Connect with us

Actualitate

Polițiștii Biroului Rutier Bacău au acționat pentru disciplinarea participanților la traficul rutier

Sursa: Comunicat de presă IPJ

Published

on

În perioada 08-19 mai a.c, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bacău-Biroul Rutier,împreună cu reprezentanții RAR Bacău au acționat pe raza localității în vederea identificării conducătorilor auto care manifestă un comportament agresiv în trafic,pun în pericol siguranța traficului rutier sau conduc autovehicule ce prezintă modificări neomologate care prin zgomote creează tulburarea liniștii publice în special pe timp de noapte.
Ca urmare a activităților desfășurate în intervale diferite de timp(atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte ), polițiștii au verificat peste 1.300 de autovehicule, au legitimat 1.470 de persoane și au efectuat peste 1.000 de testări, atât cu aparatul etilotest, cât și drugtest. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 401 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 232.580 de lei și au constatat 7 infracțiuni în flagrant delict.
Polițiștii au depistat 116 conducători auto care au încălcat regimul legal de viteză în localitate, 6 dintre ei chiar cu peste 50km/h față de limita admisă.
2 conducători auto au primit amenzi și li s-au reținut permisele de conducere pentru conducere agresivă.
Centura de siguranță salvează vieți, însă polițiștii au constatat că 40 de șoferi și pasageri nu au respectat această măsură de prevenție, fapt pentru care au fost sancționați conform legii.
92 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru stare tehnică necorespunzătoare, fiind reținute 31 de certificate de înmatriculare, iar 15 pentru inspecție tehnică periodică expirată.
Toți participanții la traficul rutier au fost în vizorul polițiștilor, fiind sancționați contravențional 31 de pietoni și 12 bicicliști.
Astfel de activități vor continua, în special în perioada sezonului estival.

Continue Reading

Actualitate

Târg de îmbrăcăminte și încălțăminte în Bacău

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Polițiștii Serviciului Rutier Bacău desfășoară în această perioadă activități de informare a conducătorilor auto cu privire la modificările legislative privind procedura restituirii permisului de conducere.

Published

on

   La data de 17 iulie a.c., polițiștii rutieri au acționat în trafic, pe DN 2-E 85, unde le-au fost aduse la cunoștință conducătorilor auto modificările legislative în materie penală și contravențională.

   Conform noilor modificări legislative, începând din 15 iulie 2024, în cazul retragerii permisului de conducere, ca urmare a refuzului sau a imposibilității persoanei de a se supune testării în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive ori a concentrației de alcool în aerul expirat, documentul se restituie titularului în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive sau a alcoolului în sânge, ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.

   Permisul de conducere reținut ca urmare a săvârșirii de către titular a infracțiunii prevăzute la art. 336, alin. 2, din Codul penal, -conducerea sub influența unor substanțe psihoactive, în urma testării conducătorului auto cu un mijloc tehnic certificat care a indicat prezența în organism a unor substanțe psihoactive, se restituie titularului în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.

  În cazul retragerii/reținerii permisului de conducere pentru situaţiile amintite, polițiștii rutieri vor întocmi procese-verbale în care vor consemna opțiunea conducătorului auto cu privire la modul în care i se vor comunica informațiile conținând rezultatul analizei probelor biologice (e-mail sau telefonic, cu indicarea acestora), precum și opțiunea privind restituirea permisului de conducere, respectiv de la serviciul rutier pe raza căruia a fost dispusă măsura, orice alt serviciu rutier indicat de conducătorul auto sau, după împlinirea termenului de 72 de ore, prin poștă, la o adresă de corespondență indicată de acesta.

  Termenul de 72 de ore curge de la ora finalizării procedurii de prelevare a probelor biologice.

   Orice persoană testată cu un mijloc tehnic certificat, care nu are obligația de a se supune recoltării mostrelor biologice, poate solicita polițistului rutier să i se recolteze mostre biologice, în cadrul instituțiilor medicale competente, în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge.

Aceste măsuri au rolul de a contribui la creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și la necesitatea asigurării unui echilibru just între scopul legislației rutiere de a proteja viața, integritatea și sănătatea persoanelor care participă la traficul rutier și celeritatea clarificării situațiilor conducătorilor auto cu privire la care există suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive, generate de rezultatul

Comunicat de presă IPJ Bacău
Continue Reading

Actualitate

Se bucură de vacanță

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau