Connect with us

Actualitate

Traficant de droguri, prins în flagrant delict

Published

on

Comunicat de presă

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională, în două cauze penale, a 3 persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată, trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de risc, pentru consum propriu fără drept.

În prima cauză, unul dintre cercetați a fost prins în flagrant delict, în municipiul Bacău, în timp ce ar fi comercializat peste 40 de grame de rezină de canabis (drog de risc).

Astfel, în urma percheziției domiciliare efectuate, din locuința acestuia au fost descoperite și ridicate alte 200 de grame de rezină de canabis, obiecte purtătoare de urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Cu privire la celilalți doi bărbați, cercetați într-o altă cauză penală, s-a reținut că, în mod repetat, ar fi deținut și vândut droguri de risc (canabis), către consumatori din municipiul Bacău și localitățile limitrofe.

De asemenea, în sarcina unuia dintre ei s-a reținut și faptul că, ar fi deținut, în vederea comercializării, și droguri de mare risc, sub formă de substanță cristalină (4-CMC).

De asemenea, în urma perchezițiilor efectuate au fost descoperite și ridicate diferite cantități de canabis și substanță cristalină, 77 de punguțe de tip ziplock, grindere, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

La datele de 27 și 28 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus, în două cauze penale, reținerea, pentru 24 de ore, a două dintre persoane și măsura controlului judiciar față de cea de-a treia.

La data de 28 martie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău a dispus arestarea preventivă a celor două persoane reținute, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Actualitate

Târg de îmbrăcăminte și încălțăminte în Bacău

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Polițiștii Serviciului Rutier Bacău desfășoară în această perioadă activități de informare a conducătorilor auto cu privire la modificările legislative privind procedura restituirii permisului de conducere.

Published

on

   La data de 17 iulie a.c., polițiștii rutieri au acționat în trafic, pe DN 2-E 85, unde le-au fost aduse la cunoștință conducătorilor auto modificările legislative în materie penală și contravențională.

   Conform noilor modificări legislative, începând din 15 iulie 2024, în cazul retragerii permisului de conducere, ca urmare a refuzului sau a imposibilității persoanei de a se supune testării în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive ori a concentrației de alcool în aerul expirat, documentul se restituie titularului în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive sau a alcoolului în sânge, ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.

   Permisul de conducere reținut ca urmare a săvârșirii de către titular a infracțiunii prevăzute la art. 336, alin. 2, din Codul penal, -conducerea sub influența unor substanțe psihoactive, în urma testării conducătorului auto cu un mijloc tehnic certificat care a indicat prezența în organism a unor substanțe psihoactive, se restituie titularului în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.

  În cazul retragerii/reținerii permisului de conducere pentru situaţiile amintite, polițiștii rutieri vor întocmi procese-verbale în care vor consemna opțiunea conducătorului auto cu privire la modul în care i se vor comunica informațiile conținând rezultatul analizei probelor biologice (e-mail sau telefonic, cu indicarea acestora), precum și opțiunea privind restituirea permisului de conducere, respectiv de la serviciul rutier pe raza căruia a fost dispusă măsura, orice alt serviciu rutier indicat de conducătorul auto sau, după împlinirea termenului de 72 de ore, prin poștă, la o adresă de corespondență indicată de acesta.

  Termenul de 72 de ore curge de la ora finalizării procedurii de prelevare a probelor biologice.

   Orice persoană testată cu un mijloc tehnic certificat, care nu are obligația de a se supune recoltării mostrelor biologice, poate solicita polițistului rutier să i se recolteze mostre biologice, în cadrul instituțiilor medicale competente, în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge.

Aceste măsuri au rolul de a contribui la creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și la necesitatea asigurării unui echilibru just între scopul legislației rutiere de a proteja viața, integritatea și sănătatea persoanelor care participă la traficul rutier și celeritatea clarificării situațiilor conducătorilor auto cu privire la care există suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive, generate de rezultatul

Comunicat de presă IPJ Bacău
Continue Reading

Actualitate

Se bucură de vacanță

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau