Connect with us

Actualitate

Analia Selis revine în Bacău pentru un concert excepțional: „Tango Simfonic Românesc”

Published

on

Comunicat de presă

Analia Selis revine în Bacău pentru un concert excepțional: „Tango Simfonic Românesc”, împreună cu pianistul Julián Caeiro și bandeonistul Nicolás Velazquez, alături de orchestra Filarmonicii „Mihail Jora”, sub bagheta dirijorului Valentin Doni.
Joi, 25 mai, ora 20:00, în centrul orașului Bacău (Piața Tricolorului) vor răsuna lucrări precum: „Dacă nu te cunoșteam”, „Mână birjar”, „Sub balcon eu ți-am cântat o serenada”, „Zaraza”, „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seară?”, „Inimă nu fi de piatră” și multe altele.

Împărtășim cu dumneavoastră cuvintele solistei argentiniene care descriu perfect acest eveniment:

„Iubirea şi respectul meu pentru România se materializează prin acest proiect şi este cadoul pe care vreau să îl ofer ţării şi oamenilor care m-au adoptat.

Dorința mea este ca publicul să plece acasă cu mai multă iubire şi respect pentru cultura și istoria muzicală românească.
Am selectat cele mai cunoscute şi frumoase tangouri din perioada interbelică, compuse de: Jean Moscopol, Gherase Dendrino, Ionel Fernic, Ion Vasilescu şi cântate de personalităţi celebre în muzica şi cultura românească precum Maria Tănase, puse în valoare prin aranjamente pentru orchestră, pian si voce. 
Tangoul interbelic românesc, prin aranjamentele scrise de Julián Caeiro, este pus în valoare în toată splendoarea sa şi sună aşa cum ar fi sunat dacă ar fi fost compus în Argentina.
Autenticitatea concertul din 25 mai alături de Filarmonica „Mihail Jora” se datorează într-o mare măsură participării ca solist a talentatului bandoneonist argentinian Nicolás Velazquez și a compozitorul și pianist argentinian Julián Caeiro care a și scris orchestrațiile muzicale, acesta fiind o personalitate artistică impresionantă care colaborează cu cei mai cunoscuți muzicieni de tango din toată lumea.” -Analia Selis

Vă așteptăm! 

INTRAREA LIBERĂ
*Persoanele care dețin abonament vor avea loc rezervat.

Continue Reading

Actualitate

Evaluare Națională clasa a IV-a 2024

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Percheziții domiciliare în Onești, la mai multe persoane cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, pe teritoriul Belgiei.

Published

on

Comunicat de presă IPJ Bacău

La data de 21 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale Bacău, însoțiți de criminaliști, luptători de la acțiuni speciale, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au pus în aplicare 11 mandate de percheziție, în municipiul Onești, la domiciliile mai multor persoane cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, pe teritoriul Belgiei.

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții unei societăți comerciale internaționale despre faptul că, în luna decembrie 2023, persoane necunoscute ar fi sustras, de pe teritoriul Belgiei, două semi-remorci, una din ele fiind încărcată cu produse alimentare.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 51 de ani, cercetați pentru comiterea faptei, doi dintre aceștia fiind depistați și arestați pe teritoriul Belgiei.

La data de 21 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale Bacău, însoțiți de criminaliști, luptători pentru acțiuni speciale, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au efectuat 11 percheziții, la domiciliile celor în cauză.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un cap tractor, produse alimentare, 25.000 de lei, 4.200 de euro și 28.000 de lire sterline.

Cercetările sunt continuate în cooperare cu autoritățile belgiene, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading

Actualitate

Evaluare Națională clasa a II-a 2024, proba la matematică

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau