Connect with us

Actualitate

Tânăr de 17 ani, reținut de polițiști după ce a pus în pericol circulația rutieră pe DN2-E85

Published

on

Comunicat de presă

   La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat pe DN2 – E85, în localitate, un autoturism și au efectuat semnale regulamentare de oprire, dar acesta a ocolit autospeciala de poliție continuându-și deplasarea.

   Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, reușind să-l blocheze și să extragă de la volan conducătorul acestuia, imobilizându-l.

   În urma verificărilor a reieșit că, persoana în cauză este un tânăr de 17 ani, din comuna Parava, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

   Cel în cauză a fost testat aparatele din dotare, rezultatele fiind negative pentru consumul de alcool sau alte substanțe.

   Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date a reieșit că, autovehiculul nu avea inspecția tehnică periodică și nici asigurare de răspundere civilă obligatorie, valabile la momentul controlului.

   Polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, în valoare totală de 4.300 de lei, luând măsura complementară de retragere a plăcuțelor cu numere de înmatriculare și a dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare.

   La data de 31 ianuarie a.c., după administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Bacău.

   Urmează să se aprecieze asupra luării sau, după caz, solicitării dispunerii unei măsuri preventive.

   Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

Continue Reading

Actualitate

Simulare Bac 2024, proba la română

Published

on

Continue Reading

Actualitate

În „ vizită” la jandarmii băcăuani

Published

on

Comunicat de presă

În „vizită” la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, așa s-a numit evenimentul dedicat copiilor din Comănești.

Cei 50 de copii au avut parte de multe activități: ateliere interactive, standuri expoziționale cu autospecialele, materialele și tehnica din dotare, iar jandarmii le-au vorbit despre cât este de important să se comporte civilizat, să fie prudenți în alegerile pe care le fac, atenți la grupul de prieteni și să ceară ajutorul unui adult atunci când se confruntă cu probleme pe care nu știu cum să le gestioneze singuri.
Fiecare participant a primit câte o legitimație de acces ,,Jandarm pentru o zi”, care le-a ,,permis” să viziteze biserica jandarmilor cu hramul ,,Sfânta Treime” și Sala Tradițiilor, punct muzeistic care înglobează istoria Jandarmeriei Române pe meleaguri băcăuane.

„Ne bucurăm că fost o zi plină, interesul arătat de copii dovedind că nu s-au plictisit în compania noastră și le-am promis că ne vom revedea curând, în apropierea școlii, pe stradă, la evenimentele publice și pe munte, pentru mai multă siguranță.”

Continue Reading

Actualitate

28 februarie, „Miercurea Alarmelor”: exercițiu de alarmare în Bacău

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau