Connect with us

Actualitate

Percheziții și rețineri într-un dosar penal de înșelăciune prin metoda Accidentul

Published

on

Comunicat de presă

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Bacău au documentat activitatea infracțională a 3 persoane, bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune. La data de 26 iulie a.c., au fost puse în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, astfel, fiind recuperat o parte din prejudiciul cauzat. Totodată, 3 persoane au ajuns în Arestul I.P.J.Bacău.

        La data de 29 iunie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au fost sesizati de către o femeie de 80 de ani, din comuna Bogdăneşti, despre faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 00:30, persoane necunoscute ar fi contactat-o telefonic folosindu-se de calități mincinoase, respectiv cadre medicale și, sub pretextul că fiul acesteia ar fi suferit un accident, i-ar fi solicitat acesteia sume de bani pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

      Bătrâna s-ar fi deplasat în comuna Oituz unde i-ar fi înmânat unei persoane necunoscute suma de 2.800 de euro si 2000 de lei, cu promisiunea că ii va fi ajutat fiul aflat în stare de nevoie.

       În urma cercetărilor efectuate de polițiști a fost identificat un bărbat de 30 de ani, ce era încarcerat în Penitenciarul Galaţi. De asemenea, s-a stabilit că, bănuitul ar fi fost sprijinit în activitatea infracţională de două femei, de 19 și 40 de ani, cele două deplasându-se la bătrână de unde au preluat sumele de 2.800 euro şi 2.000 de lei.
       La data de 26 iulie a.c., polițiști din Onești, Bacău și din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au pus în executare 8 mandate de percheziţie domiciliară dintre care, 6 pe raza județului Bacău şi 2 în Penitenciarul Galaţi.

        La activităţi au fost angrenaţi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

        În urma efectuării percheziţiilor în Penitenciarul Galaţi, polițiștii au găsit asupra bănuitului un  telefon mobil  și 10 cartele telefonice. De asemenea, la percheziţiile efectuate pe raza județului Bacău au fost identificate mijloace materiale de probă și suma de 2.000 de euro.

       Faţă de persoanele bănuite de comiterea faptei s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, fiind introduse în Arestul I.P.J Bacău.

       Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

       Activitățile au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Bacău.

Actualitate

Târg de îmbrăcăminte și încălțăminte în Bacău

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Polițiștii Serviciului Rutier Bacău desfășoară în această perioadă activități de informare a conducătorilor auto cu privire la modificările legislative privind procedura restituirii permisului de conducere.

Published

on

   La data de 17 iulie a.c., polițiștii rutieri au acționat în trafic, pe DN 2-E 85, unde le-au fost aduse la cunoștință conducătorilor auto modificările legislative în materie penală și contravențională.

   Conform noilor modificări legislative, începând din 15 iulie 2024, în cazul retragerii permisului de conducere, ca urmare a refuzului sau a imposibilității persoanei de a se supune testării în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive ori a concentrației de alcool în aerul expirat, documentul se restituie titularului în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive sau a alcoolului în sânge, ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.

   Permisul de conducere reținut ca urmare a săvârșirii de către titular a infracțiunii prevăzute la art. 336, alin. 2, din Codul penal, -conducerea sub influența unor substanțe psihoactive, în urma testării conducătorului auto cu un mijloc tehnic certificat care a indicat prezența în organism a unor substanțe psihoactive, se restituie titularului în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.

  În cazul retragerii/reținerii permisului de conducere pentru situaţiile amintite, polițiștii rutieri vor întocmi procese-verbale în care vor consemna opțiunea conducătorului auto cu privire la modul în care i se vor comunica informațiile conținând rezultatul analizei probelor biologice (e-mail sau telefonic, cu indicarea acestora), precum și opțiunea privind restituirea permisului de conducere, respectiv de la serviciul rutier pe raza căruia a fost dispusă măsura, orice alt serviciu rutier indicat de conducătorul auto sau, după împlinirea termenului de 72 de ore, prin poștă, la o adresă de corespondență indicată de acesta.

  Termenul de 72 de ore curge de la ora finalizării procedurii de prelevare a probelor biologice.

   Orice persoană testată cu un mijloc tehnic certificat, care nu are obligația de a se supune recoltării mostrelor biologice, poate solicita polițistului rutier să i se recolteze mostre biologice, în cadrul instituțiilor medicale competente, în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge.

Aceste măsuri au rolul de a contribui la creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și la necesitatea asigurării unui echilibru just între scopul legislației rutiere de a proteja viața, integritatea și sănătatea persoanelor care participă la traficul rutier și celeritatea clarificării situațiilor conducătorilor auto cu privire la care există suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive, generate de rezultatul

Comunicat de presă IPJ Bacău
Continue Reading

Actualitate

Se bucură de vacanță

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau