Connect with us

Actualitate

Incendiu în orașul Slănic Moldova

Published

on

În cursul serii trecute, 20 martie a.c., Garda de Intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești a fost solicitată să intervină în orașul Slănic Moldova, cartier Cireșoaia, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu ce se manifesta la nivelul mai multor construcții.

Pentru gestionarea operativă a situației de urgență, la locul indicat s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD.

De asemenea, în teren au acționat și S.V.S.U. Slănic Moldova cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și S.V.S.U. Târgu Ocna cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case de locuit (150 mp), a unui atelier de tâmplărie (250 mp), la nivelul unui adăpost de animale (40 mp) și la nivelul unei case învecinate de tipul P+M (50 mp mansardă).

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. În urma acestuia au ars construcțiile pe suprafețele menționate anterior, bunuri de mobilier, electrocasnice, utilaje pentru prelucrarea lemnului, lacuri și cherestea.

Intervenția s-a dovedit a fi una dificilă, având în vedere suprafețele afectate, dar și materialele depozitate în interiorul construcțiilor, însă, din fericire, prin acțiunea promptă a echipajelor, nu au fost înregistrate victime.

Cauza probabilă de producere a incendiului este scurtcircuitul electric.

Sursa-ISU Bacău

Actualitate

Târg de îmbrăcăminte și încălțăminte în Bacău

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Polițiștii Serviciului Rutier Bacău desfășoară în această perioadă activități de informare a conducătorilor auto cu privire la modificările legislative privind procedura restituirii permisului de conducere.

Published

on

   La data de 17 iulie a.c., polițiștii rutieri au acționat în trafic, pe DN 2-E 85, unde le-au fost aduse la cunoștință conducătorilor auto modificările legislative în materie penală și contravențională.

   Conform noilor modificări legislative, începând din 15 iulie 2024, în cazul retragerii permisului de conducere, ca urmare a refuzului sau a imposibilității persoanei de a se supune testării în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive ori a concentrației de alcool în aerul expirat, documentul se restituie titularului în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive sau a alcoolului în sânge, ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.

   Permisul de conducere reținut ca urmare a săvârșirii de către titular a infracțiunii prevăzute la art. 336, alin. 2, din Codul penal, -conducerea sub influența unor substanțe psihoactive, în urma testării conducătorului auto cu un mijloc tehnic certificat care a indicat prezența în organism a unor substanțe psihoactive, se restituie titularului în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.

  În cazul retragerii/reținerii permisului de conducere pentru situaţiile amintite, polițiștii rutieri vor întocmi procese-verbale în care vor consemna opțiunea conducătorului auto cu privire la modul în care i se vor comunica informațiile conținând rezultatul analizei probelor biologice (e-mail sau telefonic, cu indicarea acestora), precum și opțiunea privind restituirea permisului de conducere, respectiv de la serviciul rutier pe raza căruia a fost dispusă măsura, orice alt serviciu rutier indicat de conducătorul auto sau, după împlinirea termenului de 72 de ore, prin poștă, la o adresă de corespondență indicată de acesta.

  Termenul de 72 de ore curge de la ora finalizării procedurii de prelevare a probelor biologice.

   Orice persoană testată cu un mijloc tehnic certificat, care nu are obligația de a se supune recoltării mostrelor biologice, poate solicita polițistului rutier să i se recolteze mostre biologice, în cadrul instituțiilor medicale competente, în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge.

Aceste măsuri au rolul de a contribui la creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și la necesitatea asigurării unui echilibru just între scopul legislației rutiere de a proteja viața, integritatea și sănătatea persoanelor care participă la traficul rutier și celeritatea clarificării situațiilor conducătorilor auto cu privire la care există suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive, generate de rezultatul

Comunicat de presă IPJ Bacău
Continue Reading

Actualitate

Se bucură de vacanță

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau