Actualitate
În „ vizită” la jandarmii băcăuani

Comunicat de presă
În „vizită” la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, așa s-a numit evenimentul dedicat copiilor din Comănești.
Cei 50 de copii au avut parte de multe activități: ateliere interactive, standuri expoziționale cu autospecialele, materialele și tehnica din dotare, iar jandarmii le-au vorbit despre cât este de important să se comporte civilizat, să fie prudenți în alegerile pe care le fac, atenți la grupul de prieteni și să ceară ajutorul unui adult atunci când se confruntă cu probleme pe care nu știu cum să le gestioneze singuri.
Fiecare participant a primit câte o legitimație de acces ,,Jandarm pentru o zi”, care le-a ,,permis” să viziteze biserica jandarmilor cu hramul ,,Sfânta Treime” și Sala Tradițiilor, punct muzeistic care înglobează istoria Jandarmeriei Române pe meleaguri băcăuane.
„Ne bucurăm că fost o zi plină, interesul arătat de copii dovedind că nu s-au plictisit în compania noastră și le-am promis că ne vom revedea curând, în apropierea școlii, pe stradă, la evenimentele publice și pe munte, pentru mai multă siguranță.”



Actualitate
Cei 5 tineri din Dărmănești care au agresat un copil de 12 ani, au fost reținuți de polițiști

Comunicat de presă
Polițiștii au continuat cercetările în cazul celor 5 minori, bănuiți de comiterea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.
În urma probatoriului administrat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a celor în cauză, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Bacău.
Pentru a fi feriți de probleme, polițiștii le recomandă tinerilor:
- fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii – evitaţi compania persoanelor violente, delincvente şi conflictuale.
- analizaţi riscurile la care vă expuneţi, înainte de a da curs îndemnurilor unor persoane care nu vă vor întotdeauna binele.
- învăţaţi să spuneţi „nu” atunci când consideraţi că este cazul – trebuie să aveţi tăria să vă susţineţi părerile.
- respingeţi propunerile de a participa la anumite „distracţii”: consum de alcool, de droguri, jocuri de noroc, distrugeri, violenţe verbale şi fizice.
- nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă – apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinţi, profesori, poliţişti.
- pe rețelele de socializare, împrieteniți-vă doar cu persoane pe care le cunoașteți, iar dacă vă simțiți în pericol, cereți sprijinul apropiaților.