Connect with us

Actualitate

Carburanții s-au scumpit din nou

Published

on

Actualitate

Doi bărbați prinși la pescuit, cu plase monofilament pe râul Siret de jandarmii băcăuani

Published

on

Vremea mult mai caldă decât normalul perioadei din calendar îi îndeamnă pe amatorii de pescuit la ieșiri pe „baltă”, în habitatele piscicole naturale ale județului Bacău.

Nu ar fi nicio problemă dacă partidele de pescuit s-ar desfășura cu respectarea prevederilor legale pe linie piscicolă, instituite tocmai pentru a proteja fauna acvatică, dar nu întotdeauna este chiar așa.

Din acest motiv, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău împreună cu reprezentanții Centrului Regional de Ecologie Bacău au executat ieri noapte, o acțiune de control pe râul Siret în dreptul localității Gioseni.

Jandarmii băcăuani au ajuns în zonă exact în momentul în care doi bărbați, folosindu-se de o barcă, introduceau în apă 10 plase monofilament interzise de lege, cu lungimea totală de aproximativ 1000 de metri. La vederea jandarmilor, cei doi bărbați au abandonat barca și plasele de pescuit şi au fugit, dar în scurt timp au fost prinși de jandarmi.
Plasele monofilament, interzise la deţinere au fost ridicate în vederea confiscării.
Jandarmii le-au întocmit bărbaților actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,deţinere şi folosire de plase monofilament”.

De asemenea, alți doi bărbați au fost depistați în timp ce pe pescuiau în perioada de prohibiție și fără permis de pescuit, fiind aplicate două amenzi în valoare totală de 900 de lei.

Acțiunile de acest gen, împreună cu partenerii instituționali, sunt organizate suplimentar față de misiunile pentru menținerea sau asigurarea ordinii și siguranței publice, iar prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul piscicol reprezintă o direcție importantă de acțiune a Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și în acest an, atenția jandarmilor fiind îndreptată asupra modului de respectare a normelor în vigoare pentru conservarea și protecţia faunei piscicole.

Reamintim tuturor că prohibiția pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe apele interioare este activă pentru perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar pentru apele de frontieră, unde perioada este de 45 de zile, în intervalul 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu unele excepții, potrivit Ordinului nr. 561/2023/11/2024.

Comunicat de presă

Continue Reading

Actualitate

A început sezonul răsadurilor

Published

on

Continue Reading

Actualitate

O mașină a luat foc în Piața Centrală

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau