Connect with us

Actualitate

Zile de foc pentru pompierii băcăuani

Published

on

Comunicat de presă

An de an, în această perioadă, pompierii băcăuani se confruntă cu un număr mare de incendii provocate de acțiunile de ardere a vegetației uscate, desfășurate de cetățeni în scopul pregătirii terenurilor pentru lucrările agricole de primăvară.

De la începutul acestui an, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au fost înregistrate 17 incendii de vegetație uscată, iar dinamica intervențiilor, ne indică faptul că acest număr este abia începutul.

Doar în cursul acestei zile, 13 martie a.c., s-a intervenit pentru lichidarea a patru astfel de incendii, în urma cărora, inspectorii de prevenire aflați în teren au aplicat o sancțiune contravențională, în conformitate cu prevederile H.G.R. 537 din 2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.

În acest context, transmitem un apel către populaţie, să respecte interdicţiile privind focul deschis!

Nu de puține ori, incendiile de miriști și vegetație uscată s-au extins la fondurile forestiere, fiind lichidate cu eforturi susținute ale pompierilor militari, voluntari și comunităților locale, în perioade de timp îndelungate.

De asemenea, nu de puține ori, aceste incendii au luat și vieți omenești sau au distrus locuințele unor cetățeni.

Nu uitați:
✓ utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă;
✓ arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile este interiză;
✓ prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodăriile populaţiei se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi.

Facem apel pe orice cale la responsabilitatea și spiritul civic al cetățenilor.

Vă aducem la cunoștință faptul că, inspectorii de prevenire din cadrul I.S.U. Bacău au intensificat acțiunile de informare și control, cu precădere pe această linie, a reducerii numărului de incendii produse la vegetația uscată.

Atenție! Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de până la 50.000 lei. Sancțiunile pot fi aplicate atât de reprezentanții ISU, cât și de cei ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură.

Continue Reading

Actualitate

Târg de îmbrăcăminte și încălțăminte în Bacău

Published

on

Continue Reading

Actualitate

3,5% din impozitul plătit la Stat, poate fi redirecționat către ONG-uri

Published

on

Continue Reading

Actualitate

Polițist Băcăuan, medaliat cu bronz la Campionatul Național de Judo Seniori al M.A.I.

Published

on

          Agentul principal de poliție, Alban Dragoș-Gabriel, încadrat la I.P.J.Bacău în anul 2018, practică disciplina sportivă judo și concurează în diferite competiții sportive de profil.  

Colegul nostru a obținut medalia de bronz, în acest an, la Campionatul Național de Judo Seniori al Ministerului Afacerilor Interne, organizat în perioada 13-17 martie, în localitatea Călimănești, județul Vâlcea. Același rezultat foarte bun l-a avut și în anul precedent, pasiunea pentru sport fiind demonstrată an de an.

În anul 2021, polițistul Alban Dragoș-Gabriel a fost declarat campion național.

Fiind o persoană determinată, ambițioasă și perseverentă, Dragoș continuă pregătirea intensă pentru această disciplină sportivă, urmând a participa la Cupa Mondială de Judo din Canada.

Continue Reading

Copyright © 2019 PlusTV - Bacau