Connect with us

Actualitate

,,Legea Anastasia” – în vigoare de astăzi! Recomandările polițiștilor

Published

on

Comunicat de presă

Legea nr. 213 din 2023 pentru modificarea Codului Penal a fost promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial. Modificarea legislativă adusă articolului 91 din Codul Penal prevede faptul că:
(3^1) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) și (3), dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau 336”.
Astfel, conducătorul auto aflat sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi condamnat la închisoare cu executare, acest lucru eliminând posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.
Polițiștii băcăuani au derulat o activitate de informare în municipiul Bacău pentru a atrage atenția conducătorilor auto cu privire la noile modificări legislative. Polițiștii au discutat cu șoferii despre implicațiile unor astfel de accidente, atât asupra victimelor, cât și a celor care se fac vinovați, despre riscurile și vulnerabilitățile la care se expun în momentul în care decid să conducă un autoturism, fiind sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
Acțiunile de informare pe această temă vor continua în perioada următoare, astfel încât mesajul să ajungă la cât mai mulți participanți la trafic. Polițiștii fac apel la cetățeni pentru a-i sprijini în acest demers, transmițând informația cunoscuților lor.
Pentru prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii recomandă:

  • Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere. Consumul de alcool scade capacitatea de a conduce autovehicule, reduce viteza de reacție, afectează pueterea de concentrare și vederea. Consumul de substanțe psihoactive induce o falsă încredere în propriile simțuri, conducătorul asumându-și irrational riscuri în trafic. Combinate, substanțele psihoactive și alcoolul sporesc semnificativ riscul implicării într-un accident rutier.
  • Dacă ați consumat alcool, luați un taxi sau rugați pe cineva să vă ducă acasă!
  • Nu vă lăsați prietenii să conducă sub influența alcoolului sau să consume droguri!
  • Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, se află sub influența alcoolului sau a drogurilor!

Actualitate

Nicu Enea…la el acasă

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Percheziții domiciliare în Bacău și Vrancea, la vânzători de mașini second hand

Published

on

Comunicat de presă

În dimineața de 28 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, în județele Bacău și Vrancea, într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, ce are ca obiect infracțiunea de evaziune fiscală în formă continuată.

La data de 28 mai a.c., au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție, emise de Tribunalul Bacău, în județele Bacău și Vrancea, fiind vizate domiciliile a 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani.

În cadrul perchezițiilor efectuate, până în acest moment, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de probă și înscrisuri.

În cauză, vor fi puse în aplicare 4 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, în calitate de reprezentanți ai unei persoane juridice, persoanele cercetate ar fi omis evidențierea în actele contabile a achizițiilor intracomunitare de autoturisme second-hand de la parteneri din statele U.E. și a veniturilor încasate prin comercializarea acestora către diferite persoane fizice sau juridice din România, prin intermediul unor platforme de vânzări on-line, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat de peste 1.000.000 de lei, constând în T.V.A. și impozit pe venit nedeclarate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Continue Reading

Actualitate

Au început înscrierile la creșă și grădiniță

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau