost depistați în timp ce pe pescuiau în perioada de prohibiție și fără permis de pescuit, fiind aplicate două amenzi în valoare totală de 900 de lei.

Acțiunile de acest gen, împreună cu partenerii instituționali, sunt organizate suplimentar față de misiunile pentru menținerea sau asigurarea ordinii și siguranței publice, iar prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul piscicol reprezintă o direcție importantă de acțiune a Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și în acest an, atenția jandarmilor fiind îndreptată asupra modului de respectare a normelor în vigoare pentru conservarea și protecţia faunei piscicole.

Reamintim tuturor că prohibiția pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe apele interioare este activă pentru perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar pentru apele de frontieră, unde perioada este de 45 de zile, în intervalul 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu unele excepții, potrivit Ordinului nr. 561/2023/11/2024.

Comunicat de presă

Continue Reading

Actualitate

Cardurile de alimente se încarcă cu 125 lei, o dată la șase luni

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Impozite și taxe mai mari

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Terapia finalizează un proiect ambițios în energie regenerabilă:

Published

on

Stația solară instalată pe platforma fabricii din Cluj devine operațională 

Comunicat de presă

Terapia – o companie SUN PHARMA, cea mai importantă companie de medicamente specialități, generice și produse OTC din România, anunță finalizarea instalării unei stații solare de ultimă generație, cu o capacitate de 1 MW, pe platforma fabricii din Cluj-Napoca. Proiectul, executat de compania clujeană Energobit și cofinanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reprezintă un pas important în strategia de tranziție a companiei Terapia către energie regenerabilă.

Noua sursă de energie va contribui la reducerea consumului de energie convențională cu 10-15% și la scăderea emisiilor de carbon cu 746,8 tone echivalent CO2 pe an.

În plus, în cadrul planului său de regenerare, energie circulară, reciclare și sustenabilizare a platformei din Cluj-Napoca, Terapia intenționează, în următorii doi ani, să instaleze alte două stații solare, amplasate la sol sau pe clădiri, dar și sisteme avansate de stocare a energiei. Aceste investiții vor permite ca peste 60% din energia necesară funcționării fabricii din Cluj să provină din surse regenerabile și nepoluante, reducând considerabil impactul ecologic al activităților companiei asupra mediului.

Mai exact, până la sfârșitul anului 2026, Terapia vizează reducerea emisiilor de carbon cu 2.987 tone echivalent CO2 anual, prin atingerea unei capacități totale instalate de 3 MW. Aceasta va transforma clădirile operaționale ale companiei într-un model de eficiență energetică si ecologică, cu un impact redus asupra mediului și un nivel de poluare mai scăzut decât cel al unui bloc de 10 etaje.

Terapia își asumă un angajament pe termen lung pentru un viitor mai verde. Prin aceste investiții majore, Terapia continuă să își consolideze poziția de companie farmaceutică responsabilă: reducerea consumului de energie convențională și tranziția către surse regenerabile demonstrează angajamentul ferm al companiei față de sustenabilitate și pentru crearea unor beneficii durabile atât pentru mediu cât și pentru comunitate.

Despre Terapia

Terapia – o companie SUN PHARMA, este cel mai mare producător de medicamente specialități, generice și produse OTC din România. Din luna martie 2015, a devenit parte a Sun Pharma, o organizație bazată pe cercetare și dezvoltare care reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovative, generice si OTC ce sunt distribuite în peste 100 de țări, prin implicarea a mai mult de 32.000 de angajați la nivel global.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau