Actualitate
Vacanță în siguranță la Vara de 10
Comunicat de presă
În perioada 03 – 14 iulie a.c, la Școala Gimnazială nr. 10 din Bacău sunt desfășurate activități de tip școala de vară cu titlul „O vară de 10!”.
Astfel, astăzi 7 iulie a.c., polițiștii de prevenire din cadrul I.P.J. Bacău, alături de colegii lor de la Serviciul Rutier și Biroul Rutier, Biroul Siguranță Școlară, Biroul Pentru Protecția Animalelor și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, împreună cu reprezentanți ai Grupării Mobile de Jandarmi „Alexandru Cel Bun” Bacău și specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău au fost prezenți în mijlocul copiilor purtând discuții despre cum să fie mereu în siguranță și despre cum să nu fie implicați în calitate de victimă sau de autor în diferite categorii de infracțiuni.
Cei peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani au adresat poliţiştilor și jandarmilor întrebări despre activitatea pe care aceștia o desfăşoară şi modalitatea în care sunt prinşi infractorii.
Ulterior, copiii au fost împărţiţi pe laboratoare astfel încât fiecare echipă să poată vedea materialele pregătite special de poliţişti, jandarmi, specialiștii antidrog și antitrafic de persoane pentru ei, dar nu înainte de a urmări o demostrație de dresaj din partea unuia dintre ajutoarelor de nadejde ale jandarmilor, un câine din rasa ciobănesc german, specializat în patrulare, intervenție și prelucrare urme.
Poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au prezentat echipamentele speciale pe care le deţin, le folosesc în acţiuni şi modalitatea de funcţionare a acestora.
Poliţiştii Biroului Rutier au transmis mesaje cu caracter preventiv privind traversarea corectă şi respectarea semnelor de circulaţie, unde, cum şi de la ce vârstă pot merge cu bicicleta și trotineta, semnificaţia indicatoarelor rutiere etc.
Reprezentantul Biroului pentru Protecția Animalelor le-a prezentat copiilor aspecte legate de protejarea și bunăstarea prietenilor necuvântători, dar și autospeciala din dotare.
Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și Biroul de Siguranță Școlară a prezentat participanților teme privind prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, siguranţa pe internet, măsuri de prevenire a tâlhăriilor și furturilor, dar și a disparițiilor de minori. Discuțiile interactive purtate de polițiști au vizat și aspecte privind violența, modul de sancționare a acesteia și identificarea celor mai eficiente măsuri pentru adoptarea unui comportament non-conflictual și evitarea agresiunilor de orice fel.
De asemenea, specialiștii antidrog au pregătit diferite ateliere pentru copii, precum „ABC-ul emoțiilor”, „Traseul cu obstacole” și ”Comoara din insula”, în care copiii au învățat cât de importantă este comunicarea pentru a face alegeri sănătoase, scopul atelierelor fiind dezvoltarea de abilități de viață sănătoase, pentru o dezvoltare armonioasă.
Copiii au primit recomandări esențiale și din partea Agenței Naționale Împotriva Traficului de Persoane, despre cum să stea departe de trafic și exploatare. Au aflat care sunt formele traficului de persoane, dar și modalitățile prin care pot fi abordați pe stradă și în mediul online de persoane rău intenționate.
În următoarea perioadă, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I., vor fi prezenți în mijlocul copiilor, în cadrul școlilor de vară, a taberelor școlare sau în diverse locuri publice pentru o vacanță în siguranță.
Actualitate
Impozite și taxe mai mari
Actualitate
Terapia finalizează un proiect ambițios în energie regenerabilă:
Stația solară instalată pe platforma fabricii din Cluj devine operațională
Comunicat de presă
Terapia – o companie SUN PHARMA, cea mai importantă companie de medicamente specialități, generice și produse OTC din România, anunță finalizarea instalării unei stații solare de ultimă generație, cu o capacitate de 1 MW, pe platforma fabricii din Cluj-Napoca. Proiectul, executat de compania clujeană Energobit și cofinanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reprezintă un pas important în strategia de tranziție a companiei Terapia către energie regenerabilă.
Noua sursă de energie va contribui la reducerea consumului de energie convențională cu 10-15% și la scăderea emisiilor de carbon cu 746,8 tone echivalent CO2 pe an.
În plus, în cadrul planului său de regenerare, energie circulară, reciclare și sustenabilizare a platformei din Cluj-Napoca, Terapia intenționează, în următorii doi ani, să instaleze alte două stații solare, amplasate la sol sau pe clădiri, dar și sisteme avansate de stocare a energiei. Aceste investiții vor permite ca peste 60% din energia necesară funcționării fabricii din Cluj să provină din surse regenerabile și nepoluante, reducând considerabil impactul ecologic al activităților companiei asupra mediului.
Mai exact, până la sfârșitul anului 2026, Terapia vizează reducerea emisiilor de carbon cu 2.987 tone echivalent CO2 anual, prin atingerea unei capacități totale instalate de 3 MW. Aceasta va transforma clădirile operaționale ale companiei într-un model de eficiență energetică si ecologică, cu un impact redus asupra mediului și un nivel de poluare mai scăzut decât cel al unui bloc de 10 etaje.
Terapia își asumă un angajament pe termen lung pentru un viitor mai verde. Prin aceste investiții majore, Terapia continuă să își consolideze poziția de companie farmaceutică responsabilă: reducerea consumului de energie convențională și tranziția către surse regenerabile demonstrează angajamentul ferm al companiei față de sustenabilitate și pentru crearea unor beneficii durabile atât pentru mediu cât și pentru comunitate.
Despre Terapia
Terapia – o companie SUN PHARMA, este cel mai mare producător de medicamente specialități, generice și produse OTC din România. Din luna martie 2015, a devenit parte a Sun Pharma, o organizație bazată pe cercetare și dezvoltare care reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovative, generice si OTC ce sunt distribuite în peste 100 de țări, prin implicarea a mai mult de 32.000 de angajați la nivel global.