Connect with us

Actualitate

Restricții apă Fântânele

Published

on

Ca urmare a fenomenului de secetă accentuată din ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere a consumului de apă potabilă la nivelul sistemelor operate de SC CRAB SA, ce au condus la epuizarea stocurilor de apă potabilă din rezervoarele de înmagazinare.

În această situaţie se află şi satul Fântanele, comuna Hemeiuş, motiv pentru care, începând cu data de 22.07.2022 şi până la remedierea situaţiei, pentru a permite refacerea rezervei de apă înmagazinată în bazinul de retenţie V=100 mc, ne aflăm în neplăcuta situație de a restricționa temporar accesul la apă, respectiv de a furniza apă potabilă după urmatorul program:

În zilele pare

  • în intervalul orar 05.00 – 22.00, programul de furnizare al apei potabile va fi unul normal pentru consumatorii din partea de sus a satului Fântanele, inclusiv str. Privighetorii, iar pentru consumatorii din partea de jos a satului Fântanele, inclusiv str. Tineretului furnizarea apei potabile va fi sistata;
  • în intervalul orar 22:00 – 05:00 furnizarea apei potabile va fi sistată pentu toţi consumatorii satului Fântanele, în vederea refacerii stocului de apă;

În zilele impare

  • în intervalul orar 05.00 – 22.00, programul de furnizare al apei potabile va fi unul normal pentru consumatorii din partea de jos a satului Fântanele, inclusiv str. Tineretului, iar pentru consumatorii din partea de sus a satului Fântanele, inclusiv str. Privighetorii furnizarea apei potabile va fi sistata;
  • în intervalul orar 22:00 – 05:00 furnizarea apei potabile va fi sistată pentru toti consumatorii satului Fântanele, în vederea refacerii stocului de apă.

S.C. CRAB S.A. reaminteşte utilizatorilor satului Fântanele, comuna Hemeiuş, că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer, pe timp de vară, duce la o crestere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemului de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăţi în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervor care să permită pomparea în regim normal, aspect ce ne obligă să aplicăm restricţii în furnizarea apei potabile.

Actualitate

Simulare Județeană a examenului de Evaluare Națională 2024, proba la matematică

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Tânăr reținut de polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Bacău

Published

on

Comunicat de presă

         La data de 14 aprilie a.c., polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Bacău au fost sesizați, în jurul orei 23.00, de către impiegatul de serviciu, despre faptul că, pe Secția C.F Bacău-Gârleni a apărut un deranjament pe luminoschema instalației de dirijare a traficului feroviar.

          Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului, iar ca urmare a activităților operative desfășurate au fost identificate 3 cabluri de instalații CFR, secționate. De asemenea, în zonă a fost identificat un autoturism, iar la câtiva metri distanță, au fost identificate două persoane, ascunse în marginea unui pârău, respectiv doi tineri, de 18 și 20 de ani.

          În urma probatoriului administrat în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul infracțiunii de tentativă la furt calificat, tânărul de 18 ani a fost reținut și introdus în Arestul I.P,.J.Bacău.

Continue Reading

Actualitate

O femeie căzută pe un trotuar din Piața Centrală Bacău a fost ajutată de jandarmi până la sosirea ambulanței

Published

on

Comunicar de presă

O persoană căzută pe trotuarul din Piața Centrală din municipiul Bacău, ieri în jurul orei 14.00, le-a atras atenția jandarmilor băcăuani care se aflau într-o misiune de menținere a ordinii și siguranței publice.

Jandarmii au oprit imediat autovehiculul de serviciu și au acordat primul ajutor persoanei, aflată în stare de confuzie și care sângeara în zona feței, după care au supravegheat-o până la sosirea unei ambulanțe solicitate prin apel 112.

Femeia în vârstă de 57 de ani a fost preluată de echipajul medical venit în scurt timp, urmând să primească îngrijirile de specialitate necesare.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau