Connect with us

Actualitate

Fetiță de nici doi ani, salvată de doi jandarmi după ce a căzut cu mama ei și ceilalți frățiori în apa râului Tazlău

Published

on

Doi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au devenit eroii zilei după ce au salvat o fetiță de nici doi ani, ce se înecase după ce a căzut cu mama și ceilalți frățiori în apa râului Tazlău.Mama a intrat în apă să-i salveze pe cei doi băieți, dar a alunecat și a căzut cu cea mică în apă.Au reușit să iasă cu toții din apă, dar din păcate fetița nu mai respira.

Incidentul a avut loc în această după-amiază, în cartierul Slobozia, pe râul Tazlău, în apropierea podului de pe strada Victoriei din municipiul Onești.

Florin și Cătălin, jandarmii care au intervenit, se aflau în patrulare când au observat-o pe mama, care abia ieșea din apă. Aceștia au auzit strigăte la un moment dat, așa că au mers să vadă ce se întâmplă.

O mamă încerca să își salveze fetița ce nu mai respira, aceasta înecându-se după ce mama a alunecat și a căzut cu ea în apă.

Florin a intervenit rapid și a aplicat manevre de resuscitare până când micuța și-a revenit și a început să respire. Acesta a luat-o în brațe pe copilă și a alergat cu ea până la ambulanță.

Cătălin și-a sprijinit colegul, a vorbit cu operatorul 112 și a oferit toate detaliile necesare privind locația și modalitatea de a ajunge cât mai repede ambulanța.

Până la sosirea echipajului medical, fetița a mai avut nevoie de manevre de resuscitare.
Ulterior, fetița a fost preluată de un echipaj SAJ și transportată la UPU Onești pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Comunicat de presă

Continue Reading

Actualitate

Târg de îmbrăcăminte și încălțăminte în Bacău

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Polițiștii Serviciului Rutier Bacău desfășoară în această perioadă activități de informare a conducătorilor auto cu privire la modificările legislative privind procedura restituirii permisului de conducere.

Published

on

   La data de 17 iulie a.c., polițiștii rutieri au acționat în trafic, pe DN 2-E 85, unde le-au fost aduse la cunoștință conducătorilor auto modificările legislative în materie penală și contravențională.

   Conform noilor modificări legislative, începând din 15 iulie 2024, în cazul retragerii permisului de conducere, ca urmare a refuzului sau a imposibilității persoanei de a se supune testării în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive ori a concentrației de alcool în aerul expirat, documentul se restituie titularului în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive sau a alcoolului în sânge, ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.

   Permisul de conducere reținut ca urmare a săvârșirii de către titular a infracțiunii prevăzute la art. 336, alin. 2, din Codul penal, -conducerea sub influența unor substanțe psihoactive, în urma testării conducătorului auto cu un mijloc tehnic certificat care a indicat prezența în organism a unor substanțe psihoactive, se restituie titularului în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.

  În cazul retragerii/reținerii permisului de conducere pentru situaţiile amintite, polițiștii rutieri vor întocmi procese-verbale în care vor consemna opțiunea conducătorului auto cu privire la modul în care i se vor comunica informațiile conținând rezultatul analizei probelor biologice (e-mail sau telefonic, cu indicarea acestora), precum și opțiunea privind restituirea permisului de conducere, respectiv de la serviciul rutier pe raza căruia a fost dispusă măsura, orice alt serviciu rutier indicat de conducătorul auto sau, după împlinirea termenului de 72 de ore, prin poștă, la o adresă de corespondență indicată de acesta.

  Termenul de 72 de ore curge de la ora finalizării procedurii de prelevare a probelor biologice.

   Orice persoană testată cu un mijloc tehnic certificat, care nu are obligația de a se supune recoltării mostrelor biologice, poate solicita polițistului rutier să i se recolteze mostre biologice, în cadrul instituțiilor medicale competente, în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge.

Aceste măsuri au rolul de a contribui la creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și la necesitatea asigurării unui echilibru just între scopul legislației rutiere de a proteja viața, integritatea și sănătatea persoanelor care participă la traficul rutier și celeritatea clarificării situațiilor conducătorilor auto cu privire la care există suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive, generate de rezultatul

Comunicat de presă IPJ Bacău
Continue Reading

Actualitate

Se bucură de vacanță

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau