Connect with us

Actualitate

Percheziții domiciliare la bănuiți de tăiere ilegală și furt de arbori

Published

on

Comunicat de presă

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Onești, beneficiind de sprijinul BPFFP Bacău, au efectuat două percheziții domiciliare într-un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.
Din cercetări s-a stabilit că, în data de 25 februarie a.c., doi bărbați de 38 și 48 de ani, din comuna Dofteana, ar fi tăiat ilegal şi sustras mai mulți arbori din pădurea Ocolului Silvic Tg. Ocna.
În baza mandatelor de percheziţie domiciliară au fost efectuate două percheziţii domiciliare la imobilele bănuiților, ocazie cu care au fost identificate
29 de piese material lemnos esență larice cu diametre cuprinse între 16 și 38 cm despre care unul dintre bărbați a precizat că nu deține documente de proveniență.
În urma inventarierii materialului lemnos, a rezultat un volum de 9,214 mc cu o valoare de 2877,68 lei, acesta fiind ridicat și predat Ocolului Silvic Tg. Ocna.
Totodată în curtea imobilului bărbatului de 48 de ani a fost identificată o instalație de debitat material lemnos artizanală, pentru care nu deținea documente de funcționare legală.
Întrucât din investigațiile efectuate au existat suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul utilizează instalația de debitat material lemnos artizanală, în alt scop decât cel personal, în cauză s-a extins urmărirea penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități. Totodata s-a luat măsura ridicării și indisponibilizării instalației de debitat artizanale în vederea stabilirii situației de fapt.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

Continue Reading

Actualitate

Simulare Județeană a examenului de Evaluare Națională 2024, proba la matematică

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Tânăr reținut de polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Bacău

Published

on

Comunicat de presă

         La data de 14 aprilie a.c., polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Bacău au fost sesizați, în jurul orei 23.00, de către impiegatul de serviciu, despre faptul că, pe Secția C.F Bacău-Gârleni a apărut un deranjament pe luminoschema instalației de dirijare a traficului feroviar.

          Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului, iar ca urmare a activităților operative desfășurate au fost identificate 3 cabluri de instalații CFR, secționate. De asemenea, în zonă a fost identificat un autoturism, iar la câtiva metri distanță, au fost identificate două persoane, ascunse în marginea unui pârău, respectiv doi tineri, de 18 și 20 de ani.

          În urma probatoriului administrat în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul infracțiunii de tentativă la furt calificat, tânărul de 18 ani a fost reținut și introdus în Arestul I.P,.J.Bacău.

Continue Reading

Actualitate

O femeie căzută pe un trotuar din Piața Centrală Bacău a fost ajutată de jandarmi până la sosirea ambulanței

Published

on

Comunicar de presă

O persoană căzută pe trotuarul din Piața Centrală din municipiul Bacău, ieri în jurul orei 14.00, le-a atras atenția jandarmilor băcăuani care se aflau într-o misiune de menținere a ordinii și siguranței publice.

Jandarmii au oprit imediat autovehiculul de serviciu și au acordat primul ajutor persoanei, aflată în stare de confuzie și care sângeara în zona feței, după care au supravegheat-o până la sosirea unei ambulanțe solicitate prin apel 112.

Femeia în vârstă de 57 de ani a fost preluată de echipajul medical venit în scurt timp, urmând să primească îngrijirile de specialitate necesare.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau