Connect with us

Actualitate

Traficant de droguri, prins în flagrant

Published

on

La data de 11 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat două percheziții, la o persoană bănuită de trafic și consum de droguri de mare risc, precum și o acțiune de prindere în flagrant delict.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat o acțiune, în județul Neamț, pentru combaterea traficului și consumului de droguri de mare risc, în urma căreia a fost depistat, în flagrant delict, un bărbat, de 30 de ani, în timp ce ar fi oferit spre comercializare aproximativ 200 de grame de droguri de mare risc, respectiv amfetamină și 3-CMC.
În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul persoanei bănuite și în autoturismul acestuia, polițiștii au descoperit aproximativ 73 de grame de substanță, sub formă de cristale care conțineau 3-CMC, un cântar electronic, punguțe tip zip-lock și alte obiecte folosite la porționarea, ambalarea și administrarea drogurilor.
De asemenea, au fost descoperite două pistoale și o pușcă cu lunetă tip carabină, supuse autorizării, precum și 3.250 de lei, 155 de euro și 50 de lire sterline.
Activitatea infracțională a bănuitului ar fi constat în procurarea de droguri de mare risc din străinătate, introducerea acestora în țară și distribuirea lor către consumatori din municipiile Bacău și Piatra-Neamț.
Bărbatul bănuit a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, fiind dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.
Polițiștii continuă cercetările, pentru probarea întregii activități infracționale.

Sursa: Comunicat de presă IPJ

Continue Reading

Actualitate

Evaluare Națională clasa a IV-a 2024

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Percheziții domiciliare în Onești, la mai multe persoane cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, pe teritoriul Belgiei.

Published

on

Comunicat de presă IPJ Bacău

La data de 21 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale Bacău, însoțiți de criminaliști, luptători de la acțiuni speciale, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au pus în aplicare 11 mandate de percheziție, în municipiul Onești, la domiciliile mai multor persoane cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, pe teritoriul Belgiei.

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții unei societăți comerciale internaționale despre faptul că, în luna decembrie 2023, persoane necunoscute ar fi sustras, de pe teritoriul Belgiei, două semi-remorci, una din ele fiind încărcată cu produse alimentare.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 51 de ani, cercetați pentru comiterea faptei, doi dintre aceștia fiind depistați și arestați pe teritoriul Belgiei.

La data de 21 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale Bacău, însoțiți de criminaliști, luptători pentru acțiuni speciale, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au efectuat 11 percheziții, la domiciliile celor în cauză.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un cap tractor, produse alimentare, 25.000 de lei, 4.200 de euro și 28.000 de lire sterline.

Cercetările sunt continuate în cooperare cu autoritățile belgiene, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading

Actualitate

Evaluare Națională clasa a II-a 2024, proba la matematică

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau