Connect with us

Actualitate

Percheziții și rețineri într-un dosar penal de înșelăciune prin metoda Accidentul

Published

on

Comunicat de presă

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Bacău au documentat activitatea infracțională a 3 persoane, bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune. La data de 26 iulie a.c., au fost puse în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, astfel, fiind recuperat o parte din prejudiciul cauzat. Totodată, 3 persoane au ajuns în Arestul I.P.J.Bacău.

        La data de 29 iunie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au fost sesizati de către o femeie de 80 de ani, din comuna Bogdăneşti, despre faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 00:30, persoane necunoscute ar fi contactat-o telefonic folosindu-se de calități mincinoase, respectiv cadre medicale și, sub pretextul că fiul acesteia ar fi suferit un accident, i-ar fi solicitat acesteia sume de bani pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

      Bătrâna s-ar fi deplasat în comuna Oituz unde i-ar fi înmânat unei persoane necunoscute suma de 2.800 de euro si 2000 de lei, cu promisiunea că ii va fi ajutat fiul aflat în stare de nevoie.

       În urma cercetărilor efectuate de polițiști a fost identificat un bărbat de 30 de ani, ce era încarcerat în Penitenciarul Galaţi. De asemenea, s-a stabilit că, bănuitul ar fi fost sprijinit în activitatea infracţională de două femei, de 19 și 40 de ani, cele două deplasându-se la bătrână de unde au preluat sumele de 2.800 euro şi 2.000 de lei.
       La data de 26 iulie a.c., polițiști din Onești, Bacău și din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au pus în executare 8 mandate de percheziţie domiciliară dintre care, 6 pe raza județului Bacău şi 2 în Penitenciarul Galaţi.

        La activităţi au fost angrenaţi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

        În urma efectuării percheziţiilor în Penitenciarul Galaţi, polițiștii au găsit asupra bănuitului un  telefon mobil  și 10 cartele telefonice. De asemenea, la percheziţiile efectuate pe raza județului Bacău au fost identificate mijloace materiale de probă și suma de 2.000 de euro.

       Faţă de persoanele bănuite de comiterea faptei s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, fiind introduse în Arestul I.P.J Bacău.

       Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

       Activitățile au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Bacău.

Actualitate

Simulare Județeană a examenului de Evaluare Națională 2024, proba la matematică

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Tânăr reținut de polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Bacău

Published

on

Comunicat de presă

         La data de 14 aprilie a.c., polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Bacău au fost sesizați, în jurul orei 23.00, de către impiegatul de serviciu, despre faptul că, pe Secția C.F Bacău-Gârleni a apărut un deranjament pe luminoschema instalației de dirijare a traficului feroviar.

          Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului, iar ca urmare a activităților operative desfășurate au fost identificate 3 cabluri de instalații CFR, secționate. De asemenea, în zonă a fost identificat un autoturism, iar la câtiva metri distanță, au fost identificate două persoane, ascunse în marginea unui pârău, respectiv doi tineri, de 18 și 20 de ani.

          În urma probatoriului administrat în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul infracțiunii de tentativă la furt calificat, tânărul de 18 ani a fost reținut și introdus în Arestul I.P,.J.Bacău.

Continue Reading

Actualitate

O femeie căzută pe un trotuar din Piața Centrală Bacău a fost ajutată de jandarmi până la sosirea ambulanței

Published

on

Comunicar de presă

O persoană căzută pe trotuarul din Piața Centrală din municipiul Bacău, ieri în jurul orei 14.00, le-a atras atenția jandarmilor băcăuani care se aflau într-o misiune de menținere a ordinii și siguranței publice.

Jandarmii au oprit imediat autovehiculul de serviciu și au acordat primul ajutor persoanei, aflată în stare de confuzie și care sângeara în zona feței, după care au supravegheat-o până la sosirea unei ambulanțe solicitate prin apel 112.

Femeia în vârstă de 57 de ani a fost preluată de echipajul medical venit în scurt timp, urmând să primească îngrijirile de specialitate necesare.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau