Connect with us

Actualitate

UPDATE! Copilul care a căzut în râul Uz a murit

Published

on

UPDATE

Copilul, un băiat în vârstă de patru ani, a fost găsit la aproximativ 2,5 km în aval de zona în care a căzut. Acesta se afla în stop cardiorespirator, fiind resuscitat de echipajul medical prezent la fața locului, conform protocolului. 

Din nefericire, acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul de către echipajul SAJ.

În urmă cu câteva momente, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în orașul Dărmănești, în urma unui apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, care anunța faptul că un copil a căzut în râul Uz.

Pentru gestionarea operativă a situației, la locul indicat s-au deplasat trei autospeciale cu echipament specific, o autospecială pentru scafandri, trei bărci, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD, încadrate cu 17 pompieri militari de la Detașamentele de Pompieri Bacău, Onești, Moinești și Garda de Intervenție Comănești.

Intervenția este în dinamică. Vom reveni cu informații.

Sursa:comunicat de presă ISU

Continue Reading

Actualitate

Elevii din județul Bacău au intrat în vacanță

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Reparații pe podul de la Șerbănești

Published

on

Începând de luni, 26 februarie, au loc lucrări de întreținere pentru punerea în siguranță a traficului rutier pe Podul Șerbănești.

Circulația rutieră va fi restricționată temporar pe Podul Șerbănești din municipiul Bacău, în perioada 26.02.2024- 29.03.2024, ca urmare a acestor intervenții.

Lucrările se vor desfășura doar pe un sens de mers (2 benzi de circulație), urmând ca pe timpul execuției acestora traficul rutier în zonă să fie dirijat conform legislației și normelor legale în vigoare.

Se vor executa lucrări de primă urgență: frezare, asfaltare, înlocuirea rosturilor de dilatație, geigere, sablarea și vopsirea părților metalice.

Șoferii sunt rugați să circule cu prudență.

Comunicat de presă

Continue Reading

Actualitate

Tăieri ilegale de arbori depistate de jandarmii băcăuani

Published

on

Comunicat de presă

Doi bărbați care tăiau în mod ilegal arbori din aria protejată a râului Siret în apropierea satului Orbeni au fost prinși de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Stefan Cel Mare ” Bacău.

Intervenția jandarmilor a avut loc ieri după-amiază, la sesizarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate printr-un apel 112, care i-a direcționat în aria protejată a râului Siret în apropierea satului Orbeni, unde au fost depistați doi bărbați care au tăiat mai mulți arbori de esență plop, de mari dimensiuni, încarcați în două remorci și pe care intenționau să le transporte la domiciliu.

Bărbatii au recunoscut doborârea a 10 arbori cu diametrele între 35 şi 60 de cm, după care au indicat zona cioatelor rămase la locul tăierii.
În urma constatării făcute în colaborare cu specialiști din cadrul Direcției Silvice Bacău, jandarmii le-au întocmit bărbaților actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de” tăiere de material lemnos din aria protejată”, precum și pentru „furtul de material lemnos din aria protejată „, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Silvic.
Actele procedurale întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale, iar cantitatea de aproximativ 6,6 metri cubi de lemn esență plop a fost ridicată în vederea confiscării.

Pentru a descuraja astfel de fapte, jandarmii vor intensifica acţiunile de prevenire şi combatere a delictelor silvice în perioada următoare.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau