Connect with us

Actualitate

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu de litieră produs în comuna Dofteana

Published

on

Comunicat de presă

În cursul serii trecute, 01 aprilie a.c., în jurul orei 23:00, pompierii militari au fost solicitați să intervină în comuna Dofteana, sat Dofteana, în urma unui apel primit pe SNUAU 112, care anunța producerea unui incendiu de litieră.

Pentru gestionarea operativă a situației de urgență, la locul indicat s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești și a Gărzii de Intervenție Comănești, respectiv 13 militari, precum și lucrători ai Ocolului Silvic Tg. Ocna și voluntari.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 5 ha, la nivelul litierei, cioatelor și doborâtorilor dintr-o pădure privată, aflată în paza Ocolului Silvic Tg. Ocna, fiind localizat în jurul orei 03:00.

Intervenția echipajelor a fost îngreunată de condițiile meteorologice (vânt puternic), precum și terenul accidentat pe care s-a intervenit, accesul la locul incendiului făcându-se atât cu ATV-urile, cât și la pas.

În această dimineață, 02 aprilie a.c., începând cu ora 07:30 a avut loc schimbul de efective, în teren deplasându-se forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor de Pompieri Onești, Bacău, Moinești și a Gărzii de Intervenție Comănești, precum și personal din cadrul grupei operative, respectiv 24 de pompieri ce încadrează cinci autospeciale de primă intervenție și comandă, o autospecială de stins incendii de pădure și un ATV.

Pentru lichidare, acționează în sprijin și 20 de lucrători din cadrul Ocolului Silvic Tg. Ocna și șapte voluntari din cadrul S.V.S.U. Dofteana.

INTERVENȚIA ESTE ÎN DINAMICĂ

Având în vedere faptul că județul Bacău se află sub o avertizare meteorologică COD GALBEN de vânt, reamintim cetățenilor că utilizarea focului deschis este stric interzisă!

Vântul poate propaga focul, într-un timp foarte scurt, la clădiri, depozite sau chiar la păduri.

Totodată, pentru a preveni incendiile, reamintim că nu trebuie aruncate resturi de țigară sau bețe de chibrit aproape de căpițele de fân sau de locurile în care sunt depozitate furaje, lemne de foc, substanțe inflamabile sau alte materiale combustibile.

Anunțați, în cel mai scurt timp, orice situația de urgență care poate pune în pericol viața sau mediul înconurător la Numărul Unic pentru Apleluri de Urgență 112!

Continue Reading

Actualitate

ZiuaPorților Deschise la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Published

on


Comunicat de presă

La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în data de 17 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, în Aula din corpul „D”, va avea loc evenimentul „Ziua Porţilor Deschise”, ediția a XVII-a.
Elevii invitați, împreună cu profesorii de la liceele din Bacău, vor avea posibilitatea de a interacţiona cu studenţii şi cadrele didactice universitare, să cunoască cele două campusuri, amfiteatrele, sălile de laborator şi seminar, baza sportivă, căminele şi restaurantul, postul de radio studenţesc UNSR Bacău, precum şi postul TV al Universității.
De asemenea, cu acest prilej participanții vor primi informații utile referitoare la oferta educațională a Universității, prin reprezentanții celor 5 facultăți în scopul unei mai bune orientări școlare și profesionale. Liga studențească va prezenta activitățile pe care organizația le implementează prin intermediul studenților voluntari.
Acţiunea se încadrează într-un proiect mai amplu, luna aprilie fiind declarată Luna Porţilor Deschise la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, când grupuri de elevi şi profesori, atât din Bacău, cât şi din celelalte judeţe apropiate, vor avea ocazia să viziteze Universitatea şi să cunoască mediul academic băcăuan.

Continue Reading

Actualitate

Intervenție pentru salvarea unei persoane căzute în fântână

Published

on


 
În cursul zilei de ieri, 09 aprilie a.c., Garda de Intervenție a Detașamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină în comuna Traian, sat Zăpodia, pentru salvarea unei persoane dintr-o fântână de aproximativ 10 m adâncime.

La locul indicat s-a deplasat de urgență o autospecială de stingere, o descarcerare, încadrate cu opt pompieri militari și o ambulanță SAJ.

În urma recunoașterii, s-a constatat că este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de 66 de ani, conștientă, căzută într-o fântână de aproximativ 10 m adâncime, cu un diametru al tuburilor de aproximativ 50 cm.

În scurt timp, a fost constituit dispozitiv de salvare, astfel, cu ajutorul accesoriilor de alpinism și a trepiedului din dotarea autospecialei de descarcerare, alpinistul din echipaj a coborât în fântână, acolo unde a procedat pentru evaluarea primară a victimei, dar și pentru montarea echipamentului de extracție.

Datorită diametrului foarte mic al tuburilor fântânii, accesul către victimă s-a realizat cu dificultate, însă, din fericire, s-a reușit extragerea acesteia în siguranță, în aproximativ 30 de minute de la momentul sosirii forțelor.

Ulterior, victima a fost predată conștientă echipajului SAJ, aceasta refuzând transportul la unitatea spitalicească.

Sursa-ISU Bacău

Continue Reading

Actualitate

Un echipaj de jandarmi care se afla într-o misiune, a intervenit în urma unui accident petrecut pe strada Constantin Enea.

Published

on

Comunicat de presă

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, care se afla într-o misiune de menținere a ordinii publice pe raza municipiului Bacău, a intervenit în urma unui eveniment rutier petrecut pe strada Constantin Enea.

Jandarmii băcăuani au oprit imediat autovehiculul de serviciu și au acționat în sprijinul persoanelor din cele patru autoturisme implicate în evenimentul rutier, pentru a se asigura că sunt în siguranță, totodată fiind alertate și echipajele de poliție.
De asemenea, jandarmii s-au asigurat că nu există scurgeri de combustibil și au scos borna bateriei de la un autoturism implicat în accident, pentru a preveni izbucnirea unui incendiu. Ulterior, jandarmii au discutat cu conducătorii auto din mașinile avariate pentru a-i calma, până la sosirea echipajelor de poliție rutieră.
Având în vedere faptul că persoanele nu au dorit îngrijiri medicale, nu s-a impus prezența unor ambulanțe pentru acordarea asistenței medicale.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau