Connect with us

Actualitate

Culturile de toamnă nu sunt afectate

Published

on


Primavara este tot mai aproape, iar agricultorii se pregătesc de lucrărilor specifice ale culturilor in această perioadă. Deși toamnă a fost secetoasă, iar iarna, de asemenea săracă in precipitații, culturile semănate in toamnă nu au avut de suferit, spun specialiștii.
Grâul și rapița, culturile de toamnă, au suficientă apă în sol, iar datorită temperaturilor deja au pornit in vegetație
Mare atenție la lucrările specifice de combatere a bolilor și dăunătorilor, dar și la cele de erbicidare acolo unde este cazul, spun specialiștii din domeniul fitosanitar.
Dacă nu sunt protejate în mod eficient, culturile de rapiță pot fi atacate de o serie de boli și dăunători, printre care făinarea, putregaiul cenușiu, putregaiul negru, viespea rapiței, gândacul păros și gărgărița pătată. Pentru a nu risca deprecierea culturilor, este important să se aplice tratamentele fitosanitare potrivite, spun specialiștii.

Actualitate

Simulare Bac 2024, proba la română

Published

on

Continue Reading

Actualitate

În „ vizită” la jandarmii băcăuani

Published

on

Comunicat de presă

În „vizită” la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, așa s-a numit evenimentul dedicat copiilor din Comănești.

Cei 50 de copii au avut parte de multe activități: ateliere interactive, standuri expoziționale cu autospecialele, materialele și tehnica din dotare, iar jandarmii le-au vorbit despre cât este de important să se comporte civilizat, să fie prudenți în alegerile pe care le fac, atenți la grupul de prieteni și să ceară ajutorul unui adult atunci când se confruntă cu probleme pe care nu știu cum să le gestioneze singuri.
Fiecare participant a primit câte o legitimație de acces ,,Jandarm pentru o zi”, care le-a ,,permis” să viziteze biserica jandarmilor cu hramul ,,Sfânta Treime” și Sala Tradițiilor, punct muzeistic care înglobează istoria Jandarmeriei Române pe meleaguri băcăuane.

„Ne bucurăm că fost o zi plină, interesul arătat de copii dovedind că nu s-au plictisit în compania noastră și le-am promis că ne vom revedea curând, în apropierea școlii, pe stradă, la evenimentele publice și pe munte, pentru mai multă siguranță.”

Continue Reading

Actualitate

28 februarie, „Miercurea Alarmelor”: exercițiu de alarmare în Bacău

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau