Connect with us

Actualitate

Cercetați pentru trafic de droguri de mare risc

Published

on

Comunicat de presă

La data de 3 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a două persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată.

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că, în perioada martie – aprilie 2024, aceștia ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc (canabis, cocaină, 3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal și MDMA), către consumatori din județul Bacău.

Au fost efectuate 4 percheziții domiciliare, în județele Bacău și Brașov, în urma cărora au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 55 de doze cu fragmente vegetale (canabis), 12 doze de pulbere albă, 4 folii cu urme pulbere albă (cocaină, MDMA, amfetamină), 4 cântare de mare precizie, 2 dispozitive de tip grinder, 5 telefoane mobile, 3 laptopuri, 2 HDD, 1 stick de memorie, 1.540 de lei și 55 de euro.

La data de 3 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea a două persoane cercetate, pentru 24 de ore.

La data de 4 aprilie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău a dispus arestarea preventivă a unei persoane, pentru 30 de zile și măsura arestului la domiciliu față de a doua persoană, pentru o perioadă de 30 de zile, conform propunerii formulate de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat jandarmi din cadrul grupărilor de jandarmi mobile Bacău și Brașov.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading

Actualitate

Evaluare Națională clasa a IV-a 2024

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Percheziții domiciliare în Onești, la mai multe persoane cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, pe teritoriul Belgiei.

Published

on

Comunicat de presă IPJ Bacău

La data de 21 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale Bacău, însoțiți de criminaliști, luptători de la acțiuni speciale, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au pus în aplicare 11 mandate de percheziție, în municipiul Onești, la domiciliile mai multor persoane cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, pe teritoriul Belgiei.

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții unei societăți comerciale internaționale despre faptul că, în luna decembrie 2023, persoane necunoscute ar fi sustras, de pe teritoriul Belgiei, două semi-remorci, una din ele fiind încărcată cu produse alimentare.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 51 de ani, cercetați pentru comiterea faptei, doi dintre aceștia fiind depistați și arestați pe teritoriul Belgiei.

La data de 21 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale Bacău, însoțiți de criminaliști, luptători pentru acțiuni speciale, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au efectuat 11 percheziții, la domiciliile celor în cauză.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un cap tractor, produse alimentare, 25.000 de lei, 4.200 de euro și 28.000 de lire sterline.

Cercetările sunt continuate în cooperare cu autoritățile belgiene, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading

Actualitate

Evaluare Națională clasa a II-a 2024, proba la matematică

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau