Connect with us

Actualitate

Percheziții domiciliare la bănuiți de tăiere ilegală și furt de arbori

Published

on

Comunicat de presă

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Onești, beneficiind de sprijinul BPFFP Bacău, au efectuat două percheziții domiciliare într-un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.
Din cercetări s-a stabilit că, în data de 25 februarie a.c., doi bărbați de 38 și 48 de ani, din comuna Dofteana, ar fi tăiat ilegal şi sustras mai mulți arbori din pădurea Ocolului Silvic Tg. Ocna.
În baza mandatelor de percheziţie domiciliară au fost efectuate două percheziţii domiciliare la imobilele bănuiților, ocazie cu care au fost identificate
29 de piese material lemnos esență larice cu diametre cuprinse între 16 și 38 cm despre care unul dintre bărbați a precizat că nu deține documente de proveniență.
În urma inventarierii materialului lemnos, a rezultat un volum de 9,214 mc cu o valoare de 2877,68 lei, acesta fiind ridicat și predat Ocolului Silvic Tg. Ocna.
Totodată în curtea imobilului bărbatului de 48 de ani a fost identificată o instalație de debitat material lemnos artizanală, pentru care nu deținea documente de funcționare legală.
Întrucât din investigațiile efectuate au existat suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul utilizează instalația de debitat material lemnos artizanală, în alt scop decât cel personal, în cauză s-a extins urmărirea penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități. Totodata s-a luat măsura ridicării și indisponibilizării instalației de debitat artizanale în vederea stabilirii situației de fapt.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

Continue Reading

Actualitate

Simulare Evaluare Națională clasa a VIII-a, proba la matematică

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Ziua Internațională a Poeziei

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Acțiune a Serviciului de Ordine Publică Bacău privind paza bunurilor și valorilor

Published

on

Comunicat de presă

În perioada 17-19 martie a.c, în cadrul activităților desfășurate de polițiștii Serviciului de Ordine Publică Bacău, împreună cu efective din cadrul subunităţilor teritoriale de poliţie au fost verificate peste 100 de unități pentru care este necesară respectarea unor condiții conform Legii 333 din 2003.
Ca urmare a deficiențelor identificate de polițiști au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale în baza Legii 333 din 2003, dintr-un total de 94 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.450 de lei. Totodată, au fost verificați la nivelul judeţului, 196 de agenţi de securitate.
De la începutul acestuia an, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au fost organizate 13 acțiuni privind prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului, ce au vizat operatorii economici.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău atrage atenţia asupra importanţei instalării sistemelor de pază/alarmare, întrucât în acest mod putem preveni furturile din sediile firmelor, magazinelor sau depozitelor.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau