Connect with us

Actualitate

Percheziții la o persoană bănuită de trafic de droguri

Published

on

Comunicat de presă

La data de 24 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unui tânăr, din București, care ar fi avut preocupări în alimentarea pieței drogurilor de risc către alți dealeri și consumatori din municipiul Bacău.

Astfel, au fost efectuate 2 percheziții domiciliare, în municipiul București, care au vizat probarea activității infracționale a unui tânăr, de 30 de ani, din municipiul București, care ar fi avut preocupări în alimentarea pieței drogurilor de risc către alți dealeri și consumatori, din municipiul Bacău.

În urma prechezițiilor, au fost descoperite și ridicate 200 de grame de cannabis, un cântar electronic de mare precizie, un dispozitiv tip grinder folosit la prepararea și administrarea drogurilor, 2 telefoane mobile, 1 laptop, precum și 22.100 de lei, 60 de euro și 20 de lire sterline.

Bărbatul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, unde, în urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Bacău, pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă.

Față de cel în cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și al jandarmilor de la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading

Actualitate

Evaluare Națională clasa a IV-a 2024

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Percheziții domiciliare în Onești, la mai multe persoane cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, pe teritoriul Belgiei.

Published

on

Comunicat de presă IPJ Bacău

La data de 21 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale Bacău, însoțiți de criminaliști, luptători de la acțiuni speciale, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au pus în aplicare 11 mandate de percheziție, în municipiul Onești, la domiciliile mai multor persoane cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, pe teritoriul Belgiei.

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții unei societăți comerciale internaționale despre faptul că, în luna decembrie 2023, persoane necunoscute ar fi sustras, de pe teritoriul Belgiei, două semi-remorci, una din ele fiind încărcată cu produse alimentare.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 51 de ani, cercetați pentru comiterea faptei, doi dintre aceștia fiind depistați și arestați pe teritoriul Belgiei.

La data de 21 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale Bacău, însoțiți de criminaliști, luptători pentru acțiuni speciale, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au efectuat 11 percheziții, la domiciliile celor în cauză.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un cap tractor, produse alimentare, 25.000 de lei, 4.200 de euro și 28.000 de lire sterline.

Cercetările sunt continuate în cooperare cu autoritățile belgiene, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading

Actualitate

Evaluare Națională clasa a II-a 2024, proba la matematică

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau