Connect with us

Actualitate

Pe cine a găsit Poliția ascuns în canapea. Peste 300 de polițiști și jandarmi au continuat acțiunile în sistem integrat, în județul Bacău

Published

on

Comunicat de presă

La data de 01 iulie a.c., în județul Bacău au continuat acțiunile în sistem integrat pentru prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență, combaterea consumului de substanțe interzise, depistarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii şi identificarea bunurilor produs al infracțiunilor, precum şi a persoanelor care încalcă prevederile legale.

Peste 200 de polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale, de la arme, explozivi și substanțe periculoase, economic, luptători pentru acțiuni speciale și peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au continuat acțiunile în sistem integrat, în județul Bacău, pentru prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență, combaterea consumului de substanțe interzise, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii şi a bunurilor produs al infracțiunilor, precum şi a persoanelor care încalcă prevederile legale.
 Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Bacău.
De asemenea, la acțiuni au participat și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Bacău, Agenției Naționale Antidrog – Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bacău.
Au fost legitimate peste 800 de persoane, au fost controlate peste 350 de autovehicule, au fost efectuate peste 350 de testări cu aparatele alcooltest și 6 testări cu dispozitivele drug test.
Polițiștii au constatat 4 infracțiuni, una la regimul circulației rutiere, două la regimul silvic și una la regimul armelor și munițiilor și au depistat o persoană urmărită la nivel național.
Forțele de ordine au aplicat 219 sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, în valoare totală de peste 100.000 de lei, dintre care: 131 la regimul circulației rutiere, 55 conform Legii 61/1991, 33 conform altor acte normative, au fost reținute 14 permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare.

Exemple:

 Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Bacău, cu sprijinul luptătorilor pentru acțiuni speciale au descins la domiciliul unui bărbat, de 35 de ani, din municipiul Bacău, urmărit la nivel național.
Pe numele acestuia a fost emis un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Neamț, fiind condamnat la pedeapsa de 2 ani și 1 lună închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și distrugere.
Cel în cauză a fost escortat şi încarcerat în Penitenciarul Bacău.

 Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău au organizat o acţiune pe raza comunei Răcăciuni.
În cadrul activităților desfășurate au fost identificate ca fiind deţinute ilegal, mai multe bunuri.
Astfel, la domiciliul unui bărbat de 45 de ani, din comuna Răcăciuni au fost identificate: o armă cu aer comprimat de calibru 4,5 mm, o armă cu aer comprimat de calibru 5,5 mm, fără marcă și serie, un pistol de calibrul 44 și 4 cartușe cu glonț, calibrul 300.
Armele și muniția au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Continue Reading

Actualitate

Simulare Județeană a examenului de Evaluare Națională 2024, proba la matematică

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Tânăr reținut de polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Bacău

Published

on

Comunicat de presă

         La data de 14 aprilie a.c., polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Bacău au fost sesizați, în jurul orei 23.00, de către impiegatul de serviciu, despre faptul că, pe Secția C.F Bacău-Gârleni a apărut un deranjament pe luminoschema instalației de dirijare a traficului feroviar.

          Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului, iar ca urmare a activităților operative desfășurate au fost identificate 3 cabluri de instalații CFR, secționate. De asemenea, în zonă a fost identificat un autoturism, iar la câtiva metri distanță, au fost identificate două persoane, ascunse în marginea unui pârău, respectiv doi tineri, de 18 și 20 de ani.

          În urma probatoriului administrat în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul infracțiunii de tentativă la furt calificat, tânărul de 18 ani a fost reținut și introdus în Arestul I.P,.J.Bacău.

Continue Reading

Actualitate

O femeie căzută pe un trotuar din Piața Centrală Bacău a fost ajutată de jandarmi până la sosirea ambulanței

Published

on

Comunicar de presă

O persoană căzută pe trotuarul din Piața Centrală din municipiul Bacău, ieri în jurul orei 14.00, le-a atras atenția jandarmilor băcăuani care se aflau într-o misiune de menținere a ordinii și siguranței publice.

Jandarmii au oprit imediat autovehiculul de serviciu și au acordat primul ajutor persoanei, aflată în stare de confuzie și care sângeara în zona feței, după care au supravegheat-o până la sosirea unei ambulanțe solicitate prin apel 112.

Femeia în vârstă de 57 de ani a fost preluată de echipajul medical venit în scurt timp, urmând să primească îngrijirile de specialitate necesare.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau