Connect with us

Comunicat de presa

L-AȚI VĂZUT?

Published

on

Comunicat de presă IPJ Bacau

*Polițiștii din Moinești au fost sesizați cu privire la plecarea voluntară a minorului Banu Ștefan, de 9 ani, din localitate.*

Minorul ar fi plecat voluntar de la domiciliul bunicilor,însă nu a revenit până în prezent.

SEMNALMENTE 1,20 m înălțime, greutate 30 kg,ochi albaștri,păr blond, tuns scurt.

La momentul plecării era îmbrăcat cu un trening de culoare neagră, tricou verde, pe cap purta o șapcă de culoare neagră și era încălțat cu pantofi sport de culoare galbenă.

Cetățenii care pot furniza informații în legătură cu această persoană sunt rugați să contacteze Poliția Municipiului Moinești, la tel. 0234.363169, Dispecerat IPJ Bacău, tel 0234.202000 sau să apeleze 112.
Minorul a fost găsit pe o stradă din Moinesti.
Nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Continue Reading

Actualitate

Polițiștii continuă acțiunile informativ-preventive în rândul conducătorilor auto

Published

on

Comunicat de presă

În această săptămână, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Biroul Siguranță Școlară și Serviciului/ Biroul Rutier Bacău, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău au continuat campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile asociate faptelor cu violență, traficului și consumului de droguri, precum şi creșterea gradului de siguranță rutieră.

În cadrul activităților desfășurate, atât pe raza municipiului Bacău, cât și pe varianta ocolitoare a acestuia, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală, respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei (Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal).

Polițiștii băcăuani vă recomandă:

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere.

Consumul de alcool poate afecta condusul autovehiculului prin faptul ca acesta cauzeaza:

• deficiențe de vedere;

• încetinirea reflexelor;

• reducerea concentrării și a vigilenței;

• crearea unei stări de relaxare și somnolență, ceea ce te poate determina să adormi la volan;

Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor.P

Continue Reading

Actualitate

Intervenție contra cronometru a pompierilor băcăuani pentru salvarea a trei vite căzute în lacul Galbeni

Published

on

Comunicat de presă

În cursul acestei zile, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în localitatea Galbeni, în zona barajului, în urma unui apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, care anunța faptul că trei vite au căzut în lac. 

De urgență, la locul solicitării s-au deplasat două bărci, o autospeciala de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Misiunea se anunța a fi una dificilă, întrucât animalele se aflau în larg, însă prin intervenția promptă a pompierilor militari  acestea au fost aduse la mal.

S-a acționat cu ajutorul bărcii, iar echipajele de intervenție au fost împărțite astfel încât să se asigure salvarea acestora din mediul acvatic, precum și scoaterea în siguranță la mal. 

Acțiunea a fost una contra cronometru, forțele de intervenție reușind, în aproximativ o oră să aducă cele trei animale, în posesia proprietarului.

Continue Reading

Actualitate

S-a urcat pe acoperișul unei clădiri ca să-și exprime nemulțumirile

Published

on

La data de 28 iulie a.c, polițiștii din Onești au fost sesizați prin 112, despre faptul că, un bărbat de 42 de ani, din localitate s-a urcat pe acoperișul unei clădiri exprimându-și nemulțumirea de modul de instrumentare a unei anchete penale ce îl vizează.
La fața locului au fost direcționate patrule de poliție, negociator din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pompieri și echipaj medical.
Bărbatul a fost convins de echipele de intervenție să renunțe la gestul său, ulterior, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Sursa: Comunicat de presă IPJ Bacău

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau