Actualitate
Investiții majore: Terapia își transformă fabrica de la Cluj într-o structură ultramodernă eco-friendly

Comunicat de presă
Terapia – o companie SUN PHARMA, cea mai importantă companie de medicamente specialități, generice și produse OTC din România, anunță demararea lucrărilor de modernizare a sitului de producție din Cluj-Napoca. Această investiție majoră marchează un alt pas important pentru evoluția companiei, reflectând angajamentul ferm și încrederea în continuarea investițiilor în România.
Astfel, emblematica clădire albastră a fabricii Terapia cunoscută de toți clujenii, construită în urmă cu peste 60 de ani, va fi supusă unui proces de refațadizare pentru a face loc unei construcții ultramoderne, aliniate celor mai exigente standarde de sustenabilitate și eficiență energetică.
Noua fațadă a clădirii de producție Terapia va impresiona prin designul său eco-friendly și arhitectura neoindustrială, dar și prin sisteme de iluminare exterioară dinamice. Mai mult, proiectul va contribui la revitalizarea urbanistică a orașului Cluj-Napoca, aducând beneficii estetice zonei industriale.
Prin acest proiect, Terapia se angajează să reducă impactul asupra mediului și să promoveze practicile sustenabile. Noua clădire de producție va fi acoperită cu panouri care reduc amprenta de carbon și va integra tehnologii avansate de eficiență energetică și utilizarea materialelor eco-friendly.
Regenerarea sitului de fabricație va permite și extinderea capacității de producție pentru a raspunde cererii crescute. Acest lucru va fi realizat prin înlocuirea tehnologiilor existente cu echipamente de capacitate mai mare și implementarea de noi fluxuri de producție. Prin toate aceste investiții majore în actuala platformă, Terapia va continua să asigure accesul pacienților din România la medicamente de înaltă calitate.
“Acest proiect reprezintă o investiție strategică menită să aducă fabrica de medicamente Terapia la cele mai înalte standarde de eficiență și sustenabilitate. Modernizarea sitului de fabricatie ne va permite să răspundem mai bine cererii crescânde pentru produsele noastre, să reducem impactul asupra mediului prin utilizarea tehnologiilor eco-friendly și să oferim echipei noastre de specialiști un mediu de lucru inovator și plăcut.”, a declarat Dr. Dragoș Damian, CEO Terapia – o companie SUN PHARMA.
În plus, Terapia derulează investiții suplimentare în valoare de peste 10 milioane de euro, provenind din finanțări proprii și PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii de producție din Cluj. Aceste investiții includ extinderea depozitului de produse finite, instalarea unei ferme solare precum și împrejmuirea și amenajarea peisagistică a platformei existente.
Actualitate
Actiune împotriva traficului internațional de droguri și traficului intern de droguri

Comunicat de presă
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională, în două cauze penale, a 4 persoane ( trei bărbați și o femeie), cu vârste de 26, 30, 37 și 56 de ani, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc, trafic intern de droguri de risc, deținere, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de mare risc.
Din cercetările efectuate, în prima cauză, a rezultat că, în perioada aprilie – iunie 2025, bărbatul de 30 de ani, împreună cu femeia de 26 de ani, ar fi procurat, deținut și vândut, în mod repetat, în municipiul Bacău, diverse cantități de rezină de canabis, cu 600 de lei, la fiecare tranzacție.
De asemenea, în cursul lunii mai 2025, același bărbat, de 30 de ani și un alt bărbat, de 37 de ani, ar fi procurat din Italia și introdus în țară, 350 de grame de rezină de canabis în scopul comercializării și consumului propriu, fără drept.
În urma perchezițiilor efectuate, la locuințele acestora, au fost descoperite și ridicate peste 320 de grame de rezină de canabis, precum și alte mijloace de probă.
Probatoriul administrat, în cea de-a doua cauză, a reliefat că, în intervalul martie – aprilie 2025, bărbatul de 56 de ani ar fi procurat, deținut și vândut cu sume între 100 și 150 de lei, diverse cantități de ADB-4en-PINACA, MDMB -PINACA și substanță cristalină 4CMC.
Totodată, la data de 12 iunie 2025, acesta a fost prins în flagrant delict, de polițiști, în municipiul Bacău, în timp ce ar fi deținut asupra sa, ascunse sub tricou, 10 doze de ADB-4en-PINACA, destinate comercializării.
Ulterior, în urma percheziției efectuate, la domiciliul său, au fost descoperite și ridicate încă 200 de doze ADB-4en-PINACA, pregătite pentru vânzare, precum și alte mijloace de probă.
Pe parcursul urmăririi penale efectuate, în cele două cauze, au fost indisponibilizate diferite cantități din substanțele interzise.
La data de 12 iunie 2025, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea celor 4 persoane.
Astăzi, au fost sesizați judecătorii de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău, cu propuneri de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală.








Actualitate
Bacalaureat 2025, proba obligatorie a profilului
Actualitate
Stagiu de pregătire intensivă în domeniul tacticii polițienești, organizat în județul Bacău

Comunicat de presă: I.P.J. BACĂU
În perioada 26 mai – 6 iunie a.c., Serviciul Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, sub coordonarea Direcției Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a organizat un stagiu de pregătire intensivă în domeniul tacticii polițienești, destinat personalului operativ care acționează în segmentul stradal (ordine publică, poliție rutieră și poliție transporturi).
Scopul stagiului a fost consolidarea capacității de reacție a polițiștilor în teren, prin însușirea unor tehnici și tactici necesare intervenției în situații operative, cu accent pe utilizarea mijloacelor de constrângere, imobilizare, conducere forțată, autoapărare și coordonarea în echipă.
Activitățile de pregătire s-au desfășurat în localitățile Bacău, Onești și Moinești, fiind instruți peste 500 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. Pentru a asigura desfășurarea optimă a stagiului, pe durata celor două săptămâni, au fost angrenați instructori din cadrul Direcției Pregătire Profesională, precum și din structurile de pregătire profesională ale inspectoratelor de poliție din județele Timiș, Dâmbovița, Teleorman, Suceava, Galați, Mureș, Bacău, Maramureș, Iași, Dolj și Vrancea, prezența acestora fiind necesară pentru a acoperi numărul ridicat de participanți.
Prin acest demers, Poliția Română continuă procesul de profesionalizare și eficientizare a personalului care acționează în stradă, în vederea creșterii siguranței cetățeanului și a capacității de intervenție în situații critice.