Connect with us

Actualitate

Pe cine a găsit Poliția ascuns în canapea. Peste 300 de polițiști și jandarmi au continuat acțiunile în sistem integrat, în județul Bacău

Published

on

Comunicat de presă

La data de 01 iulie a.c., în județul Bacău au continuat acțiunile în sistem integrat pentru prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență, combaterea consumului de substanțe interzise, depistarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii şi identificarea bunurilor produs al infracțiunilor, precum şi a persoanelor care încalcă prevederile legale.

Peste 200 de polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale, de la arme, explozivi și substanțe periculoase, economic, luptători pentru acțiuni speciale și peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au continuat acțiunile în sistem integrat, în județul Bacău, pentru prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență, combaterea consumului de substanțe interzise, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii şi a bunurilor produs al infracțiunilor, precum şi a persoanelor care încalcă prevederile legale.
 Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Bacău.
De asemenea, la acțiuni au participat și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Bacău, Agenției Naționale Antidrog – Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bacău.
Au fost legitimate peste 800 de persoane, au fost controlate peste 350 de autovehicule, au fost efectuate peste 350 de testări cu aparatele alcooltest și 6 testări cu dispozitivele drug test.
Polițiștii au constatat 4 infracțiuni, una la regimul circulației rutiere, două la regimul silvic și una la regimul armelor și munițiilor și au depistat o persoană urmărită la nivel național.
Forțele de ordine au aplicat 219 sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, în valoare totală de peste 100.000 de lei, dintre care: 131 la regimul circulației rutiere, 55 conform Legii 61/1991, 33 conform altor acte normative, au fost reținute 14 permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare.

Exemple:

 Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Bacău, cu sprijinul luptătorilor pentru acțiuni speciale au descins la domiciliul unui bărbat, de 35 de ani, din municipiul Bacău, urmărit la nivel național.
Pe numele acestuia a fost emis un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Neamț, fiind condamnat la pedeapsa de 2 ani și 1 lună închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și distrugere.
Cel în cauză a fost escortat şi încarcerat în Penitenciarul Bacău.

 Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău au organizat o acţiune pe raza comunei Răcăciuni.
În cadrul activităților desfășurate au fost identificate ca fiind deţinute ilegal, mai multe bunuri.
Astfel, la domiciliul unui bărbat de 45 de ani, din comuna Răcăciuni au fost identificate: o armă cu aer comprimat de calibru 4,5 mm, o armă cu aer comprimat de calibru 5,5 mm, fără marcă și serie, un pistol de calibrul 44 și 4 cartușe cu glonț, calibrul 300.
Armele și muniția au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Continue Reading

Actualitate

Se modifică vârsta de pensionare

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Strada Gării închisă temporar, două stații de autobuz mutate provizoriu

Published

on

Comunicat de presă- Primăria Bacău anunță că, lucrările avansează în zona Gării și urmează construirea sensului
giratoriu. Din aceste motive, autobuzele nu vor mai putea întoarce în
fața Gării.

În acest sens, vă comunicăm că începând de vineri, 29.09.2023, ora 08:30
până pe data de 10.10.2023, ora 06:00, circulaţia rutieră pe strada
Gării va fi închisă temporar, de Ia intersecţia str. Gării cu str.
Maramureș, (vamă) până Ia podul peste pasajul subteran Oituz – Gen.
Ștefan Gușe, potrivit avizului InspectoratuIui General aI Poliţiei
Române – Poliţia Mun. Bacău -Biroul Rutier.

Se mai dispune:

– închiderea bretelei de acces de la sensul giratoriu al Pasajului
subteran, intersecția cu Str Oituz spre Str. Gării.

-închiderea sensului de mers spre gară a străzii Bogdan Voievod.

Stațiile de autobuz de la gară și Massaro se vor reloca într-o singură
stație, lângă Lidl, unde este prevăzută o alveolă.(foto) AUTOBUZELE vor
întoarce în noul sens giratoriu de lângă Vamă.❗

Se va reface de la zero si în întregime Str. Gării. Acum se lucrează pe
benzile dinspre Piațeta Gării, după care urmează benzile dinspre gară și
sensul giratoriu din fața stației de autobuz.

Poarta de intrare în oraș a traficului feroviar va căpăta un aspect
modern și curat. Primăria Bacău își cere scuze pentru disconfortul creat.

Continue Reading

Actualitate

Piața plină de legume

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau