Connect with us

Actualitate

Vacanță în siguranță la Vara de 10

Published

on

Comunicat de presă

În perioada 03 – 14 iulie a.c, la Școala Gimnazială nr. 10 din Bacău sunt desfășurate activități de tip școala de vară cu titlul „O vară de 10!”.
Astfel, astăzi 7 iulie a.c., polițiștii de prevenire din cadrul I.P.J. Bacău, alături de colegii lor de la Serviciul Rutier și Biroul Rutier, Biroul Siguranță Școlară, Biroul Pentru Protecția Animalelor și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, împreună cu reprezentanți ai Grupării Mobile de Jandarmi „Alexandru Cel Bun” Bacău și specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău au fost prezenți în mijlocul copiilor purtând discuții despre cum să fie mereu în siguranță și despre cum să nu fie implicați în calitate de victimă sau de autor în diferite categorii de infracțiuni.
Cei peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani au adresat poliţiştilor și jandarmilor întrebări despre activitatea pe care aceștia o desfăşoară şi modalitatea în care sunt prinşi infractorii.
Ulterior, copiii au fost împărţiţi pe laboratoare astfel încât fiecare echipă să poată vedea materialele pregătite special de poliţişti, jandarmi, specialiștii antidrog și antitrafic de persoane pentru ei, dar nu înainte de a urmări o demostrație de dresaj din partea unuia dintre ajutoarelor de nadejde ale jandarmilor, un câine din rasa ciobănesc german, specializat în patrulare, intervenție și prelucrare urme.
Poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au prezentat echipamentele speciale pe care le deţin, le folosesc în acţiuni şi modalitatea de funcţionare a acestora.
Poliţiştii Biroului Rutier au transmis mesaje cu caracter preventiv privind traversarea corectă şi respectarea semnelor de circulaţie, unde, cum şi de la ce vârstă pot merge cu bicicleta și trotineta, semnificaţia indicatoarelor rutiere etc.
Reprezentantul Biroului pentru Protecția Animalelor le-a prezentat copiilor aspecte legate de protejarea și bunăstarea prietenilor necuvântători, dar și autospeciala din dotare.
Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și Biroul de Siguranță Școlară a prezentat participanților teme privind prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, siguranţa pe internet, măsuri de prevenire a tâlhăriilor și furturilor, dar și a disparițiilor de minori. Discuțiile interactive purtate de polițiști au vizat și aspecte privind violența, modul de sancționare a acesteia și identificarea celor mai eficiente măsuri pentru adoptarea unui comportament non-conflictual și evitarea agresiunilor de orice fel.
De asemenea, specialiștii antidrog au pregătit diferite ateliere pentru copii, precum „ABC-ul emoțiilor”, „Traseul cu obstacole” și ”Comoara din insula”, în care copiii au învățat cât de importantă este comunicarea pentru a face alegeri sănătoase, scopul atelierelor fiind dezvoltarea de abilități de viață sănătoase, pentru o dezvoltare armonioasă.
Copiii au primit recomandări esențiale și din partea Agenței Naționale Împotriva Traficului de Persoane, despre cum să stea departe de trafic și exploatare. Au aflat care sunt formele traficului de persoane, dar și modalitățile prin care pot fi abordați pe stradă și în mediul online de persoane rău intenționate.
În următoarea perioadă, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I., vor fi prezenți în mijlocul copiilor, în cadrul școlilor de vară, a taberelor școlare sau în diverse locuri publice pentru o vacanță în siguranță.


                                         

Actualitate

Se modifică vârsta de pensionare

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Strada Gării închisă temporar, două stații de autobuz mutate provizoriu

Published

on

Comunicat de presă- Primăria Bacău anunță că, lucrările avansează în zona Gării și urmează construirea sensului
giratoriu. Din aceste motive, autobuzele nu vor mai putea întoarce în
fața Gării.

În acest sens, vă comunicăm că începând de vineri, 29.09.2023, ora 08:30
până pe data de 10.10.2023, ora 06:00, circulaţia rutieră pe strada
Gării va fi închisă temporar, de Ia intersecţia str. Gării cu str.
Maramureș, (vamă) până Ia podul peste pasajul subteran Oituz – Gen.
Ștefan Gușe, potrivit avizului InspectoratuIui General aI Poliţiei
Române – Poliţia Mun. Bacău -Biroul Rutier.

Se mai dispune:

– închiderea bretelei de acces de la sensul giratoriu al Pasajului
subteran, intersecția cu Str Oituz spre Str. Gării.

-închiderea sensului de mers spre gară a străzii Bogdan Voievod.

Stațiile de autobuz de la gară și Massaro se vor reloca într-o singură
stație, lângă Lidl, unde este prevăzută o alveolă.(foto) AUTOBUZELE vor
întoarce în noul sens giratoriu de lângă Vamă.❗

Se va reface de la zero si în întregime Str. Gării. Acum se lucrează pe
benzile dinspre Piațeta Gării, după care urmează benzile dinspre gară și
sensul giratoriu din fața stației de autobuz.

Poarta de intrare în oraș a traficului feroviar va căpăta un aspect
modern și curat. Primăria Bacău își cere scuze pentru disconfortul creat.

Continue Reading

Actualitate

Piața plină de legume

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau