Connect with us

Actualitate

Intervenție contra cronometru a pompierilor băcăuani pentru salvarea a trei vite căzute în lacul Galbeni

Published

on

Comunicat de presă

În cursul acestei zile, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în localitatea Galbeni, în zona barajului, în urma unui apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, care anunța faptul că trei vite au căzut în lac. 

De urgență, la locul solicitării s-au deplasat două bărci, o autospeciala de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Misiunea se anunța a fi una dificilă, întrucât animalele se aflau în larg, însă prin intervenția promptă a pompierilor militari  acestea au fost aduse la mal.

S-a acționat cu ajutorul bărcii, iar echipajele de intervenție au fost împărțite astfel încât să se asigure salvarea acestora din mediul acvatic, precum și scoaterea în siguranță la mal. 

Acțiunea a fost una contra cronometru, forțele de intervenție reușind, în aproximativ o oră să aducă cele trei animale, în posesia proprietarului.

Actualitate

Simulare Bac 2024, proba la română

Published

on

Continue Reading

Actualitate

În „ vizită” la jandarmii băcăuani

Published

on

Comunicat de presă

În „vizită” la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, așa s-a numit evenimentul dedicat copiilor din Comănești.

Cei 50 de copii au avut parte de multe activități: ateliere interactive, standuri expoziționale cu autospecialele, materialele și tehnica din dotare, iar jandarmii le-au vorbit despre cât este de important să se comporte civilizat, să fie prudenți în alegerile pe care le fac, atenți la grupul de prieteni și să ceară ajutorul unui adult atunci când se confruntă cu probleme pe care nu știu cum să le gestioneze singuri.
Fiecare participant a primit câte o legitimație de acces ,,Jandarm pentru o zi”, care le-a ,,permis” să viziteze biserica jandarmilor cu hramul ,,Sfânta Treime” și Sala Tradițiilor, punct muzeistic care înglobează istoria Jandarmeriei Române pe meleaguri băcăuane.

„Ne bucurăm că fost o zi plină, interesul arătat de copii dovedind că nu s-au plictisit în compania noastră și le-am promis că ne vom revedea curând, în apropierea școlii, pe stradă, la evenimentele publice și pe munte, pentru mai multă siguranță.”

Continue Reading

Actualitate

28 februarie, „Miercurea Alarmelor”: exercițiu de alarmare în Bacău

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau