Actualitate
Percheziții într-un dosar privind infracțiuni de înșelăciune cu un prejudiciu de aproximativ 50.000 de euro
Comunicat de presă
Ieri, 14 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în județele Bacău și Botoșani, la persoane bănuite de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificare de instrumente oficiale și folosirea instrumentelor false.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul celor din Botoșani și împreună cu criminaliști, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară (7 în județul Bacău și 2 în județul Botoșani), în cadrul unui dosar penal, având ca obiect săvârșirea a 68 de infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificare de instrumente oficiale și folosirea instrumentelor false.
În fapt, în cursul anului 2022, mai multe persoane, pretinzând că sunt reprezentanții unor societăți comerciale, ar fi încheiat în fals, 52 de contracte de prestări servicii la distanță, în numele unor persoane juridice, cu un operator de telefonie mobilă, în complicitate cu angajați ai acestuia și un consilier juridic, în scopul obținerii unor dispozitive și echipamente de telefonie mobilă.
Prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunilor este de aproximativ 50.000 de euro.
Perchezițiile au fost efectuate în baza mandatelor emise de către Judecătoria Bacău, în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău și au vizat descoperirea și ridicarea mijloacelor materiale de probă care interesează cauza, cum ar fi înscrisuri, echipamente informatice, mijloace de stocare electronice, evidențe extracontabile și bani.
Totodată, au fost puse în executare 9 mandate de aducere, 9 persoane fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri.
Cercetările sunt continuate pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
La acțiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Actualitate
Impozite și taxe mai mari
Actualitate
Terapia finalizează un proiect ambițios în energie regenerabilă:
Stația solară instalată pe platforma fabricii din Cluj devine operațională
Comunicat de presă
Terapia – o companie SUN PHARMA, cea mai importantă companie de medicamente specialități, generice și produse OTC din România, anunță finalizarea instalării unei stații solare de ultimă generație, cu o capacitate de 1 MW, pe platforma fabricii din Cluj-Napoca. Proiectul, executat de compania clujeană Energobit și cofinanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reprezintă un pas important în strategia de tranziție a companiei Terapia către energie regenerabilă.
Noua sursă de energie va contribui la reducerea consumului de energie convențională cu 10-15% și la scăderea emisiilor de carbon cu 746,8 tone echivalent CO2 pe an.
În plus, în cadrul planului său de regenerare, energie circulară, reciclare și sustenabilizare a platformei din Cluj-Napoca, Terapia intenționează, în următorii doi ani, să instaleze alte două stații solare, amplasate la sol sau pe clădiri, dar și sisteme avansate de stocare a energiei. Aceste investiții vor permite ca peste 60% din energia necesară funcționării fabricii din Cluj să provină din surse regenerabile și nepoluante, reducând considerabil impactul ecologic al activităților companiei asupra mediului.
Mai exact, până la sfârșitul anului 2026, Terapia vizează reducerea emisiilor de carbon cu 2.987 tone echivalent CO2 anual, prin atingerea unei capacități totale instalate de 3 MW. Aceasta va transforma clădirile operaționale ale companiei într-un model de eficiență energetică si ecologică, cu un impact redus asupra mediului și un nivel de poluare mai scăzut decât cel al unui bloc de 10 etaje.
Terapia își asumă un angajament pe termen lung pentru un viitor mai verde. Prin aceste investiții majore, Terapia continuă să își consolideze poziția de companie farmaceutică responsabilă: reducerea consumului de energie convențională și tranziția către surse regenerabile demonstrează angajamentul ferm al companiei față de sustenabilitate și pentru crearea unor beneficii durabile atât pentru mediu cât și pentru comunitate.
Despre Terapia
Terapia – o companie SUN PHARMA, este cel mai mare producător de medicamente specialități, generice și produse OTC din România. Din luna martie 2015, a devenit parte a Sun Pharma, o organizație bazată pe cercetare și dezvoltare care reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovative, generice si OTC ce sunt distribuite în peste 100 de țări, prin implicarea a mai mult de 32.000 de angajați la nivel global.