Actualitate
Prinși cu substanțe interzise de doi jandarmi aflați în timpul liber

Ieri seară, în jurul orei 22.00, doi jandarmi aflați în timpul liber în zona pasajului Oituz din municipiul Bacău i-au surprins pe doi tineri în timp ce preparau o țigaretă cu aspect atipic și care, la vederea acestora, au devenit agitați și au început să fugă.
În câteva minute, jandarmii au reușit să-i prindă și au solicitat sprijinul unui echipaj de jandarmerie, care în urma percheziției corporale efectuate au găsit asupra acestora un plic ce conținea un praf alb, dar și o tigaretă confectionată artizanal tip ” joint”, care emana un miros înțepător, susceptibile a face parte din categoria substanțelor cu efecte psihoactive, interzise de lege.
Jandarmii au ridicat în vederea confiscării plicul cu parful alb și tigareta, pe care le-au înaintat pentru continuarea cercetărilor către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu actele de constatare întocmite.
Ținem să le reamintim și de această dată tuturor cetățenilor faptul că, în conformitate cu prevederile legii 143/ 2000, Articolul 4, „Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, CUMPĂRAREA sau DEȚINEREA de droguri PENTRU CONSUM PROPRIU, fără drept” , este INFRACȚIUNE.
Comunicat de presă


Actualitate
Cei 5 tineri din Dărmănești care au agresat un copil de 12 ani, au fost reținuți de polițiști

Comunicat de presă
Polițiștii au continuat cercetările în cazul celor 5 minori, bănuiți de comiterea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.
În urma probatoriului administrat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a celor în cauză, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Bacău.
Pentru a fi feriți de probleme, polițiștii le recomandă tinerilor:
- fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii – evitaţi compania persoanelor violente, delincvente şi conflictuale.
- analizaţi riscurile la care vă expuneţi, înainte de a da curs îndemnurilor unor persoane care nu vă vor întotdeauna binele.
- învăţaţi să spuneţi „nu” atunci când consideraţi că este cazul – trebuie să aveţi tăria să vă susţineţi părerile.
- respingeţi propunerile de a participa la anumite „distracţii”: consum de alcool, de droguri, jocuri de noroc, distrugeri, violenţe verbale şi fizice.
- nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă – apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinţi, profesori, poliţişti.
- pe rețelele de socializare, împrieteniți-vă doar cu persoane pe care le cunoașteți, iar dacă vă simțiți în pericol, cereți sprijinul apropiaților.