Connect with us

Actualitate

POLIȚIȘTII BĂCĂUANI CONTINUĂ SĂ ACŢIONEZE PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER

Published

on

Comunicat de presă

Poliţiştii Serviciului Rutier continuă să acționeze pe principalele artere din județ pentru siguranța traficului rutier. Prevenirea și combaterea încălcării normelor legale în ceea ce privește limitele vitezei de deplasare constituie una din priorități.

Activitățile polițiștilor rutieri au drept scop:

Prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere;
Combaterea comportamentului agresiv al conducătorilor de vehicule în conducerea acestora pe drumurile publice;
Depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive;
Impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic;
prevenirea și combaterea vitezei excesive.

Deşi poliţiştii băcăuani acţionează zilnic pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație, încă sunt participanţi la traficul rutier care nu respectă prevederile legale.

Totodată, având în vedere avertizare meteorologică de COD GALBEN, privind fenomene de viscol și ninsori însemnate cantitativ pentru mai multe zone montane din țară, inclusiv pentru unele zone din județul nostru, reamintim conducătorilor auto să respecte toate regulile de circulație, precum și să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și la cele de trafic.

Totodată, înainte de a pleca la drum, verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți. Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.
CONDUCETI PRUDENT !

Continue Reading

Actualitate

Simulare Bac 2024, proba la română

Published

on

Continue Reading

Actualitate

În „ vizită” la jandarmii băcăuani

Published

on

Comunicat de presă

În „vizită” la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, așa s-a numit evenimentul dedicat copiilor din Comănești.

Cei 50 de copii au avut parte de multe activități: ateliere interactive, standuri expoziționale cu autospecialele, materialele și tehnica din dotare, iar jandarmii le-au vorbit despre cât este de important să se comporte civilizat, să fie prudenți în alegerile pe care le fac, atenți la grupul de prieteni și să ceară ajutorul unui adult atunci când se confruntă cu probleme pe care nu știu cum să le gestioneze singuri.
Fiecare participant a primit câte o legitimație de acces ,,Jandarm pentru o zi”, care le-a ,,permis” să viziteze biserica jandarmilor cu hramul ,,Sfânta Treime” și Sala Tradițiilor, punct muzeistic care înglobează istoria Jandarmeriei Române pe meleaguri băcăuane.

„Ne bucurăm că fost o zi plină, interesul arătat de copii dovedind că nu s-au plictisit în compania noastră și le-am promis că ne vom revedea curând, în apropierea școlii, pe stradă, la evenimentele publice și pe munte, pentru mai multă siguranță.”

Continue Reading

Actualitate

28 februarie, „Miercurea Alarmelor”: exercițiu de alarmare în Bacău

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau