Connect with us

Actualitate

Percheziții domiciliare în județul Bacău, pentru nerespectarea regimului de arme și muniție

Published

on

Comunicat de presă

Astăzi, 2 octombrie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești, efectuează 5 percheziții domiciliare în județ, în cadrul unor dosare penale în care se efectuează cercetări privind comiterea mai multor infracțiuni de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor.

La percheziții sunt vizate locuințele unor persoane bănuite că ar deține ilegal arme letale și neletale supuse autorizării.

Persoanele în cauză urmează să fie conduse la sediul poliției pentru audieri.

Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Continue Reading

Actualitate

Percheziții domiciliare și 3 persoane reținute pentru furt calificat

Published

on

Comunicat de presă

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Bacău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, în urma activităților investigativ-operative desfășurate, au probat activitatea infracțională a 3 persoane cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani, bănuite de comiterea mai multor furturi din aparatele de încasări ale spălătoriilor de tip self wash.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada septembrie-octombrie a.c., 2 bărbați de 25, respectiv 28 de ani și o femeie de 29 de ani, toți din județul Bacău, ar fi sustras sume
de bani din aparatele de încasat ale mai multor spălătorii de tip self wash din județele Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Harghita, Brașov și Sibiu, prejudiciul creat fiind de peste 40.000 de lei.

În noaptea de 3/4 octombrie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Bacău i-au depistat în flagrant delict pe cei în cauză, după ce aceștia ar fi sustras bani de la o spălătorie de tip self wash din județul Neamț.

Ieri, 4 octombrie 2024, polițiștii Biroului Investigații Criminale Bacău, cei din cadrul Poliției municipiului Moinești și cei din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Buhoci, însoțiți de criminaliști și luptători pentru acțiuni speciale au pus în executare 2 mandate de percheziție în județ, la domiciliile celor în cauză. Totodată, au fost puse în aplicare și două ordonanțe de percheziție ale autoturismelor ce ar fi fost utilizate la
comiterea faptelor.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de
probă și sume de bani.

În urma administrării probatoriului, polițiștii au luat măsura reținerii celor 3 persoane, pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Arestul I.P.J. Bacău.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Brigăzii Operațiuni Speciale Bacău.

Cercetările sunt continuate în cadrul
unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Continue Reading

Actualitate

Trafic parțial restricționat la parcarea Arena Mall din cauza lucrărilor de extindere

Published

on

Comunicat de presă

Urmare a începerii lucrărilor de extindere a centrului comercial, se restricționează parțial traficul privind accesul în parcarea arena mall, pentru o perioadă de maxim 30 de zile.

               Astfel, pentru intrarea în parcarea  centrului comercial va fi folosită banda cu sens unic situată în zona semaforizată, între mall și magazinul supeco, iar ieșirea din parcare se va face numai pe calea de acces din zona de aprovizionare, semnalizată corespunzător.

               Conducerea centrului comercial roagă atât angajații cât și clienții centrului comercial ca, pe cât posibil, să evite în această perioadă folosirea autoturismelor proprii și să utilizeze  mijloacele de transport în comun, bolt, uber, taxi sau să parcheze pe străzile din apropierea centrului comercial.

 Va rugăm să respectați semnalizarea temporară și instrucțiunile personalului desemnat pentru coordonarea accesului.

 După finalizarea extinderii, clienții noștri vor beneficia de  o parcare mai mare, mai multe magazine, mai multe zone de relaxare, mai mult confort.

 Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere

Continue Reading

Actualitate

Banca pentru Alimente București inaugurează un nou hub logistic pentru a sprijini mai eficient lupta împotriva risipei alimentare

Published

on

Mai multe alimente salvate, mai multe vieți ajutate!

După aproape nouă ani de activitate, Banca pentru Alimente București, alături de Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR, parteneri de încredere și susținători, deschide un nou hub logistic modern,în noul parc Logicor Bucharest III Pallady, situat strategic, la ieșirea spre Autostrada Soarelui, pentru a facilita desfășurarea activităților. Prin această deschidere, Banca pentru Alimente București marchează o nouă etapă în misiunea sa de a contribui la lupta împotriva risipei alimentare. Acest nou spațiu, un adevărat „acasă al binelui”, răspunde nevoii urgente de a reduce risipa alimentară și de a oferi sprijin persoanelor vulnerabile din regiune, precum și din întreaga țară. În contextul Zilei Internaționale de Conștientizare a Risipei Alimentare, Banca pentru Alimente subliniază importanța colaborării în salvarea hranei și susținerea celor aflați în dificultate.

Noul hub logistic, de 1.913 mp, oferă un spațiu adecvat, cu facilități moderne, inclusiv 224 mp de zone cu temperatură controlată pentru depozitarea alimentelor perisabile, precum fructe, legume, lactate, carne și produse congelate. Comparativ cu spațiul anterior, noul spațiu oferă capacitatea necesară atât pentru a face față cerințelor în creștere din prezent, cât și pentru a răspunde provocărilor viitoare. Această extindere nu doar îmbunătățește eficiența operațională, ci și permite un flux mai bun al alimentelor, asigurând o distribuție mai rapidă și mai eficientă către organizațiile caritabile partenere.

Deschiderea noului depozit a fost posibilă prin implicarea partenerilor și susținătorilor Băncii pentru Alimente: Lidl România și Metro România, în calitate de parteneri principali, alături de alți parteneri  cheie  care sprijină în mod curent activitatea Băncilor pentru Alimente: Edenred România, PENNY | REWE, Auchan România, CHEP România,  Gebrüder Weiss, Arbomedia, precum și a Federației Băncilor pentru Alimente din România – FBAR și a Federației  Europeane a Băncilor pentru Alimente (FEBA). În contextul noilor reglementări privind reducerea risipei alimentare, acest hub logistic devine o resursă esențială pentru ca alimentele care se află la risc de pierdere sau risipă, dar care sunt încă în termen și bune pentru consum, să-și recapete valoarea, transformându-le în sprijin concret pentru cei care au mai multă nevoie de hrană. Fiecare aliment salvat în acest spațiu se va transforma în porții de hrană  pentru copii din centre de zi, bătrâni singuri sau aflați în cămine, familii aflate în pragul sărăciei, oameni fără adăpost și multe alte persoane aflate în dificultate. Cu facilitățile extinse și capacitatea de colectare mult îmbunătățită, Banca pentru Alimente București poate acum să gestioneze mai eficient un volum mare de alimente, asigurându-se că acestea ajung acolo unde este cea mai mare nevoie.

„Inaugurarea acestui hub reprezintă un moment decisiv pentru activitatea noastră. Creșterea capacității de colectare și redistribuire ne permite să sprijinim și mai multe persoane aflate în dificultate. Această realizare nu ar fi fost posibilă fără partenerii noștri de încredere, cărora le suntem recunoscători pentru încrederea și sprijinul primit. Împreună, ne asumăm responsabilitatea de a salva mai multe alimente, de a susține comunitățile vulnerabile și de a proteja mediul. Împreună facem Binele mai Bine — acum, cu și mai multă forță.”, a declarat Gabriel Sescu, președintele Băncii pentru Alimente București Fondată în 2016, Banca pentru Alimente București a fost prima inițiativă de acest tip din România, urmând modelul Băncilor Europene. De atunci, a reușit să salveze peste 11.419 tone de alimente, în valoare de peste 142.000.000 de lei, oferind astfel 22.838.000 de porții de hrană către 176  de organizații caritabile din București și județele Ilfov, Dâmbovița, Ialomița, Giurgiu, Călărași, Argeș, Prahova, Buzău și Teleorman care oferă servicii sociale, educaționale și de recuperare pentru 69.430 persoane din categorii vulnerabile. Peste 2.100 de tone din alimentele salvate au fost distribuite către celelalte opt Bănci Regionale pentru Alimente, membre ale FBAR, asigurând astfel un sprijin constant pentru organizațiile din toată țara.

Noul „acasă” reprezintă un pas important în consolidarea capacității de a reduce risipa alimentară și de a răspunde nevoilor tot mai diverse ale celor aflați în dificultate. Prin extinderea capacităților sale logistice, Banca pentru Alimente București își propune să își amplifice impactul social, oferind sprijin organizațiilor caritabile care ajută persoane vulnerabile — de la copii din centre de zi și de recuperare, la bătrâni rămași fără sprijin, persoane fără adăpost, victime ale violenței domestice și ale traficului de persoane.

Despre Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR

Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR și cele nouă Bănci Regionale pentru Alimente membre din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați formează o rețea națională de solidaritate dedicată reducerii risipei alimentare și sprijinirii persoanelor aflate în dificultate. Acestea salvează de la pierdere și risipă hrana, prin preluarea gratuită a alimentelor de la companiile partenere  din lanțul agroalimentar și donarea acestora către organizațiile caritabile, contribuind astfel la reducerea sărăciei și a impactului negativ asupra mediului. FBAR se inspiră și împărtășește modelul Federației Europene a Băncilor pentru Alimente (FEBA) și este recunoscut ca membru asociat al acesteia. În viziunea FBAR și a Băncilor pentru Alimente membre, nimănui nu trebuie să-i fie foame, iar a oferi hrană este forma de ajutor cea mai concretă și imediată pentru a răspunde la o nevoie primară a cărei satisfacere nu poate întârzia. Prin misiunea lor, Băncile pentru alimente contribuie în mod direct la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (SDG) la care și România s-a angajat, în special în ceea ce privește reducerea cu 50% a risipei alimentare până în 2030, prin promovarea consumului și producției responsabile, precum și a obiectivelor de reducere a foametei și de combatere a schimbărilor climatice. De la înființarea primei Bănci în București și până în prezent, Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente a salvat de la risipă peste 25.000 tone de alimente, în valoare de peste 292.000.000 lei, transformându-le în aproximativ 50.572.730 de porții de hrană pentru 290.841 persoane aflate în dificultate, aflate în grija a 795 organizații caritabile partenere. În mod constant, activitatea rețelei este sprijinită financiar, operațional, logistic și prin donații constante de alimente de către 153 parteneri, în principal din domeniul agro-alimentar.

Pentru mai multe informații: office@bancapentrualimente.ro; 0771 235 977

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau