Connect with us

Actualitate

,,Legea Anastasia” – în vigoare de astăzi! Recomandările polițiștilor

Published

on

Comunicat de presă

Legea nr. 213 din 2023 pentru modificarea Codului Penal a fost promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial. Modificarea legislativă adusă articolului 91 din Codul Penal prevede faptul că:
(3^1) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) și (3), dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau 336”.
Astfel, conducătorul auto aflat sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi condamnat la închisoare cu executare, acest lucru eliminând posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.
Polițiștii băcăuani au derulat o activitate de informare în municipiul Bacău pentru a atrage atenția conducătorilor auto cu privire la noile modificări legislative. Polițiștii au discutat cu șoferii despre implicațiile unor astfel de accidente, atât asupra victimelor, cât și a celor care se fac vinovați, despre riscurile și vulnerabilitățile la care se expun în momentul în care decid să conducă un autoturism, fiind sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
Acțiunile de informare pe această temă vor continua în perioada următoare, astfel încât mesajul să ajungă la cât mai mulți participanți la trafic. Polițiștii fac apel la cetățeni pentru a-i sprijini în acest demers, transmițând informația cunoscuților lor.
Pentru prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii recomandă:

  • Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere. Consumul de alcool scade capacitatea de a conduce autovehicule, reduce viteza de reacție, afectează pueterea de concentrare și vederea. Consumul de substanțe psihoactive induce o falsă încredere în propriile simțuri, conducătorul asumându-și irrational riscuri în trafic. Combinate, substanțele psihoactive și alcoolul sporesc semnificativ riscul implicării într-un accident rutier.
  • Dacă ați consumat alcool, luați un taxi sau rugați pe cineva să vă ducă acasă!
  • Nu vă lăsați prietenii să conducă sub influența alcoolului sau să consume droguri!
  • Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, se află sub influența alcoolului sau a drogurilor!

Actualitate

Prețul carburanților crește de la o zi la alta

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Festivalul Luminii în Bacău

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Elevii de nota 10, recompensați de Ministerul Educației

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau