Connect with us

Actualitate

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu de litieră produs în comuna Dofteana

Published

on

Comunicat de presă

În cursul serii trecute, 01 aprilie a.c., în jurul orei 23:00, pompierii militari au fost solicitați să intervină în comuna Dofteana, sat Dofteana, în urma unui apel primit pe SNUAU 112, care anunța producerea unui incendiu de litieră.

Pentru gestionarea operativă a situației de urgență, la locul indicat s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești și a Gărzii de Intervenție Comănești, respectiv 13 militari, precum și lucrători ai Ocolului Silvic Tg. Ocna și voluntari.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 5 ha, la nivelul litierei, cioatelor și doborâtorilor dintr-o pădure privată, aflată în paza Ocolului Silvic Tg. Ocna, fiind localizat în jurul orei 03:00.

Intervenția echipajelor a fost îngreunată de condițiile meteorologice (vânt puternic), precum și terenul accidentat pe care s-a intervenit, accesul la locul incendiului făcându-se atât cu ATV-urile, cât și la pas.

În această dimineață, 02 aprilie a.c., începând cu ora 07:30 a avut loc schimbul de efective, în teren deplasându-se forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor de Pompieri Onești, Bacău, Moinești și a Gărzii de Intervenție Comănești, precum și personal din cadrul grupei operative, respectiv 24 de pompieri ce încadrează cinci autospeciale de primă intervenție și comandă, o autospecială de stins incendii de pădure și un ATV.

Pentru lichidare, acționează în sprijin și 20 de lucrători din cadrul Ocolului Silvic Tg. Ocna și șapte voluntari din cadrul S.V.S.U. Dofteana.

INTERVENȚIA ESTE ÎN DINAMICĂ

Având în vedere faptul că județul Bacău se află sub o avertizare meteorologică COD GALBEN de vânt, reamintim cetățenilor că utilizarea focului deschis este stric interzisă!

Vântul poate propaga focul, într-un timp foarte scurt, la clădiri, depozite sau chiar la păduri.

Totodată, pentru a preveni incendiile, reamintim că nu trebuie aruncate resturi de țigară sau bețe de chibrit aproape de căpițele de fân sau de locurile în care sunt depozitate furaje, lemne de foc, substanțe inflamabile sau alte materiale combustibile.

Anunțați, în cel mai scurt timp, orice situația de urgență care poate pune în pericol viața sau mediul înconurător la Numărul Unic pentru Apleluri de Urgență 112!

Continue Reading

Actualitate

Bucurie, diplome și recunoștință la sfârșit de an școlar

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Se stropește cu substanțe contra țânțarilor, 3 zile

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Parteneriat pentru energie verde în Cluj: Terapia și EnergoBit încep construcția unei stații fotovoltaice cofinanțată prin PNRR

Published

on

• Terapia și EnergoBit, două mari companii din Cluj, și-au unit forțele prin angajamentul comun față de sustenabilitate și inovație pentru un proiect major de energie verde, co-finanțat prin PNRR, pentru construcția unui parc fotovoltaic care va dispune de cea mai nouă tehnologie fotovoltaică.

Terapia – o companie SUN PHARMA, cea mai importantă companie de medicamente specialități, generice și produse OTC din România, împreună cu Energobit, expert în soluții energetice durabile, anunță începerea lucrărilor pentru instalarea unei stații fotovoltaice de ultimă generație pe platforma fabricii din Cluj-Napoca. Acest proiect ambițios este cofinanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reprezentând o inițiativă comună a celor două companii clujene pentru sustenabilitate și inovare în domeniul energiei verzi. Lucrările vor începe în curând, iar stația va deveni operațională în doar patru luni.

Noua centrală solară va fi dotată cu 1810 panouri fotovoltaice monocristaline de 550 de wați fiecare, având o capacitate totală de 995.5 kWp. Stația va dispune de o platformă de management avansată, care va permite monitorizarea în timp real a performanței și generarea de rapoarte detaliate pentru a asigura eficiență maximă în ceea ce privește utilizarea energiei solare, inclusiv invertoare de ultimă generație cu o putere nominală de 100 kW.

“Demararea acestui proiect este un pas important pentru noi în direcția sustenabilității și depășește simpla avansare tehnologică; este un angajament al companiei Terapia pe termen lung pentru un viitor mai verde”, a declarat dl. Ovidiu Mureșan, Head of Engineering Terapia. „Suntem mândri să contribuim activ la protejarea mediului și să promovăm utilizarea surselor regenerabile de energie. Terapia își asumă rolul de companie farmaceutică responsabilă și va continua să integreze sustenabilitatea în toate aspectele activității sale, prin investiții majore, pentru a oferi beneficii durabile atât pentru mediu, cât și pentru comunitate.“, a mai completat reprezentantul companiei Terapia.

Astfel, stația fotovoltaică Terapia va avea un impact semnificativ în diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, estimându-se o reducere anuală cu aproximativ 746.8 echivalent tone de CO2, și va produce peste 24,198.8 MWh de electricitate din surse regenerabile, în următorii 20 de ani.

Mai mult decât atât, acest proiect marchează un angajament solid pentru viitorul verde al Clujului, consolidând eforturile celor două companii pentru a aduce contribuții semnificative la sustenabilitatea și inovația energetică în comunitatea locală.

Directorul general al companiei EnergoBit, dl. Florin Pop, a adăugat: „Suntem încântați să colaborăm cu Terapia pentru acest proiect important care va contribui la creșterea eficienței energetice în orașul Cluj-Napoca, subliniind angajamentul nostru comun față de sustenabilitate și inovație. Aceasta inițiativă deosebită nu numai că va contribui la un mediu mai curat și mai sănătos, dar va și sprijini independența energetică a orașului nostru. Prin acest proiect, demonstrăm încă o dată dedicarea noastră față de un Cluj mai verde și mai sustenabil. Continuăm să investim în soluții inovatoare și durabile pentru a asigura un viitor prosper și ecologic pentru toți locuitorii noștri.”.

Despre Terapia

Terapia – o companie SUN PHARMA, este cel mai mare producător de medicamente specialități, generice și produse OTC din România. Din luna martie 2015, a devenit parte a Sun Pharma, o organizație bazată pe cercetare și dezvoltare care reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovative, generice si OTC ce sunt distribuite în peste 100 de țări, prin implicarea a mai mult de 32.000 de angajați la nivel global.

Despre EnergoBit
Compania EnergoBit dezvoltă proiecte energetice atât pentru piața autohtonă, cât și în străinătate, furnizând soluții inovative și sustenabile, perfect adaptate cerințelor și nevoilor clienților. Având acoperire națională, EnergoBit are sucursale în cele mai mari orașe ale României, cu trei fabrici de producție echipamente electrice în Cluj-Napoca, Jibou și recent deschisa unitate de producție de la Bacău, având în total cca 750 de angajați, dintre care 40% sunt ingineri.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau