Connect with us

Actualitate

Vacanță în siguranță la Vara de 10

Published

on

Comunicat de presă

În perioada 03 – 14 iulie a.c, la Școala Gimnazială nr. 10 din Bacău sunt desfășurate activități de tip școala de vară cu titlul „O vară de 10!”.
Astfel, astăzi 7 iulie a.c., polițiștii de prevenire din cadrul I.P.J. Bacău, alături de colegii lor de la Serviciul Rutier și Biroul Rutier, Biroul Siguranță Școlară, Biroul Pentru Protecția Animalelor și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, împreună cu reprezentanți ai Grupării Mobile de Jandarmi „Alexandru Cel Bun” Bacău și specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău au fost prezenți în mijlocul copiilor purtând discuții despre cum să fie mereu în siguranță și despre cum să nu fie implicați în calitate de victimă sau de autor în diferite categorii de infracțiuni.
Cei peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani au adresat poliţiştilor și jandarmilor întrebări despre activitatea pe care aceștia o desfăşoară şi modalitatea în care sunt prinşi infractorii.
Ulterior, copiii au fost împărţiţi pe laboratoare astfel încât fiecare echipă să poată vedea materialele pregătite special de poliţişti, jandarmi, specialiștii antidrog și antitrafic de persoane pentru ei, dar nu înainte de a urmări o demostrație de dresaj din partea unuia dintre ajutoarelor de nadejde ale jandarmilor, un câine din rasa ciobănesc german, specializat în patrulare, intervenție și prelucrare urme.
Poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au prezentat echipamentele speciale pe care le deţin, le folosesc în acţiuni şi modalitatea de funcţionare a acestora.
Poliţiştii Biroului Rutier au transmis mesaje cu caracter preventiv privind traversarea corectă şi respectarea semnelor de circulaţie, unde, cum şi de la ce vârstă pot merge cu bicicleta și trotineta, semnificaţia indicatoarelor rutiere etc.
Reprezentantul Biroului pentru Protecția Animalelor le-a prezentat copiilor aspecte legate de protejarea și bunăstarea prietenilor necuvântători, dar și autospeciala din dotare.
Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și Biroul de Siguranță Școlară a prezentat participanților teme privind prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, siguranţa pe internet, măsuri de prevenire a tâlhăriilor și furturilor, dar și a disparițiilor de minori. Discuțiile interactive purtate de polițiști au vizat și aspecte privind violența, modul de sancționare a acesteia și identificarea celor mai eficiente măsuri pentru adoptarea unui comportament non-conflictual și evitarea agresiunilor de orice fel.
De asemenea, specialiștii antidrog au pregătit diferite ateliere pentru copii, precum „ABC-ul emoțiilor”, „Traseul cu obstacole” și ”Comoara din insula”, în care copiii au învățat cât de importantă este comunicarea pentru a face alegeri sănătoase, scopul atelierelor fiind dezvoltarea de abilități de viață sănătoase, pentru o dezvoltare armonioasă.
Copiii au primit recomandări esențiale și din partea Agenței Naționale Împotriva Traficului de Persoane, despre cum să stea departe de trafic și exploatare. Au aflat care sunt formele traficului de persoane, dar și modalitățile prin care pot fi abordați pe stradă și în mediul online de persoane rău intenționate.
În următoarea perioadă, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I., vor fi prezenți în mijlocul copiilor, în cadrul școlilor de vară, a taberelor școlare sau în diverse locuri publice pentru o vacanță în siguranță.


                                         

Actualitate

Elevii din județul Bacău au intrat în vacanță

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Reparații pe podul de la Șerbănești

Published

on

Începând de luni, 26 februarie, au loc lucrări de întreținere pentru punerea în siguranță a traficului rutier pe Podul Șerbănești.

Circulația rutieră va fi restricționată temporar pe Podul Șerbănești din municipiul Bacău, în perioada 26.02.2024- 29.03.2024, ca urmare a acestor intervenții.

Lucrările se vor desfășura doar pe un sens de mers (2 benzi de circulație), urmând ca pe timpul execuției acestora traficul rutier în zonă să fie dirijat conform legislației și normelor legale în vigoare.

Se vor executa lucrări de primă urgență: frezare, asfaltare, înlocuirea rosturilor de dilatație, geigere, sablarea și vopsirea părților metalice.

Șoferii sunt rugați să circule cu prudență.

Comunicat de presă

Continue Reading

Actualitate

Tăieri ilegale de arbori depistate de jandarmii băcăuani

Published

on

Comunicat de presă

Doi bărbați care tăiau în mod ilegal arbori din aria protejată a râului Siret în apropierea satului Orbeni au fost prinși de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Stefan Cel Mare ” Bacău.

Intervenția jandarmilor a avut loc ieri după-amiază, la sesizarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate printr-un apel 112, care i-a direcționat în aria protejată a râului Siret în apropierea satului Orbeni, unde au fost depistați doi bărbați care au tăiat mai mulți arbori de esență plop, de mari dimensiuni, încarcați în două remorci și pe care intenționau să le transporte la domiciliu.

Bărbatii au recunoscut doborârea a 10 arbori cu diametrele între 35 şi 60 de cm, după care au indicat zona cioatelor rămase la locul tăierii.
În urma constatării făcute în colaborare cu specialiști din cadrul Direcției Silvice Bacău, jandarmii le-au întocmit bărbaților actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de” tăiere de material lemnos din aria protejată”, precum și pentru „furtul de material lemnos din aria protejată „, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Silvic.
Actele procedurale întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale, iar cantitatea de aproximativ 6,6 metri cubi de lemn esență plop a fost ridicată în vederea confiscării.

Pentru a descuraja astfel de fapte, jandarmii vor intensifica acţiunile de prevenire şi combatere a delictelor silvice în perioada următoare.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau