Connect with us

Actualitate

Luni, 21 august, a început a șasea ediție a festivalului băcăuan de artă urbană ZIDART – Street Art Festival, intitulată “Less is More”.

Published

on

Luni, 21 august, a început a șasea ediție a festivalului băcăuan de artă urbană ZIDART – Street Art Festival, intitulată “Less is More”. O ediție manifest care își propune să răspundă provocărilor actualului context uman, social și de mediu, cu o ecuație simplă: mai puține lucruri de care nu avem nevoie înseamnă mai multe resurse de investit în cele care pot face o diferență reală pentru bunăstarea noastră.

Timp de trei săptămâni, între 21 august și 5 septembrie, în cadrul evenimentului organizat de Asociația Ingenious Drama, 7 artiști locali și internaționali vor implementa o serie de picturi murale de mari proporții menite să transmită mesajul pozitiv al acestei ediții, aducând un aport estetic peisajului urban și extinzând renumita Galerie de Artă în Aer Liber a orașului Bacău.


“Căutând un concept pentru această ediție, am pornit în echipă o discuție despre starea de spirit pe care o avem fiecare. Am descoperit că tema burnout-ului, a suprasolicitării, este o temă în care ne regăsim cu toții și pe care o putem observa, din păcate, peste tot în jurul nostru. Ne grăbim, dar nici nu mai știm către ce, uitând în această grabă a noastră să ne mai oferim momente de răgaz pentru a fi. Nu pentru a face, a consuma, a rumina sau a proiecta, ci doar pentru a ne bucura de clipă și de lucruri simple. Trăim în vremuri solicitante și complicate, dar asta nu înseamnă că viețile noastre trebuie să fie mereu definite de acest context. Ne-am propus să fim mai atenți la surplusul prezent în toate aspectele vieților noastre, să facem un pic de curățenie prin lucrurile care nu ne aduc beneficii reale și să cultivăm în mod conștient mai multă simplitate și lejeritate. Considerăm că e un punct bun de pornire în a dezvolta reziliența necesară pentru a nu ne pierde bucuria de a trăi și ne dorim să propunem întregii comunități să încerce acest exercițiu alături de noi.”  Iulia Enăchescu – coordonator comunicare și relații publice ZIDART.

Comunicat de presă

Continue Reading

Actualitate

Elevii din județul Bacău au intrat în vacanță

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Reparații pe podul de la Șerbănești

Published

on

Începând de luni, 26 februarie, au loc lucrări de întreținere pentru punerea în siguranță a traficului rutier pe Podul Șerbănești.

Circulația rutieră va fi restricționată temporar pe Podul Șerbănești din municipiul Bacău, în perioada 26.02.2024- 29.03.2024, ca urmare a acestor intervenții.

Lucrările se vor desfășura doar pe un sens de mers (2 benzi de circulație), urmând ca pe timpul execuției acestora traficul rutier în zonă să fie dirijat conform legislației și normelor legale în vigoare.

Se vor executa lucrări de primă urgență: frezare, asfaltare, înlocuirea rosturilor de dilatație, geigere, sablarea și vopsirea părților metalice.

Șoferii sunt rugați să circule cu prudență.

Comunicat de presă

Continue Reading

Actualitate

Tăieri ilegale de arbori depistate de jandarmii băcăuani

Published

on

Comunicat de presă

Doi bărbați care tăiau în mod ilegal arbori din aria protejată a râului Siret în apropierea satului Orbeni au fost prinși de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Stefan Cel Mare ” Bacău.

Intervenția jandarmilor a avut loc ieri după-amiază, la sesizarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate printr-un apel 112, care i-a direcționat în aria protejată a râului Siret în apropierea satului Orbeni, unde au fost depistați doi bărbați care au tăiat mai mulți arbori de esență plop, de mari dimensiuni, încarcați în două remorci și pe care intenționau să le transporte la domiciliu.

Bărbatii au recunoscut doborârea a 10 arbori cu diametrele între 35 şi 60 de cm, după care au indicat zona cioatelor rămase la locul tăierii.
În urma constatării făcute în colaborare cu specialiști din cadrul Direcției Silvice Bacău, jandarmii le-au întocmit bărbaților actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de” tăiere de material lemnos din aria protejată”, precum și pentru „furtul de material lemnos din aria protejată „, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Silvic.
Actele procedurale întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale, iar cantitatea de aproximativ 6,6 metri cubi de lemn esență plop a fost ridicată în vederea confiscării.

Pentru a descuraja astfel de fapte, jandarmii vor intensifica acţiunile de prevenire şi combatere a delictelor silvice în perioada următoare.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau