Connect with us

Actualitate

Percheziții într-un dosar privind infracțiuni de înșelăciune cu un prejudiciu de aproximativ 50.000 de euro

Published

on

Comunicat de presă

Ieri, 14 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în județele Bacău și Botoșani, la persoane bănuite de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificare de instrumente oficiale și folosirea instrumentelor false.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul celor din Botoșani și împreună cu criminaliști, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară (7 în județul Bacău și 2 în județul Botoșani), în cadrul unui dosar penal, având ca obiect săvârșirea a 68 de infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificare de instrumente oficiale și folosirea instrumentelor false.

În fapt, în cursul anului 2022, mai multe persoane, pretinzând că sunt reprezentanții unor societăți comerciale, ar fi încheiat în fals, 52 de contracte de prestări servicii la distanță, în numele unor persoane juridice, cu un operator de telefonie mobilă, în complicitate cu angajați ai acestuia și un consilier juridic, în scopul obținerii unor dispozitive și echipamente de telefonie mobilă.

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunilor este de aproximativ 50.000 de euro.

Perchezițiile au fost efectuate în baza mandatelor emise de către Judecătoria Bacău, în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău și au vizat descoperirea și ridicarea mijloacelor materiale de probă care interesează cauza, cum ar fi înscrisuri, echipamente informatice, mijloace de stocare electronice, evidențe extracontabile și bani.

Totodată, au fost puse în executare 9 mandate de aducere, 9 persoane fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La acțiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading

Actualitate

Târg de îmbrăcăminte și încălțăminte în Bacău

Published

on

Continue Reading

Actualitate

3,5% din impozitul plătit la Stat, poate fi redirecționat către ONG-uri

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Polițist Băcăuan, medaliat cu bronz la Campionatul Național de Judo Seniori al M.A.I.

Published

on

          Agentul principal de poliție, Alban Dragoș-Gabriel, încadrat la I.P.J.Bacău în anul 2018, practică disciplina sportivă judo și concurează în diferite competiții sportive de profil.  

Colegul nostru a obținut medalia de bronz, în acest an, la Campionatul Național de Judo Seniori al Ministerului Afacerilor Interne, organizat în perioada 13-17 martie, în localitatea Călimănești, județul Vâlcea. Același rezultat foarte bun l-a avut și în anul precedent, pasiunea pentru sport fiind demonstrată an de an.

În anul 2021, polițistul Alban Dragoș-Gabriel a fost declarat campion național.

Fiind o persoană determinată, ambițioasă și perseverentă, Dragoș continuă pregătirea intensă pentru această disciplină sportivă, urmând a participa la Cupa Mondială de Judo din Canada.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau