Connect with us

Actualitate

Școală de vară la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Published

on


Comunicat de presă

În perioada 17-21 iulie 2023, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în colaborare cu Liga Studenţilor, organizează Şcoala de vară „Responsabilitate faţă de viitorul nostru”. Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului Cercetarea – din laboratoare către societate. Dezvoltarea capacităţii de cercetare a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău prin valorificarea apartenenţei la ecosistemul CDI din Regiunea Nord-Est (acronim: UBc-Lab-to-Life) şi urmăreşte să aducă împreună elevi de liceu, studenţi, cadre didactice universitare şi parteneri din mediul economic, social şi cultural regional, pentru a dezbate împreună problemele cu care se confruntă societatea actuală şi a propune unele soluţii inovatoare pentru abordarea acestora.
Printre atelierele care vor avea loc, Facultatea de Inginerie a propus: „Controlul pieselor din industria constructoare de mașini”, „Modelarea grafică și fabricare aditivă”, „Jocul riscului”, „Sisteme inteligente și securitate cibernetică”, „Realitatea virtuală”, „Sisteme moderne de monitorizare a mediului”, „Resurse regenerabile de energie”, „Împreună să păstrăm planeta verde. Stop risipei alimentare”. Facultatea de Litere va coordona un amplu atelier intitulat „Cum să creezi conţinut viral”. Facultatea de Ştiinţe, împreună cu Observatorul Astronomic „Victor Anestin” din Bacău, propune atelierele „Matematica, digitalizarea şi universul nostru”, „Biodiversitatea = natura, înapoi în viaţa noastră” şi „Dezvoltare prin joc. Inteligenţă şi creativitate”. Facultatea de Ştiinţe Economice va iniţia elevii în „Marketingul inovaţiei” şi le va arăta „Cum faci contabilitate în mod deștept în era digitalizării”. Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii propune activităţile „Implicaţiile explorării senzoriale în jocurile copilăriei” şi „Trăiește aventura și testează-ți adrenalina prin activități sportive”, iar Liga Studenţilor va coordona o serie de activităţi recreative.
Vor participa la activitățile desfășurate în cadrul școlii de vară un număr de 60 de elevi din Bacău, Onești, Moinești, Adjud, Sascut, Piatra Neamț, Vaslui, Tg. Ocna și Gura Humorului.

Actualitate

Simulare Județeană a examenului de Evaluare Națională 2024, proba la matematică

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Tânăr reținut de polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Bacău

Published

on

Comunicat de presă

         La data de 14 aprilie a.c., polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Bacău au fost sesizați, în jurul orei 23.00, de către impiegatul de serviciu, despre faptul că, pe Secția C.F Bacău-Gârleni a apărut un deranjament pe luminoschema instalației de dirijare a traficului feroviar.

          Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului, iar ca urmare a activităților operative desfășurate au fost identificate 3 cabluri de instalații CFR, secționate. De asemenea, în zonă a fost identificat un autoturism, iar la câtiva metri distanță, au fost identificate două persoane, ascunse în marginea unui pârău, respectiv doi tineri, de 18 și 20 de ani.

          În urma probatoriului administrat în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul infracțiunii de tentativă la furt calificat, tânărul de 18 ani a fost reținut și introdus în Arestul I.P,.J.Bacău.

Continue Reading

Actualitate

O femeie căzută pe un trotuar din Piața Centrală Bacău a fost ajutată de jandarmi până la sosirea ambulanței

Published

on

Comunicar de presă

O persoană căzută pe trotuarul din Piața Centrală din municipiul Bacău, ieri în jurul orei 14.00, le-a atras atenția jandarmilor băcăuani care se aflau într-o misiune de menținere a ordinii și siguranței publice.

Jandarmii au oprit imediat autovehiculul de serviciu și au acordat primul ajutor persoanei, aflată în stare de confuzie și care sângeara în zona feței, după care au supravegheat-o până la sosirea unei ambulanțe solicitate prin apel 112.

Femeia în vârstă de 57 de ani a fost preluată de echipajul medical venit în scurt timp, urmând să primească îngrijirile de specialitate necesare.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau