Connect with us

Actualitate

Vremea se încălzește ușor

Published

on


Se încălzește vremea. După ce am avut parte de câteva zile geroase si nopți cu ger extrem, valorile termice diurne vor fi în creștere în această săptămână și din nou după
data de 22 februarie. Mediile maximelor vor fi apropiate de norme în mare parte a regiunii Moldovei și vor fi de 4,5 grade, iar spre sfârșitul săptămânii vor ajunge la
9…10 grade. In plus, vor urma si intensificări ale vântului. Astfel că in perioada 14 februarie, ora 08 – 15 februarie, ora 02, este emis de meteorologi un cod galben. În cea mai mare parte a Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse 70…75 km/h. În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vor fi rafale de peste 90…100 km/h, determinând temporar transport de zăpadă.

Pentru sfârșitul de săptămână, meteorologii spun ca vor fi șanse de precipitații pe spații extinse.

Până în jurul datei de 21 februarie, valorile de temperatura vor scădea ușor spre 6 grade,
dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 10 grade. Minimele termice vor avea variații în prima săptămână și vor fi negative în mare parte din interval, dar apropiate în general de normele perioadei.

Actualitate

Simulare Bac 2024, proba la română

Published

on

Continue Reading

Actualitate

În „ vizită” la jandarmii băcăuani

Published

on

Comunicat de presă

În „vizită” la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, așa s-a numit evenimentul dedicat copiilor din Comănești.

Cei 50 de copii au avut parte de multe activități: ateliere interactive, standuri expoziționale cu autospecialele, materialele și tehnica din dotare, iar jandarmii le-au vorbit despre cât este de important să se comporte civilizat, să fie prudenți în alegerile pe care le fac, atenți la grupul de prieteni și să ceară ajutorul unui adult atunci când se confruntă cu probleme pe care nu știu cum să le gestioneze singuri.
Fiecare participant a primit câte o legitimație de acces ,,Jandarm pentru o zi”, care le-a ,,permis” să viziteze biserica jandarmilor cu hramul ,,Sfânta Treime” și Sala Tradițiilor, punct muzeistic care înglobează istoria Jandarmeriei Române pe meleaguri băcăuane.

„Ne bucurăm că fost o zi plină, interesul arătat de copii dovedind că nu s-au plictisit în compania noastră și le-am promis că ne vom revedea curând, în apropierea școlii, pe stradă, la evenimentele publice și pe munte, pentru mai multă siguranță.”

Continue Reading

Actualitate

28 februarie, „Miercurea Alarmelor”: exercițiu de alarmare în Bacău

Published

on

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau