Actualitate
Intervenție pentru salvarea unei persoane căzute în fântână

În cursul zilei de ieri, 09 aprilie a.c., Garda de Intervenție a Detașamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină în comuna Traian, sat Zăpodia, pentru salvarea unei persoane dintr-o fântână de aproximativ 10 m adâncime.
La locul indicat s-a deplasat de urgență o autospecială de stingere, o descarcerare, încadrate cu opt pompieri militari și o ambulanță SAJ.
În urma recunoașterii, s-a constatat că este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de 66 de ani, conștientă, căzută într-o fântână de aproximativ 10 m adâncime, cu un diametru al tuburilor de aproximativ 50 cm.
În scurt timp, a fost constituit dispozitiv de salvare, astfel, cu ajutorul accesoriilor de alpinism și a trepiedului din dotarea autospecialei de descarcerare, alpinistul din echipaj a coborât în fântână, acolo unde a procedat pentru evaluarea primară a victimei, dar și pentru montarea echipamentului de extracție.
Datorită diametrului foarte mic al tuburilor fântânii, accesul către victimă s-a realizat cu dificultate, însă, din fericire, s-a reușit extragerea acesteia în siguranță, în aproximativ 30 de minute de la momentul sosirii forțelor.
Ulterior, victima a fost predată conștientă echipajului SAJ, aceasta refuzând transportul la unitatea spitalicească.
Sursa-ISU Bacău
Actualitate
Cei 5 tineri din Dărmănești care au agresat un copil de 12 ani, au fost reținuți de polițiști

Comunicat de presă
Polițiștii au continuat cercetările în cazul celor 5 minori, bănuiți de comiterea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.
În urma probatoriului administrat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a celor în cauză, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Bacău.
Pentru a fi feriți de probleme, polițiștii le recomandă tinerilor:
- fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii – evitaţi compania persoanelor violente, delincvente şi conflictuale.
- analizaţi riscurile la care vă expuneţi, înainte de a da curs îndemnurilor unor persoane care nu vă vor întotdeauna binele.
- învăţaţi să spuneţi „nu” atunci când consideraţi că este cazul – trebuie să aveţi tăria să vă susţineţi părerile.
- respingeţi propunerile de a participa la anumite „distracţii”: consum de alcool, de droguri, jocuri de noroc, distrugeri, violenţe verbale şi fizice.
- nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă – apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinţi, profesori, poliţişti.
- pe rețelele de socializare, împrieteniți-vă doar cu persoane pe care le cunoașteți, iar dacă vă simțiți în pericol, cereți sprijinul apropiaților.