Connect with us

Actualitate

Polițiștii Biroului Rutier Bacău au acționat pentru disciplinarea participanților la traficul rutier

Sursa: Comunicat de presă IPJ

Published

on

În perioada 08-19 mai a.c, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bacău-Biroul Rutier,împreună cu reprezentanții RAR Bacău au acționat pe raza localității în vederea identificării conducătorilor auto care manifestă un comportament agresiv în trafic,pun în pericol siguranța traficului rutier sau conduc autovehicule ce prezintă modificări neomologate care prin zgomote creează tulburarea liniștii publice în special pe timp de noapte.
Ca urmare a activităților desfășurate în intervale diferite de timp(atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte ), polițiștii au verificat peste 1.300 de autovehicule, au legitimat 1.470 de persoane și au efectuat peste 1.000 de testări, atât cu aparatul etilotest, cât și drugtest. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 401 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 232.580 de lei și au constatat 7 infracțiuni în flagrant delict.
Polițiștii au depistat 116 conducători auto care au încălcat regimul legal de viteză în localitate, 6 dintre ei chiar cu peste 50km/h față de limita admisă.
2 conducători auto au primit amenzi și li s-au reținut permisele de conducere pentru conducere agresivă.
Centura de siguranță salvează vieți, însă polițiștii au constatat că 40 de șoferi și pasageri nu au respectat această măsură de prevenție, fapt pentru care au fost sancționați conform legii.
92 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru stare tehnică necorespunzătoare, fiind reținute 31 de certificate de înmatriculare, iar 15 pentru inspecție tehnică periodică expirată.
Toți participanții la traficul rutier au fost în vizorul polițiștilor, fiind sancționați contravențional 31 de pietoni și 12 bicicliști.
Astfel de activități vor continua, în special în perioada sezonului estival.

Continue Reading

Actualitate

Simulare Bac 2024, proba la română

Published

on

Continue Reading

Actualitate

În „ vizită” la jandarmii băcăuani

Published

on

Comunicat de presă

În „vizită” la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, așa s-a numit evenimentul dedicat copiilor din Comănești.

Cei 50 de copii au avut parte de multe activități: ateliere interactive, standuri expoziționale cu autospecialele, materialele și tehnica din dotare, iar jandarmii le-au vorbit despre cât este de important să se comporte civilizat, să fie prudenți în alegerile pe care le fac, atenți la grupul de prieteni și să ceară ajutorul unui adult atunci când se confruntă cu probleme pe care nu știu cum să le gestioneze singuri.
Fiecare participant a primit câte o legitimație de acces ,,Jandarm pentru o zi”, care le-a ,,permis” să viziteze biserica jandarmilor cu hramul ,,Sfânta Treime” și Sala Tradițiilor, punct muzeistic care înglobează istoria Jandarmeriei Române pe meleaguri băcăuane.

„Ne bucurăm că fost o zi plină, interesul arătat de copii dovedind că nu s-au plictisit în compania noastră și le-am promis că ne vom revedea curând, în apropierea școlii, pe stradă, la evenimentele publice și pe munte, pentru mai multă siguranță.”

Continue Reading

Actualitate

28 februarie, „Miercurea Alarmelor”: exercițiu de alarmare în Bacău

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau