Connect with us

Actualitate

Copiii, fascinați de câinele jandarm DACA

Published

on

Comunicat de presă

Aventură neobișnuită pentru zeci de copii de la Grădiniță cu Program Prelungit ” Letea”, care au petrecut câteva ore în compania jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.

Cei peste 80 de prichindei au fost curioși să afle tot ce reprezintă meseria de jandarm.

Micuții au vizitat Sala Tradițiilor, punct muzeistic care înglobează istoria Jandarmeriei Române pe meleaguri băcăuane.

Copiii au urmărit cu mare atenție exercițiul demonstrativ cu tema ,,Acțiunea subunității de intervenție antiteroristă în cazul unui atac armat”, desfășurat de luptătorii Detașamentului de Intervenţie Antiteroristă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Potrivit scenariului, jandarmii au intervenit pentru capturarea/neutralizarea suspecților după urmărirea și interceptarea acestora în trafic.

Fiecare copil a testat echipamentul din dotarea jandarmilor și a folosit semnalele luminoase și acustice ale autospecialelor noastre.

Punctul culminant a fost exercițiul desfășurat de câinele – jandarm DACA, care a prezentat diverse modalități de intervenție pentru reţinerea unui potenţial infractor și a executat, disciplinat, comenzile de dresaj ale partenerului său, plutonier adjutant Rafailă Gheorghe, care de peste 20 de ani se ocupă de câinii de serviciu ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Patrupedul jandarmilor, DACA, a atras toată atenția, copiii i-au admirat demonstrațiile cu emoții și zâmbete.

Demonstratiile pregătite pentru cei mici au avut și rol educativ, astfel activitatea a oferit copiilor oportunitatea de a-și forma o gândire flexibilă, orientată spre umanitate, responsabilitate și schimbare pozitivă. Jandarmii le-au explicat micuților că în faţa unui câine dresat, răufăcătorii nu au nicio şansă de scăpare.

Cel mai așteptat moment a fost cel în care cei mici au mângâiat-o pe DACA şi au făcut poze.

Deloc surprinzător, după exerciţiu, mai ales vizitatorii băieţi au decis că se vor face jandarmi, atunci când vârsta le va permite.

Vizita copiilor în echipa jandarmilor s-a desfășurat cu multă distracție, zâmbete și voie bună.

Actualitate

ZiuaPorților Deschise la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Published

on


Comunicat de presă

La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în data de 17 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, în Aula din corpul „D”, va avea loc evenimentul „Ziua Porţilor Deschise”, ediția a XVII-a.
Elevii invitați, împreună cu profesorii de la liceele din Bacău, vor avea posibilitatea de a interacţiona cu studenţii şi cadrele didactice universitare, să cunoască cele două campusuri, amfiteatrele, sălile de laborator şi seminar, baza sportivă, căminele şi restaurantul, postul de radio studenţesc UNSR Bacău, precum şi postul TV al Universității.
De asemenea, cu acest prilej participanții vor primi informații utile referitoare la oferta educațională a Universității, prin reprezentanții celor 5 facultăți în scopul unei mai bune orientări școlare și profesionale. Liga studențească va prezenta activitățile pe care organizația le implementează prin intermediul studenților voluntari.
Acţiunea se încadrează într-un proiect mai amplu, luna aprilie fiind declarată Luna Porţilor Deschise la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, când grupuri de elevi şi profesori, atât din Bacău, cât şi din celelalte judeţe apropiate, vor avea ocazia să viziteze Universitatea şi să cunoască mediul academic băcăuan.

Continue Reading

Actualitate

Intervenție pentru salvarea unei persoane căzute în fântână

Published

on


 
În cursul zilei de ieri, 09 aprilie a.c., Garda de Intervenție a Detașamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină în comuna Traian, sat Zăpodia, pentru salvarea unei persoane dintr-o fântână de aproximativ 10 m adâncime.

La locul indicat s-a deplasat de urgență o autospecială de stingere, o descarcerare, încadrate cu opt pompieri militari și o ambulanță SAJ.

În urma recunoașterii, s-a constatat că este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de 66 de ani, conștientă, căzută într-o fântână de aproximativ 10 m adâncime, cu un diametru al tuburilor de aproximativ 50 cm.

În scurt timp, a fost constituit dispozitiv de salvare, astfel, cu ajutorul accesoriilor de alpinism și a trepiedului din dotarea autospecialei de descarcerare, alpinistul din echipaj a coborât în fântână, acolo unde a procedat pentru evaluarea primară a victimei, dar și pentru montarea echipamentului de extracție.

Datorită diametrului foarte mic al tuburilor fântânii, accesul către victimă s-a realizat cu dificultate, însă, din fericire, s-a reușit extragerea acesteia în siguranță, în aproximativ 30 de minute de la momentul sosirii forțelor.

Ulterior, victima a fost predată conștientă echipajului SAJ, aceasta refuzând transportul la unitatea spitalicească.

Sursa-ISU Bacău

Continue Reading

Actualitate

Un echipaj de jandarmi care se afla într-o misiune, a intervenit în urma unui accident petrecut pe strada Constantin Enea.

Published

on

Comunicat de presă

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, care se afla într-o misiune de menținere a ordinii publice pe raza municipiului Bacău, a intervenit în urma unui eveniment rutier petrecut pe strada Constantin Enea.

Jandarmii băcăuani au oprit imediat autovehiculul de serviciu și au acționat în sprijinul persoanelor din cele patru autoturisme implicate în evenimentul rutier, pentru a se asigura că sunt în siguranță, totodată fiind alertate și echipajele de poliție.
De asemenea, jandarmii s-au asigurat că nu există scurgeri de combustibil și au scos borna bateriei de la un autoturism implicat în accident, pentru a preveni izbucnirea unui incendiu. Ulterior, jandarmii au discutat cu conducătorii auto din mașinile avariate pentru a-i calma, până la sosirea echipajelor de poliție rutieră.
Având în vedere faptul că persoanele nu au dorit îngrijiri medicale, nu s-a impus prezența unor ambulanțe pentru acordarea asistenței medicale.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau