Connect with us

Actualitate

Doi turiști, atacați și răniți de un urs, în timpul zilei, în stațiunea Slănic Moldova

Published

on

Comunicat de presă

Doi turiști din Republica Moldova au fost atacați de un urs duminică dimineaţa, 23 iunie, în apropiere de o unitate de cazare din stațiunea Slănic Moldova, jandarmii intervenind în zonă după un apel la 112.

În această dimineaţă, la ora 10.54, în urma unui apel la numărul unic de urgenţă 112, un echipaj de jandarmi montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău a fost direcţionat în zona unei unități de cazare, unde un bărbat și soția acestuia au fost răniți de un urs. Jandarmii s-au deplasat în scurt timp şi i-au găsit pe bărbatul în vârstă de 27 de ani și pe soția sa de 24 de ani în zona unității de cazare a acestora. Bărbatul și femeia, care se aflau în plimbare alături și de alți turiști au fost atacați din spate de un urs, iar după câteva momente, aceasta s-a îndepărtat şi a renunţat la intenţiile agresive din cauza zgomotelor făcute de turiști.
Aceștia erau foarte speriați și au avut nevoie de îngrijiri de specialitate, fiind preluați de un echipaj medical sosit la faţa locului și transportați la UPU Onești.

Au fost suplimentate efective de jandarmi, care vor rămâne în zonă şi vor patrula, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.
Jandarmii le recomandă cetăţenilor să apeleze numărul unic de urgenţă 112 când văd animale sălbatice în zona aşezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un real pericol.
De asemenea, a fost transmis de către ISUJ Bacău un mesaj Ro-alert.

Actualitate

Târg de îmbrăcăminte și încălțăminte în Bacău

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Polițiștii Serviciului Rutier Bacău desfășoară în această perioadă activități de informare a conducătorilor auto cu privire la modificările legislative privind procedura restituirii permisului de conducere.

Published

on

   La data de 17 iulie a.c., polițiștii rutieri au acționat în trafic, pe DN 2-E 85, unde le-au fost aduse la cunoștință conducătorilor auto modificările legislative în materie penală și contravențională.

   Conform noilor modificări legislative, începând din 15 iulie 2024, în cazul retragerii permisului de conducere, ca urmare a refuzului sau a imposibilității persoanei de a se supune testării în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive ori a concentrației de alcool în aerul expirat, documentul se restituie titularului în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive sau a alcoolului în sânge, ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.

   Permisul de conducere reținut ca urmare a săvârșirii de către titular a infracțiunii prevăzute la art. 336, alin. 2, din Codul penal, -conducerea sub influența unor substanțe psihoactive, în urma testării conducătorului auto cu un mijloc tehnic certificat care a indicat prezența în organism a unor substanțe psihoactive, se restituie titularului în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.

  În cazul retragerii/reținerii permisului de conducere pentru situaţiile amintite, polițiștii rutieri vor întocmi procese-verbale în care vor consemna opțiunea conducătorului auto cu privire la modul în care i se vor comunica informațiile conținând rezultatul analizei probelor biologice (e-mail sau telefonic, cu indicarea acestora), precum și opțiunea privind restituirea permisului de conducere, respectiv de la serviciul rutier pe raza căruia a fost dispusă măsura, orice alt serviciu rutier indicat de conducătorul auto sau, după împlinirea termenului de 72 de ore, prin poștă, la o adresă de corespondență indicată de acesta.

  Termenul de 72 de ore curge de la ora finalizării procedurii de prelevare a probelor biologice.

   Orice persoană testată cu un mijloc tehnic certificat, care nu are obligația de a se supune recoltării mostrelor biologice, poate solicita polițistului rutier să i se recolteze mostre biologice, în cadrul instituțiilor medicale competente, în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge.

Aceste măsuri au rolul de a contribui la creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și la necesitatea asigurării unui echilibru just între scopul legislației rutiere de a proteja viața, integritatea și sănătatea persoanelor care participă la traficul rutier și celeritatea clarificării situațiilor conducătorilor auto cu privire la care există suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive, generate de rezultatul

Comunicat de presă IPJ Bacău
Continue Reading

Actualitate

Se bucură de vacanță

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau