Connect with us

Actualitate

Polițiștii Biroului Rutier Bacău au acționat pentru disciplinarea participanților la traficul rutier

Sursa: Comunicat de presă IPJ

Published

on

În perioada 08-19 mai a.c, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bacău-Biroul Rutier,împreună cu reprezentanții RAR Bacău au acționat pe raza localității în vederea identificării conducătorilor auto care manifestă un comportament agresiv în trafic,pun în pericol siguranța traficului rutier sau conduc autovehicule ce prezintă modificări neomologate care prin zgomote creează tulburarea liniștii publice în special pe timp de noapte.
Ca urmare a activităților desfășurate în intervale diferite de timp(atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte ), polițiștii au verificat peste 1.300 de autovehicule, au legitimat 1.470 de persoane și au efectuat peste 1.000 de testări, atât cu aparatul etilotest, cât și drugtest. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 401 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 232.580 de lei și au constatat 7 infracțiuni în flagrant delict.
Polițiștii au depistat 116 conducători auto care au încălcat regimul legal de viteză în localitate, 6 dintre ei chiar cu peste 50km/h față de limita admisă.
2 conducători auto au primit amenzi și li s-au reținut permisele de conducere pentru conducere agresivă.
Centura de siguranță salvează vieți, însă polițiștii au constatat că 40 de șoferi și pasageri nu au respectat această măsură de prevenție, fapt pentru care au fost sancționați conform legii.
92 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru stare tehnică necorespunzătoare, fiind reținute 31 de certificate de înmatriculare, iar 15 pentru inspecție tehnică periodică expirată.
Toți participanții la traficul rutier au fost în vizorul polițiștilor, fiind sancționați contravențional 31 de pietoni și 12 bicicliști.
Astfel de activități vor continua, în special în perioada sezonului estival.

Continue Reading

Actualitate

Grevă Japoneză în Spital

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Expoziție de Xilogravură și Pictură

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Un copil de 5 ani a căzut de la etajul 9 al unui bloc din Onești

Sursa foto : arhivă

Published

on

Comunicat de presă I.P.J. Bacău.
La data de 02.06.2023, în jurul orei 12.30, polițiștii din Onești au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că un minor, de 5 ani ar fi căzut de la etajul 9 al unui imobil situat pe strada Aleea Parcului din localitate.
Din primele verificări se pare că minorul, în timp ce se afla în locuință cu mama sa, într-un moment de neatenție, ar fi căzut de la pervazul geamului de la bucătărie. În prezent se aplică manevre de resuscitare.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau