Connect with us

Actualitate

Reținut de polițiști pentru că și-a răpit fosta iubită și a bătut-o

Published

on

Comunicat de presă IPJ

Poliţiştii băcăuani desfăşoară cercetări faţă de un bărbat de 29 de ani, bănuit de
lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe. Acesta a fost reţinut şi ulterior,
arestat preventiv.

La data de 12 iunie a.c, în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului
Bacău au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către o tânără de 21 de ani, cu privire la faptul
că, fostul concubin o urmăreşte în trafic.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, tânăra ar fi avut o relaţie de prietenie cu
un bărbat de 29 de ani, încheiată din luna martie a.c. Pe fondul geloziei, în seara zilei de 12
iunie a.c., bărbatul ar fi observat-o în zona străzii Stadionului, împreună cu mai mulţi
prieteni, aflaţi într-o maşină, motiv pentru care, cu autoturismul său, i-ar fi urmărit în trafic.
La un moment dat, acesta ar fi depăşit maşina în care se afla tânăra şi împotriva voinţei

acesteia, ar fi extras-o din autoturism, forţând-o să urce în maşina sa. Ulterior, ar fi condus-
o pe aceasta sub podul ce face legătura între strada Chimiei şi comuna Letea Veche, unde

ar fi exercitat acte de violenţă asupra ei.


Folosind funcţia de localizare în timp real, activată de tânără, polițiștii au identificat
cele două persoane şi le-au condus la sediul Poliţiei Municipiului Bacău.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte
violenţe şi lipsire de libertate în mod ilegal.
În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut de bărbat pentru 24 de ore,
ulterior fiind prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, propunere însuşită de
instanţă care a emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.
Cel în cauză a fost reintrodus în Arestul I.P.J Bacău.

Poliţiştii vă recomandă să apelaţi numărul unic de urgenţă 112 pentru orice infracţiune
la care sunteţi victimă sau martor!
Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepsește cu închisoarea de la
unu la 7 ani.

Continue Reading

Actualitate

Bucurie, diplome și recunoștință la sfârșit de an școlar

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Se stropește cu substanțe contra țânțarilor, 3 zile

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Parteneriat pentru energie verde în Cluj: Terapia și EnergoBit încep construcția unei stații fotovoltaice cofinanțată prin PNRR

Published

on

• Terapia și EnergoBit, două mari companii din Cluj, și-au unit forțele prin angajamentul comun față de sustenabilitate și inovație pentru un proiect major de energie verde, co-finanțat prin PNRR, pentru construcția unui parc fotovoltaic care va dispune de cea mai nouă tehnologie fotovoltaică.

Terapia – o companie SUN PHARMA, cea mai importantă companie de medicamente specialități, generice și produse OTC din România, împreună cu Energobit, expert în soluții energetice durabile, anunță începerea lucrărilor pentru instalarea unei stații fotovoltaice de ultimă generație pe platforma fabricii din Cluj-Napoca. Acest proiect ambițios este cofinanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reprezentând o inițiativă comună a celor două companii clujene pentru sustenabilitate și inovare în domeniul energiei verzi. Lucrările vor începe în curând, iar stația va deveni operațională în doar patru luni.

Noua centrală solară va fi dotată cu 1810 panouri fotovoltaice monocristaline de 550 de wați fiecare, având o capacitate totală de 995.5 kWp. Stația va dispune de o platformă de management avansată, care va permite monitorizarea în timp real a performanței și generarea de rapoarte detaliate pentru a asigura eficiență maximă în ceea ce privește utilizarea energiei solare, inclusiv invertoare de ultimă generație cu o putere nominală de 100 kW.

“Demararea acestui proiect este un pas important pentru noi în direcția sustenabilității și depășește simpla avansare tehnologică; este un angajament al companiei Terapia pe termen lung pentru un viitor mai verde”, a declarat dl. Ovidiu Mureșan, Head of Engineering Terapia. „Suntem mândri să contribuim activ la protejarea mediului și să promovăm utilizarea surselor regenerabile de energie. Terapia își asumă rolul de companie farmaceutică responsabilă și va continua să integreze sustenabilitatea în toate aspectele activității sale, prin investiții majore, pentru a oferi beneficii durabile atât pentru mediu, cât și pentru comunitate.“, a mai completat reprezentantul companiei Terapia.

Astfel, stația fotovoltaică Terapia va avea un impact semnificativ în diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, estimându-se o reducere anuală cu aproximativ 746.8 echivalent tone de CO2, și va produce peste 24,198.8 MWh de electricitate din surse regenerabile, în următorii 20 de ani.

Mai mult decât atât, acest proiect marchează un angajament solid pentru viitorul verde al Clujului, consolidând eforturile celor două companii pentru a aduce contribuții semnificative la sustenabilitatea și inovația energetică în comunitatea locală.

Directorul general al companiei EnergoBit, dl. Florin Pop, a adăugat: „Suntem încântați să colaborăm cu Terapia pentru acest proiect important care va contribui la creșterea eficienței energetice în orașul Cluj-Napoca, subliniind angajamentul nostru comun față de sustenabilitate și inovație. Aceasta inițiativă deosebită nu numai că va contribui la un mediu mai curat și mai sănătos, dar va și sprijini independența energetică a orașului nostru. Prin acest proiect, demonstrăm încă o dată dedicarea noastră față de un Cluj mai verde și mai sustenabil. Continuăm să investim în soluții inovatoare și durabile pentru a asigura un viitor prosper și ecologic pentru toți locuitorii noștri.”.

Despre Terapia

Terapia – o companie SUN PHARMA, este cel mai mare producător de medicamente specialități, generice și produse OTC din România. Din luna martie 2015, a devenit parte a Sun Pharma, o organizație bazată pe cercetare și dezvoltare care reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovative, generice si OTC ce sunt distribuite în peste 100 de țări, prin implicarea a mai mult de 32.000 de angajați la nivel global.

Despre EnergoBit
Compania EnergoBit dezvoltă proiecte energetice atât pentru piața autohtonă, cât și în străinătate, furnizând soluții inovative și sustenabile, perfect adaptate cerințelor și nevoilor clienților. Având acoperire națională, EnergoBit are sucursale în cele mai mari orașe ale României, cu trei fabrici de producție echipamente electrice în Cluj-Napoca, Jibou și recent deschisa unitate de producție de la Bacău, având în total cca 750 de angajați, dintre care 40% sunt ingineri.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau