Connect with us

Actualitate

Culturile de toamnă nu sunt afectate

Published

on


Primavara este tot mai aproape, iar agricultorii se pregătesc de lucrărilor specifice ale culturilor in această perioadă. Deși toamnă a fost secetoasă, iar iarna, de asemenea săracă in precipitații, culturile semănate in toamnă nu au avut de suferit, spun specialiștii.
Grâul și rapița, culturile de toamnă, au suficientă apă în sol, iar datorită temperaturilor deja au pornit in vegetație
Mare atenție la lucrările specifice de combatere a bolilor și dăunătorilor, dar și la cele de erbicidare acolo unde este cazul, spun specialiștii din domeniul fitosanitar.
Dacă nu sunt protejate în mod eficient, culturile de rapiță pot fi atacate de o serie de boli și dăunători, printre care făinarea, putregaiul cenușiu, putregaiul negru, viespea rapiței, gândacul păros și gărgărița pătată. Pentru a nu risca deprecierea culturilor, este important să se aplice tratamentele fitosanitare potrivite, spun specialiștii.

Actualitate

Târg de îmbrăcăminte și încălțăminte în Bacău

Published

on

Continue Reading

Actualitate

3,5% din impozitul plătit la Stat, poate fi redirecționat către ONG-uri

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Polițist Băcăuan, medaliat cu bronz la Campionatul Național de Judo Seniori al M.A.I.

Published

on

          Agentul principal de poliție, Alban Dragoș-Gabriel, încadrat la I.P.J.Bacău în anul 2018, practică disciplina sportivă judo și concurează în diferite competiții sportive de profil.  

Colegul nostru a obținut medalia de bronz, în acest an, la Campionatul Național de Judo Seniori al Ministerului Afacerilor Interne, organizat în perioada 13-17 martie, în localitatea Călimănești, județul Vâlcea. Același rezultat foarte bun l-a avut și în anul precedent, pasiunea pentru sport fiind demonstrată an de an.

În anul 2021, polițistul Alban Dragoș-Gabriel a fost declarat campion național.

Fiind o persoană determinată, ambițioasă și perseverentă, Dragoș continuă pregătirea intensă pentru această disciplină sportivă, urmând a participa la Cupa Mondială de Judo din Canada.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau