Connect with us

Actualitate

PRIMER – Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania, a avut in cursul zilei
de 10 ianuarie o discutie cu reprezentantii Ministerului Sanatatii si Agentiei Nationale a Medicamentului
si Dispozitivelor Medicale pe marginea discontinuitatilor medicamentelor care contin ibuprofen,
paracetamol, antivirale (oseltamivir) si antibiotice (amoxicilina + acid clavulanic).

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

PRIMER – Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania, a avut in cursul zilei de 10 ianuarie o discutie cu reprezentantii Ministerului Sanatatii si Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale pe marginea discontinuitatilor medicamentelor care contin ibuprofen, paracetamol, antivirale (oseltamivir) si antibiotice (amoxicilina + acid clavulanic). Au fost prezenti aproximativ 20 de producatorii locali si internationali de medicamente care au confirmat cu cifre concrete ca exista suficiente stocuri din aceste preparate, inclusiv din variantele pediatrice. De asemenea, s-a explicat faptul ca toti fabricantii de medicamente au crescut productia acestor preparate inca de anul trecut tocmai pentru a face mai bine fata cererii. Consumul lunar de solutii pediatrice de ibuprofen in noiembrie si decembrie a fost de circa 550 mii de cutii, cel de solutii pediatrice de
paracetamol de circa 300 mii de cutii iar cel de paracetamol tablete de aproximativ 1,2 milioane de cutii, in crestere cu circa 50% fata de aceeasi perioada a anului 2021. Capacitatea lunara insumata de desfacere a producatorilor locali si internationali de medicamente este de peste 600 mii de cutii de solutie pediatrica de ibuprofen, peste 500 mii de cutii solutie pediatrica de paracetamol si de peste 2 milioane cutii paracetamol tablete, o capacitate asadar suficienta pentru acoperirea nevoilor din sezon.
S-a subliniat inca o data nevoia de comunicare corecta in ceea ce priveste existenta foarte multor marci care contin substantele amintite si recomandarea ca atunci cand o marca de medicament nu se gaseste intr-o farmacie sa se accepte cu incredere sfatul farmacistului pentru un inlocuitor. In industria farmaceutica nu exista standarde diferite, toate medicamentele, indiferent de demunirea comerciala, contin aceeasi substanta activa cu eficienta, calitate si siguranta dovedite. Un alt aspect important care a fost mentionat in intalnire a fost acela de a se comunica cu privire la evitarea achizitionarii si stocarii din
panica a acestor produse, fapt care ar putea conduce la discontinuitati reale. Exista stocuri suficiente in asa fel incat nu este necesara achizitia si utilizarea decat in caz de nevoie si, desigur, doar la sfatul medicului, obligatoriu in cazul antiviralelor si antibioticelor.
Aceste intalniri vor continua, saptamanal daca este nevoie, pentru a avea in permanenta o imagine asupra stocurilor de medicamente si a cantitatilor suplimentare care trebuie sa fie fabricate.
Dr Dragos Damian
Director Executiv PRIMER

Actualitate

Secția de Pediatrie a fost modernizată și reabilitată

Published

on

Continue Reading

Actualitate

„Împreună hrănim speranța” – a XII-a ediție a Colectei Naționale de Alimente, organizată de Federația Băncilor pentru Alimente, revine între 4–6 aprilie în peste 1.000 de magazine din toată țara

Published

on

Comunicat de presă

Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR și cele 9 Bănci Regionale pentru Alimente, alături de partenerii săi și mii de voluntari,organizează, între 4 și 6 aprilie, ediția de Paște a Colectei Naționale de Alimente, una dintre cele mai ample inițiative de solidaritate din România.Campania, derulată sub îndemnul „Împreună hrănim speranța”, încurajează gesturile mici cu impact mare, pentru ca și cei aflați în dificultate să simtă bucuria unei mese de Paște.

Timp de trei zile, românii sunt invitați să contribuie la susținerea celor vulnerabili prin donații de alimente neperisabile în magazinele partenere – Lidl România, PENNY | REWE România, Auchan România și Kaufland România. Fiecare produs donat va aduce o rază de speranță în casele unde prea des masa rămâne goală.

Colecta se desfășoară în 1.017 magazine din întreaga țară, astfel:
• în toate cele 379 de magazine Lidl România;
• în toate cele 417 de magazine PENNY | REWE România;
• în 43 de magazine Auchan România;
• în 178 de magazine Kaufland România.

În perioada 4-6 aprilie, clienții pot dona în coșurile special amenajate aflate după casele de marcat, produse de bază precum ulei, făină, conserve (carne, legume sau fructe), paste, orez, zahăr, biscuiți, cereale, dulciuri sau alimente pentru copii. Fiecare pachet donat va ajunge, prin Rețeaua Băncilor pentru Alimente și ONG-urile partenere, la persoane aflate în dificultate: familii cu venituri mici, vârstnici singuri, copii din centre, mame singure sau persoane fără adăpost și mulți alți oameni în nevoie.

Mii de voluntari, de toate vârstele, recunoscuți după vestele portocalii, vor fi prezenți în magazine pentru a oferi informații și a încuraja implicarea oamenilor. Ei sunt legătura vie dintre generozitatea oamenilor și nevoile reale ale celor vulnerabili.

„Colecta Națională de Alimente este solidaritatea care prinde viață prin gesturi simple și concrete. Și la această ediție ne dorim să aducem speranță și sprijin acolo unde este cea mai mare nevoie, să ajungem la tot mai mulți oameni, datorită fiecăruia dintre voi – donatori, voluntari, parteneri. Invităm toți oamenii de bine să transforme un simplu drum la cumpărături într-un gest de atenție față de semenii încercați. De Paște, fiecare aliment donat înseamnă mai mult decât o masă: înseamnă speranță, demnitate și grijă.” – Gabriel Sescu, președinte Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR

Conform Eurostat, România are cea mai mare rată de sărăcie și excluziune socială din UE – 32% din populație este afectată, față de media europeană de 22%. Copiii sunt cei mai vulnerabili: în mediul rural, 22% merg la culcare flămânzi, potrivit unui studiu Word Vision.  În acest context, un gest simplu, precum donarea de alimente, poate aduce speranță în viața celor mai încercați.

Campania este posibilă datorită susținerii oferite de partenerii tradiționali ai Rețelei Băncilor pentru Alimente: Lidl România – partener fondator, PENNY | REWE România – partener strategic, Auchan România – partener finanțator, Kaufland România – partener strategic, CHEP România și Edenred România – parteneri finanțatori, care se implică activ în combaterea risipei alimentare și a insecurității alimentare.

Colecta Națională de Alimente este un moment-cheie de mobilizare a comunității, sub semnul generozității și solidarității. Inspirată de modelul european, campania a crescut constant, reunind astăzi peste 1.000 de magazine din rețelele Lidl România, PENNY | REWE România, Auchan România, Kaufland România și mii de voluntari din toată țara.  Donațiile făcute în punga portocalie, simbol al speranței, sunt transformate în sprijin concret pentru persoanele vulnerabile, prin cele 9 Bănci Regionale și ONG-urile partenere. În cele 11 ediții organizate până în prezent, oameni cu suflet mare au donat peste 1.268 de tone de alimente, sprijinind peste 100.000 de persoane din întreaga țară.

Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR și cele nouă Bănci Regionale din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați formează o mare rețea națională de solidaritate, puntea dintre surplusul de alimente și cei care au nevoie de hrană. Rețeaua colectează și donează, prin cele 806 ONG-uri partenere, produse oferite de companiile din filiera agroalimentară, contribuind la reducerea risipei alimentare și a impactului asupra mediului. FBAR este membru cu drepturi depline al Federației Europene a Băncilor pentru Alimente – FEBA, iar din 2016 a salvat 30.698 de tone de alimente, transformate în peste 61,3 milioane de porții de hrană pentru 312.484 de persoane vulnerabile.

Pentru mai multe informații: office@bancapentrualimente.ro; 0742 028 855

Continue Reading

Actualitate

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau