Actualitate
Un șofer a rămas fără permis după ce a fost surprins de radar cu 150 km/h în localitate. Încă 14 permise au mai fost reţinute în cadrul acţiunii de azi, SPEED MARATHON
Comunicat de presă
Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 15 permise de conducere, din care 14 pentru depăşirea limitei legale de viteză, în cadrul unei ample acţiuni ce a avut loc la data de 21 aprilie a.c., la nivel european, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.
Poliţiştii rutieri băcăuani au acţionat cu aparatele radar din dotare, pe principalele artere rutiere pentru prevenirea și combaterea vitezei excesive.
În urma activităţilor desfăşurate, în intervalul orar 09-13.00, poliţiştii au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale pentru abaterile constatate, în valoare totală de 25.000 de lei.
Din totalul acestora, 31 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit. Totodată, au fost reţinute 15 permise de conducere, din care 14 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar unul pentru depășire neregulamentară.
Un conducător auto de 25 de ani, din comuna Berzunți a fost depistat de un echipaj de poliție rutieră, în localitatea Sănduleni, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 150 km/ h.
Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, iar ca măsură complemetară i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile.
Polițiștii reamintesc că, viteza determină agravarea consecințelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!
Actualitate
Impozite și taxe mai mari
Actualitate
Terapia finalizează un proiect ambițios în energie regenerabilă:
Stația solară instalată pe platforma fabricii din Cluj devine operațională
Comunicat de presă
Terapia – o companie SUN PHARMA, cea mai importantă companie de medicamente specialități, generice și produse OTC din România, anunță finalizarea instalării unei stații solare de ultimă generație, cu o capacitate de 1 MW, pe platforma fabricii din Cluj-Napoca. Proiectul, executat de compania clujeană Energobit și cofinanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reprezintă un pas important în strategia de tranziție a companiei Terapia către energie regenerabilă.
Noua sursă de energie va contribui la reducerea consumului de energie convențională cu 10-15% și la scăderea emisiilor de carbon cu 746,8 tone echivalent CO2 pe an.
În plus, în cadrul planului său de regenerare, energie circulară, reciclare și sustenabilizare a platformei din Cluj-Napoca, Terapia intenționează, în următorii doi ani, să instaleze alte două stații solare, amplasate la sol sau pe clădiri, dar și sisteme avansate de stocare a energiei. Aceste investiții vor permite ca peste 60% din energia necesară funcționării fabricii din Cluj să provină din surse regenerabile și nepoluante, reducând considerabil impactul ecologic al activităților companiei asupra mediului.
Mai exact, până la sfârșitul anului 2026, Terapia vizează reducerea emisiilor de carbon cu 2.987 tone echivalent CO2 anual, prin atingerea unei capacități totale instalate de 3 MW. Aceasta va transforma clădirile operaționale ale companiei într-un model de eficiență energetică si ecologică, cu un impact redus asupra mediului și un nivel de poluare mai scăzut decât cel al unui bloc de 10 etaje.
Terapia își asumă un angajament pe termen lung pentru un viitor mai verde. Prin aceste investiții majore, Terapia continuă să își consolideze poziția de companie farmaceutică responsabilă: reducerea consumului de energie convențională și tranziția către surse regenerabile demonstrează angajamentul ferm al companiei față de sustenabilitate și pentru crearea unor beneficii durabile atât pentru mediu cât și pentru comunitate.
Despre Terapia
Terapia – o companie SUN PHARMA, este cel mai mare producător de medicamente specialități, generice și produse OTC din România. Din luna martie 2015, a devenit parte a Sun Pharma, o organizație bazată pe cercetare și dezvoltare care reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovative, generice si OTC ce sunt distribuite în peste 100 de țări, prin implicarea a mai mult de 32.000 de angajați la nivel global.