Connect with us

Comunicat de presa

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FALS INFORMATIC, FALS INTELECTUAL, FALS ÎN ÎNSCRISURI SUB SEMNĂTURĂ PRIVATĂ ȘI UZ DE FALS

În această dimineață, polițiștii de la economic, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu luptători pentru acțiuni speciale și criminaliști, desfășoară percheziții domiciliare, în municipiul Bacău, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni de fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, privind procesul de vaccinare anti COVID-19.

Din cercetări a reieșit că, în cadrul unei clinici medicale din Bacău, s-ar fi eliberat documente medicale care ar fi atestat rezultate prestabilite ale unor investigații de profil, precum și adeverințe de vaccinare anti COVID-19, în fals.

La percheziții, până în acest moment, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care și rețete medicale, semnate, ștampilate și parafate în alb.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, pentru infracțiunile de fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Acțiune a Serviciului de Ordine Publică Bacău privind paza bunurilor și valorilor

Published

on

Comunicat de presă

În perioada 17-19 martie a.c, în cadrul activităților desfășurate de polițiștii Serviciului de Ordine Publică Bacău, împreună cu efective din cadrul subunităţilor teritoriale de poliţie au fost verificate peste 100 de unități pentru care este necesară respectarea unor condiții conform Legii 333 din 2003.
Ca urmare a deficiențelor identificate de polițiști au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale în baza Legii 333 din 2003, dintr-un total de 94 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.450 de lei. Totodată, au fost verificați la nivelul judeţului, 196 de agenţi de securitate.
De la începutul acestuia an, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au fost organizate 13 acțiuni privind prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului, ce au vizat operatorii economici.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău atrage atenţia asupra importanţei instalării sistemelor de pază/alarmare, întrucât în acest mod putem preveni furturile din sediile firmelor, magazinelor sau depozitelor.

Continue Reading

Actualitate

Direcția Publică de Evidență a Persoanelor a Municipiului Bacău, vine în sprijinul cetățenilor care locuiesc în comunele arondate și au actele de identitate expirate

Published

on

Comunicat de presă

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care locuiesc în comunele arondate pe linie de evidență a persoanelor la Direcția Publică de Evidență a Persoanelor a Muncipiului Bacău și au actele de identitate expirate, se vor organiza deplasări cu camera mobilă, după cum urmează:

23 martie 2023 – comuna Ungureni

20 aprilie 2023 – comuna Horgești

04 mai 2023 – comuna Gioseni

Pentru informații suplimentare rugăm cetățenii care domiciliază pe raza acestor comune să se adreseze posturilor comunale de poliție.

Continue Reading

Actualitate

Percheziții într-un dosar privind infracțiuni de înșelăciune cu un prejudiciu de aproximativ 50.000 de euro

Published

on

Comunicat de presă

Ieri, 14 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în județele Bacău și Botoșani, la persoane bănuite de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificare de instrumente oficiale și folosirea instrumentelor false.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul celor din Botoșani și împreună cu criminaliști, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară (7 în județul Bacău și 2 în județul Botoșani), în cadrul unui dosar penal, având ca obiect săvârșirea a 68 de infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificare de instrumente oficiale și folosirea instrumentelor false.

În fapt, în cursul anului 2022, mai multe persoane, pretinzând că sunt reprezentanții unor societăți comerciale, ar fi încheiat în fals, 52 de contracte de prestări servicii la distanță, în numele unor persoane juridice, cu un operator de telefonie mobilă, în complicitate cu angajați ai acestuia și un consilier juridic, în scopul obținerii unor dispozitive și echipamente de telefonie mobilă.

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunilor este de aproximativ 50.000 de euro.

Perchezițiile au fost efectuate în baza mandatelor emise de către Judecătoria Bacău, în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău și au vizat descoperirea și ridicarea mijloacelor materiale de probă care interesează cauza, cum ar fi înscrisuri, echipamente informatice, mijloace de stocare electronice, evidențe extracontabile și bani.

Totodată, au fost puse în executare 9 mandate de aducere, 9 persoane fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La acțiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau