Connect with us

Actualitate

Mai mulți donatori de sânge

Published

on


Numărul donatorilor de sânge începe să revină la nivelul de dinainte de pandemie. In luna ianuarie, sute de persoane au mers la centrul de transfuzii pentru a dona sânge. O veste bună este aceea că in ultimul an a crescut numărul băcăuanilor care donează pentru prima dată sânge, iar apoi vin constant la centrul de transfuzii.

Deși datele recensământului arată că populația județului a scăzut, numărul persoanelor care aleg să salveze o viață donând sânge a crescut în ultima perioadă. La acest fapt contribuie și colectele mobile pe care le fac angajații centrului de transfuzii în județ, fie la alte spitale, fie chiar la unele societăți comerciale mai mari.

Nevoia de sânge este constantă, indiferent de grupa sanguină, însă niciodată stocul nu este zero, spun reprezentanții centrului de transfuzii.

In ultimele luni, centrul de transfuzii a trecut printr-o serie de lucrări de renovare, însă chiar și așa donatorii au putut dona sânge în condiții de siguranță.

In ultimul an, peste 7800 de persoane au donat sânge la centrul de transfuzii Bacău. Pot dona sânge persoanele cu vârstă cuprinsă între 18 si 60 de ani, cu o greutate de minimum 55 de kg și cu o stare bună de sănătate. Fiecare donator primește tichete de masă în format electronic care se încarcă cu suma de aproximativ 60 de lei.

Actualitate

Târg de îmbrăcăminte și încălțăminte în Bacău

Published

on

Continue Reading

Actualitate

3,5% din impozitul plătit la Stat, poate fi redirecționat către ONG-uri

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Polițist Băcăuan, medaliat cu bronz la Campionatul Național de Judo Seniori al M.A.I.

Published

on

          Agentul principal de poliție, Alban Dragoș-Gabriel, încadrat la I.P.J.Bacău în anul 2018, practică disciplina sportivă judo și concurează în diferite competiții sportive de profil.  

Colegul nostru a obținut medalia de bronz, în acest an, la Campionatul Național de Judo Seniori al Ministerului Afacerilor Interne, organizat în perioada 13-17 martie, în localitatea Călimănești, județul Vâlcea. Același rezultat foarte bun l-a avut și în anul precedent, pasiunea pentru sport fiind demonstrată an de an.

În anul 2021, polițistul Alban Dragoș-Gabriel a fost declarat campion național.

Fiind o persoană determinată, ambițioasă și perseverentă, Dragoș continuă pregătirea intensă pentru această disciplină sportivă, urmând a participa la Cupa Mondială de Judo din Canada.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau