Connect with us

Actualitate

Traficant de droguri, prins în flagrant delict

Published

on

Comunicat de presă

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională, în două cauze penale, a 3 persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată, trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de risc, pentru consum propriu fără drept.

În prima cauză, unul dintre cercetați a fost prins în flagrant delict, în municipiul Bacău, în timp ce ar fi comercializat peste 40 de grame de rezină de canabis (drog de risc).

Astfel, în urma percheziției domiciliare efectuate, din locuința acestuia au fost descoperite și ridicate alte 200 de grame de rezină de canabis, obiecte purtătoare de urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Cu privire la celilalți doi bărbați, cercetați într-o altă cauză penală, s-a reținut că, în mod repetat, ar fi deținut și vândut droguri de risc (canabis), către consumatori din municipiul Bacău și localitățile limitrofe.

De asemenea, în sarcina unuia dintre ei s-a reținut și faptul că, ar fi deținut, în vederea comercializării, și droguri de mare risc, sub formă de substanță cristalină (4-CMC).

De asemenea, în urma perchezițiilor efectuate au fost descoperite și ridicate diferite cantități de canabis și substanță cristalină, 77 de punguțe de tip ziplock, grindere, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

La datele de 27 și 28 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus, în două cauze penale, reținerea, pentru 24 de ore, a două dintre persoane și măsura controlului judiciar față de cea de-a treia.

La data de 28 martie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău a dispus arestarea preventivă a celor două persoane reținute, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Actualitate

ZiuaPorților Deschise la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Published

on


Comunicat de presă

La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în data de 17 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, în Aula din corpul „D”, va avea loc evenimentul „Ziua Porţilor Deschise”, ediția a XVII-a.
Elevii invitați, împreună cu profesorii de la liceele din Bacău, vor avea posibilitatea de a interacţiona cu studenţii şi cadrele didactice universitare, să cunoască cele două campusuri, amfiteatrele, sălile de laborator şi seminar, baza sportivă, căminele şi restaurantul, postul de radio studenţesc UNSR Bacău, precum şi postul TV al Universității.
De asemenea, cu acest prilej participanții vor primi informații utile referitoare la oferta educațională a Universității, prin reprezentanții celor 5 facultăți în scopul unei mai bune orientări școlare și profesionale. Liga studențească va prezenta activitățile pe care organizația le implementează prin intermediul studenților voluntari.
Acţiunea se încadrează într-un proiect mai amplu, luna aprilie fiind declarată Luna Porţilor Deschise la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, când grupuri de elevi şi profesori, atât din Bacău, cât şi din celelalte judeţe apropiate, vor avea ocazia să viziteze Universitatea şi să cunoască mediul academic băcăuan.

Continue Reading

Actualitate

Intervenție pentru salvarea unei persoane căzute în fântână

Published

on


 
În cursul zilei de ieri, 09 aprilie a.c., Garda de Intervenție a Detașamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină în comuna Traian, sat Zăpodia, pentru salvarea unei persoane dintr-o fântână de aproximativ 10 m adâncime.

La locul indicat s-a deplasat de urgență o autospecială de stingere, o descarcerare, încadrate cu opt pompieri militari și o ambulanță SAJ.

În urma recunoașterii, s-a constatat că este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de 66 de ani, conștientă, căzută într-o fântână de aproximativ 10 m adâncime, cu un diametru al tuburilor de aproximativ 50 cm.

În scurt timp, a fost constituit dispozitiv de salvare, astfel, cu ajutorul accesoriilor de alpinism și a trepiedului din dotarea autospecialei de descarcerare, alpinistul din echipaj a coborât în fântână, acolo unde a procedat pentru evaluarea primară a victimei, dar și pentru montarea echipamentului de extracție.

Datorită diametrului foarte mic al tuburilor fântânii, accesul către victimă s-a realizat cu dificultate, însă, din fericire, s-a reușit extragerea acesteia în siguranță, în aproximativ 30 de minute de la momentul sosirii forțelor.

Ulterior, victima a fost predată conștientă echipajului SAJ, aceasta refuzând transportul la unitatea spitalicească.

Sursa-ISU Bacău

Continue Reading

Actualitate

Un echipaj de jandarmi care se afla într-o misiune, a intervenit în urma unui accident petrecut pe strada Constantin Enea.

Published

on

Comunicat de presă

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, care se afla într-o misiune de menținere a ordinii publice pe raza municipiului Bacău, a intervenit în urma unui eveniment rutier petrecut pe strada Constantin Enea.

Jandarmii băcăuani au oprit imediat autovehiculul de serviciu și au acționat în sprijinul persoanelor din cele patru autoturisme implicate în evenimentul rutier, pentru a se asigura că sunt în siguranță, totodată fiind alertate și echipajele de poliție.
De asemenea, jandarmii s-au asigurat că nu există scurgeri de combustibil și au scos borna bateriei de la un autoturism implicat în accident, pentru a preveni izbucnirea unui incendiu. Ulterior, jandarmii au discutat cu conducătorii auto din mașinile avariate pentru a-i calma, până la sosirea echipajelor de poliție rutieră.
Având în vedere faptul că persoanele nu au dorit îngrijiri medicale, nu s-a impus prezența unor ambulanțe pentru acordarea asistenței medicale.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau