Connect with us

Actualitate

O polițistă aflată în afara orelor de program a oprit un șofer fără permis, care se deplasa sinuos pe sensul opus de mers

Published

on

La data de 02 septembrie a.c., agentul de poliție Cristina din cadrul Postului de
Poliție Oituz se afla în afara orelor de program și se deplasa cu autoturismul în comuna
Bogdănești către locuința părinților, când a observat în trafic un autovehicul care se
deplasa sinuos pe sensul opus de mers, punând în pericol siguranța traficului rutier.
Aceasta l-a determinat pe cel de la volan să încetinească autovehiculul și după ce și-
a declinat identitatea, i-a solicitat să oprească mașina pe marginea carosabilului.
Imediat i-a anunțat pe colegii ei din cadrul Sectiei 3 Poliție Rurală Oneşti care au
intervenit prompt, l-au identificat pe tânărul de 29 de ani, l-au imobilizat întrucât
devenise recalcitrant și l-au condus la sediul poliției pentru audieri.
Din verificări a rezultat că, acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio
categorie de autovehicule.
Cel în cauză a refuzat testarea cu aparatul etilotest, ulterior fiind condus la spital în
vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunilor de conducere
fără permis și refuz de recoltare mostre biologice.
Față de tânăr, polițiștii au dispus măsura retinerii pentru 24 de ore, fiind introdus în
Arestul I.P.J. Bacău.

Continue Reading

Actualitate

Târg de îmbrăcăminte și încălțăminte în Bacău

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Polițiștii Serviciului Rutier Bacău desfășoară în această perioadă activități de informare a conducătorilor auto cu privire la modificările legislative privind procedura restituirii permisului de conducere.

Published

on

   La data de 17 iulie a.c., polițiștii rutieri au acționat în trafic, pe DN 2-E 85, unde le-au fost aduse la cunoștință conducătorilor auto modificările legislative în materie penală și contravențională.

   Conform noilor modificări legislative, începând din 15 iulie 2024, în cazul retragerii permisului de conducere, ca urmare a refuzului sau a imposibilității persoanei de a se supune testării în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive ori a concentrației de alcool în aerul expirat, documentul se restituie titularului în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive sau a alcoolului în sânge, ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.

   Permisul de conducere reținut ca urmare a săvârșirii de către titular a infracțiunii prevăzute la art. 336, alin. 2, din Codul penal, -conducerea sub influența unor substanțe psihoactive, în urma testării conducătorului auto cu un mijloc tehnic certificat care a indicat prezența în organism a unor substanțe psihoactive, se restituie titularului în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.

  În cazul retragerii/reținerii permisului de conducere pentru situaţiile amintite, polițiștii rutieri vor întocmi procese-verbale în care vor consemna opțiunea conducătorului auto cu privire la modul în care i se vor comunica informațiile conținând rezultatul analizei probelor biologice (e-mail sau telefonic, cu indicarea acestora), precum și opțiunea privind restituirea permisului de conducere, respectiv de la serviciul rutier pe raza căruia a fost dispusă măsura, orice alt serviciu rutier indicat de conducătorul auto sau, după împlinirea termenului de 72 de ore, prin poștă, la o adresă de corespondență indicată de acesta.

  Termenul de 72 de ore curge de la ora finalizării procedurii de prelevare a probelor biologice.

   Orice persoană testată cu un mijloc tehnic certificat, care nu are obligația de a se supune recoltării mostrelor biologice, poate solicita polițistului rutier să i se recolteze mostre biologice, în cadrul instituțiilor medicale competente, în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge.

Aceste măsuri au rolul de a contribui la creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și la necesitatea asigurării unui echilibru just între scopul legislației rutiere de a proteja viața, integritatea și sănătatea persoanelor care participă la traficul rutier și celeritatea clarificării situațiilor conducătorilor auto cu privire la care există suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive, generate de rezultatul

Comunicat de presă IPJ Bacău
Continue Reading

Actualitate

Se bucură de vacanță

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau