Actualitate
Percheziții domiciliare în județul Bacău, pentru nerespectarea regimului de arme și muniție

Comunicat de presă
Astăzi, 2 octombrie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești, efectuează 5 percheziții domiciliare în județ, în cadrul unor dosare penale în care se efectuează cercetări privind comiterea mai multor infracțiuni de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor.
La percheziții sunt vizate locuințele unor persoane bănuite că ar deține ilegal arme letale și neletale supuse autorizării.
Persoanele în cauză urmează să fie conduse la sediul poliției pentru audieri.
Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Actualitate
Cei 5 tineri din Dărmănești care au agresat un copil de 12 ani, au fost reținuți de polițiști

Comunicat de presă
Polițiștii au continuat cercetările în cazul celor 5 minori, bănuiți de comiterea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.
În urma probatoriului administrat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a celor în cauză, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Bacău.
Pentru a fi feriți de probleme, polițiștii le recomandă tinerilor:
- fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii – evitaţi compania persoanelor violente, delincvente şi conflictuale.
- analizaţi riscurile la care vă expuneţi, înainte de a da curs îndemnurilor unor persoane care nu vă vor întotdeauna binele.
- învăţaţi să spuneţi „nu” atunci când consideraţi că este cazul – trebuie să aveţi tăria să vă susţineţi părerile.
- respingeţi propunerile de a participa la anumite „distracţii”: consum de alcool, de droguri, jocuri de noroc, distrugeri, violenţe verbale şi fizice.
- nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă – apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinţi, profesori, poliţişti.
- pe rețelele de socializare, împrieteniți-vă doar cu persoane pe care le cunoașteți, iar dacă vă simțiți în pericol, cereți sprijinul apropiaților.