Connect with us

Actualitate

Mai mulți donatori de sânge

Published

on


Numărul donatorilor de sânge începe să revină la nivelul de dinainte de pandemie. In luna ianuarie, sute de persoane au mers la centrul de transfuzii pentru a dona sânge. O veste bună este aceea că in ultimul an a crescut numărul băcăuanilor care donează pentru prima dată sânge, iar apoi vin constant la centrul de transfuzii.

Deși datele recensământului arată că populația județului a scăzut, numărul persoanelor care aleg să salveze o viață donând sânge a crescut în ultima perioadă. La acest fapt contribuie și colectele mobile pe care le fac angajații centrului de transfuzii în județ, fie la alte spitale, fie chiar la unele societăți comerciale mai mari.

Nevoia de sânge este constantă, indiferent de grupa sanguină, însă niciodată stocul nu este zero, spun reprezentanții centrului de transfuzii.

In ultimele luni, centrul de transfuzii a trecut printr-o serie de lucrări de renovare, însă chiar și așa donatorii au putut dona sânge în condiții de siguranță.

In ultimul an, peste 7800 de persoane au donat sânge la centrul de transfuzii Bacău. Pot dona sânge persoanele cu vârstă cuprinsă între 18 si 60 de ani, cu o greutate de minimum 55 de kg și cu o stare bună de sănătate. Fiecare donator primește tichete de masă în format electronic care se încarcă cu suma de aproximativ 60 de lei.

Actualitate

Simulare Județeană a examenului de Evaluare Națională 2024, proba la matematică

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Tânăr reținut de polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Bacău

Published

on

Comunicat de presă

         La data de 14 aprilie a.c., polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Bacău au fost sesizați, în jurul orei 23.00, de către impiegatul de serviciu, despre faptul că, pe Secția C.F Bacău-Gârleni a apărut un deranjament pe luminoschema instalației de dirijare a traficului feroviar.

          Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului, iar ca urmare a activităților operative desfășurate au fost identificate 3 cabluri de instalații CFR, secționate. De asemenea, în zonă a fost identificat un autoturism, iar la câtiva metri distanță, au fost identificate două persoane, ascunse în marginea unui pârău, respectiv doi tineri, de 18 și 20 de ani.

          În urma probatoriului administrat în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul infracțiunii de tentativă la furt calificat, tânărul de 18 ani a fost reținut și introdus în Arestul I.P,.J.Bacău.

Continue Reading

Actualitate

O femeie căzută pe un trotuar din Piața Centrală Bacău a fost ajutată de jandarmi până la sosirea ambulanței

Published

on

Comunicar de presă

O persoană căzută pe trotuarul din Piața Centrală din municipiul Bacău, ieri în jurul orei 14.00, le-a atras atenția jandarmilor băcăuani care se aflau într-o misiune de menținere a ordinii și siguranței publice.

Jandarmii au oprit imediat autovehiculul de serviciu și au acordat primul ajutor persoanei, aflată în stare de confuzie și care sângeara în zona feței, după care au supravegheat-o până la sosirea unei ambulanțe solicitate prin apel 112.

Femeia în vârstă de 57 de ani a fost preluată de echipajul medical venit în scurt timp, urmând să primească îngrijirile de specialitate necesare.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau